Velkommen

til EfterårsKLANG 2020

Sommeren 2020 vil altid blive husket som sommeren, hvor verden gik i stå! Også KLANG-Festival måtte ændre drastisk i vores planlagte aktiviteter og aflyse alle vores fysiske arrangementer. Alle i Danmark vågnede med ét op til en ny virkelighed. Ikke mindst kulturbranchen, som pludseligt måtte vinke farvel til en tætpakket festivalsommer. Coronaens konsekvenser gjorde ondt, og gør det stadig, for rigtig mange!

Men 2020 vil også blive husket som et år, hvor mange blev tvunget til at tænke nyt. Ud af isolationens nødvendighed anedes nye muligheder. For kulturen, for samværet, ja, for hele den måde, vi omgås hinanden på! I KLANG stableve vi den 2. juni en radiokoncert på benene i samarbejde med P2 – en unikt tilrettelagt koncert, med fokus på lytteren og fjernmediet – og præsenterede et bredt spektrum af mindre ensembler der liveopførte helt nye udgaver af helt nye værker. Et spændende eksperiment, som næppe havde været muligt, hvis det ikke havde været for coronaen.

Den store fleksibilitet, som vores samarbejdspartnere, kunstnere og sponsorer har vist i denne tid, er vi utrolig taknemmelige for. Sammen har vi været i stand til at ombooke, ændre og omformatere en del af sommerens mange aflyste arrangementer. Alene af den grund kan vi byde velkommen til en helt særlig udgave af festivalen.

Velkommen til EfterårsKLANG 2020.

Coronaen er her stadig og giver fortsat udfordringer for os alle. Ikke mindst ændrer den internationale situation sig løbende. Det kan derfor ikke udelukkes, at nogle af vores internationale samarbejdspartnere kan risikere restriktioner på rejser med dertilhørende aflysninger. Hold dig derfor altid orienteret på klang.dk, hvor vi løbende opdaterer festivalens program. På klang.dk kan du også løbende læse om de forholdsregler, KLANG følger for at skabe en sikker og tryk festival for publikum og medvirkende.

Christian Winther Christensen og Regin Petersen
Festivalledelse

Læs mere om årets fokus

Program