AFLYST! Rei Nakamura

Koncertkirken

Arkiv: 6/11 2020, 20:00

Blågårds Pl. 6A
2200 København

Billetter

AFLYST! Koncerten er desværre aflyst. Aflysningen skyldes rejserestriktioner p.g.a. corona

Koncerten er et dyk ned i den moderne klavermusiks møde med elektronik og video. Fire bud på en udvidelse af flyglets horisonter eller mikroskopiske undersøgelser af instrumentets uanede muligheder. De fire komponisters værker er alle skrevet inden for det seneste ti år, og selvom der er mange ligheder i instrumentering og periode, så er det fire værker, der har fokus på forskellige dele af spektret mellem tangent, elektronisk lyd og billede.


The Truth and Other Lies af Li-Ying Wu er for klaver og elektronik, og leger med publikums opfattelse af, hvad der er rigtigt, og hvad der er fordrejet. Hvad er det, pianisten spiller? Hvad er det, vi hører? Hvad er den oprindelige lyd, og hvad er vores oplevelse? Watanabes værk Living in the Box er et gnistrende klaverværk, der med energi, både hørbar og lydløs, kontrasterer og uddyber Taki Kentaros video, der på samme tid er konkret kropslig og sært mystisk. Lundéns værk er hidsigt poetisk, og elektronikken giver en dybdeeffekt til klaverets klange og udbrud. Titlen Verktum er gammelt svensk for en tomme. Måske måles der forsigtigt i videoen af Eka Bibleishvili? Måske har måleenheden intet med musikken at gøre? Også i Manasseros Cortex blandes lyden af elektronik og flygeltangenter. Denne gang med en klangverden, der kunne være fra en fremmed planet, som lytter kan man have fornemmelsen af, at et væsen taler til en med avanceret brug af de lyde, vi kender så godt fra den klassiske og moderne musik, men de bliver brugt på en ny og dragende måde.

*Har du lyst til at opleve flere koncerter på årets KLANG-Festival? - så læs mere om årets “Rabatbillet” på http://klang.dk/2020/billetter/.

(Du kan også købe billetter med rabat hvis du er studerende.)

Pga. coronakrisen finder KLANG i år sted 30/10-8/11 og kan opleves på en række spillesteder i hovedstadsområdet. Læs seneste opdateringer om hvordan KLANG-Festivalen passer på dig under de nuværende coronarestrikstioner på klang.dk


Program

Li-Ying Wu: The truth and other lies – Shinkiro for solo pianist & for piano and ableton live – UROPFØRELSE*
Yukiko Watanabe: Living in the Box II (2013) for piano and video (Video: Taki Kentaro)
Ida Lundén: Verktum (2012) for piano, video and live electronics
Fernando Manassero: Cortex (2016) for prepared piano and electronics *revised version

* Værket er støttet af Statens Kunstfond


Medvirkende

Rei NakamuraProgram