KLANG - Skabt til lejligheden

P2 Koncerten

P2 og Facebook

Arkiv: 2/6 2020, 19:20

Hver sommer siden 2009 har et voksende publikum kunnet møde den levende og internationale samtidsmusik under KLANG Festival. Coronaen har desværre tvunget os til at udskyde festivalen til november.

Ingen skal dog snydes for samtidsmusik i juni! Derfor har KLANG Festival sammen med DR P2 tilrettelagt en ganske særlig radiokoncert.

Hvordan skaber man musik i en coronatid? Hvordan komponerer, spiller og præsenterer man en musik, som i al sin væsentlighed kræver nærvær, koncentration og fællesskab?

Dette og meget andet undersøger vi, når en række danske ensembler, solister og komponister på tirsdag 2. juni 19.20 lægger vejen forbi din radio. Ud over masser af levende musik får kunstnerne også lejlighed til at tale om, hvordan det er at skabe ny musik i en coronatid.

Damkapellet er et ungt kvindeensemble med ekspertise i samtids- og barokmusik. Ensemblet har fundet deres helt egen tilgang til samskabelse, hvor rollerne mellem udøvere og skabere udviskes. Damkapellet kan også opleves live på EfterårsKLANG til november.

Andreas Borregaard er en af Danmarks førende akkordionister med talløse uropførelser af danske og internationale komponister bag sig. Ved KLANG Festival i 2017 opførte han Niels Rønsholdts ”Until Nothing Left” – et værk, som meget direkte går i dialog med de omkringsiddende publikummer. Ved radiokoncerten genopfører Borregård værket i en ny udgave, som stiller spørgsmålet: Hvordan opnås publikums inddragelse gennem radioen?

Duncan House af Rasmus Zwicki er, bogstavelig talt, en ”lejlighedsopera”.  Værket er nemlig skrevet til at blive opført i private lejligheder. Ved P2-koncerten har Zwicki, sammen med Ensemble Lydenskab, nu skabt en alternativ version specielt til denne helt anderledes ”lejlighed”. ”Duncan House” kan opleves i sin oprindelige form på EfterårsKLANG til november.

Pelle Gudmundsen-Holmgreen er en af Danmarks allermest anerkendte komponister. Sangcyklussen ”Grene Grå” skrev han til Jakob Bloch. Til koncerten opfører Bloch, i selskab med pianisten Christian Westergaard, dette unikke, lyriske værk.


Program

På koncerten kan bl.a. høres:

Damkapellet (ca. 19.30)
Caroline Shaw:  Limestone & Felt
Kirstine Lindemann: Further and Back
Improvisation: Imp#X

Christian Winther Christensen (ca. 20.00)
Johann Sebastian Bach: Gigue, fra fransk suite nr. 6 i E-Dur, BWV 817

Andreas Borregaard (ca. 20.30)
Niels Rønsholdt: Untill nothing left – radioversion

Jakob Bloch og Christian Westergaard (ca. 21.00)
Pelle Gudmundsen-Holmgreen: Grene grå

Ensemble Lydenskab og Adam Riis (ca. 21.20)
Rasmus Zwicki: Duncan House – radioversion

… og meget andet!

Koncerten transmitters fra Literaturhaus i København og kan høres live på DR P2 2. Juni fra. Kl. 19.20 og kan samtidig streames via KLANGs Facebookside

Koncertens vært: Mette Greiffenberg, P2


Medvirkende

Damkapellet

Andreas Borregaard

Adam Riis

Lydenskab

Jakob Bloch

Christian Westergaard

Christian Winther Christensen

Morten Riis

Allan Gravgaard MadsenProgram