Foto: Alexander Banck-Petersen

Farvel til norsk natur

Simon Løffler

Koncertkirken

Arkiv: 5/11 2020, 22:00

Blågårds Pl. 6A
2200 København

Billetter

Insisterende og distanceret - intim og følsom. På sin egen dybe vis passer begge disse ordpar på Løfflers musik, der med skramlende maskiner, kroppe, gentagelser og forbløffelse skriver musik, der går direkte ind under huden, nogle gange med en kirurgs præcise snit andre gange med ren kærlighed. De to Løffler-værker på programmet er dels H for fire musikere, maskiner og stemmegafler, og dels et helt nyskrevet værk til den norske slagtøjsspiller Ane Marthe Sørlien Holen.

Om det nye værk Animalia III skriver komponisten: Udaf en længere process hvor jeg har kredset om elefantkroppen - dens anatomi, musikalitet og tidslighed - er jeg i skrivende stund nået til et punkt hvor det eneste som er tilbage for mig at arbejde med er dens lange lange sørgmodige blinkende øjenvipper. Disse er måske det mest menneskelige ved dette vidunderlige dyr, og samtidig så egenartede. Den simple, og dog udtryksmæssigt komplicerede, blinken med øjnene er stykkets fokus. 

Holen er en del af trioen Pinquins, og er også selv improvisator og komponist. Værket hun skal uropføre af Løffler hedder Animalia III. Tredje værk på programmet er et nyt værk af Ane Marthe Sørlien Holen med den dramatiske titel: Farvel Norsk Natur.

Simon Løffler: Animalia III

Simon Løffler: H

Ane Marthe Sørlien Holen: Farvel Norsk Natur


Medvirkende

Simon Løffler

Ane Marthe Sørlien Holen

Matias Seibæk

Irene BiancoProgram