Polsk avantgarde

KWARTLUDIUM ENSEMBLE

Koncertkirken

Arkiv: 5/11 2020, 20:00

Blågårds Pl. 6A
2200 København

Billetter

Kwartludium Ensemble har siden deres begyndelse for snart 20 år siden fokuseret på nyskreven musik. Ved denne koncert er der en uropførelse af et nyt værk fra den italienske komponist Alessandro Perini, der bor i Sverige. Derudover spiller ensemblet musik af komponister, der hver på deres måde sætter fokus på elektronik, akustik og lytterens rolle.

Lytteren bliver draget ind i Song of the Future Humans lydverden, som er så stille, at man må strække ørerne for at være med. Langsomt åbenbares så en lydverden af stramme figurer og støjlyde, som fastholder den intense lytten fra begyndelsen af værket. Anna Arkushynas værk fra 2015 ligger som et uhyre under vandet eller en formodning om nye eventyr om et fjernt hjørne.

Giedrė Pauliukevičiūtė beskriver selv, at hun elsker at observere regndråber glide ned over vinduesglas, hvordan dråberne opløser glasset, og hun uddyber, at musikken i værket Glass drejer sig om forandringer, som strækker vores normale tankegang, opløser den, som dråberne opløser glasset. VOLD af Fredrik Gran blev uropført af Kwartludium Ensemble, og komponisten fortæller om værket, at det, bl.a. ud fra en oprindelig inspiration fra Britney Spears-hittet Toxic, nedbryder indholdet i klassiske kærlighedssange ved i sammenvævningen af akustisk og digital lyd at smide dem over i et sindsforvirret, overjordisk landskab.


Program

Alessandro Perini: intrusion...erosion - UROPFØRELSE
Piotr Jędrzejczyk - Quartiude (2020)
Anna Arkushyna: Song of the future human (2015)
Fredrik Gran: VOLD (2018)
Giedrė Pauliukevičiūtė: Glass (2019)

Koncerten er støttet af den Polske ambassade i Danmark


Medvirkende

KwartludiumProgram