Foto: Morten Riis

Recomposed

ENSEMBLE RECHERCHE

Musikhuset Aarhus

Arkiv: 4/11 2020, 20:00

Thomas Jensens Allé 2, 8000 Aarhus

Billetter

Bestil din GRATIS billet via billetlinket her på siden

Ensemble Recherche fra Freiburg har spillet musik af en række danske komponister gennem årene og har også gæstet landet mange gange. Deres seneste nære samarbejde er med komponisten Allan Gravgaard Madsen og til denne koncert også med elektronmusikkomponisten Morten Riis.
Hele koncerten er bygget op af musik på musik på musik.

Gravgaard Madsen har skrevet musik inspireret af og med klingende dryp fra tidligere tiders musikalske mesterværker. Værket er en suite med satsbetegnelser fra barokken. Denne musik bliver spillet af ensemblet, og samtidig rekomponeres Gravgaard Madsens musik af Morten Riis’ musikmaskine Electro Mechanical Loudspeaker Orchestra. Komponisten: ”De sammensmeltede satser fremstår på den måde som et mix af fortid, nutid og fremtid, af traditionel og eksperimenterende klassisk musik samt elektronisk musik/lydkunst”.

Ensemble Recherche fortsætter med musik af den tyske komponist Isabel Mundry. Først og fremmest hendes bearbejdelser af sange af komponisten Dufay, der levede 1397-1474, men også to kortere værker fra begyndelsen af 00’erne: Sandschleifen og Der letzte Seufzer. Mundrys musik er klar og hemmelighedsfuld på samme tid, åbner en klangverden, der på samme tid er moderne og sanselig.

*Har du lyst til at opleve flere koncerter på årets KLANG-Festival? - så læs mere om årets “Rabatbillet” på http://klang.dk/2020/billetter/.

(Du kan også købe billetter med rabat hvis du er studerende.)

Pga. coronakrisen finder KLANG i år sted 30/10-8/11 og kan opleves på en række spillesteder i hovedstadsområdet. Læs seneste opdateringer om hvordan KLANG-Festivalen passer på dig under de nuværende coronarestrikstioner på klang.dk


Program

Morten Riis: Suite for electro Mechanical Loudspeaker Orchestra (2020) Uropførelse
Allan Gravgaard Madsen: Suite (2014-2018) Dansk førsteopførelse

Pause

Isabel Mundry: Dufay-bearbeitungen (2003/2006)
                        Sandschleifen (2003/2006)
                        Der letzte Seufer (2000)

 

Recomposed er produceret af Foreningen 458 i samarbejde med KLANG-Festival og Det Jyske Musikkonservatorium.

Projektet er støttet af Augustinus Fonden, Dansk Komponistforenings Produktionspulje / KODA Kultur, Statens Kunstfonds Legatudvalg for Musik, Goethe-Institut Dänemark, Aarhus Kommunes Musikpulje, Sonning-Fonden, Dansk Solistforbund, Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Unge Tonekunstnere

Projektet er del af det dansk-tyske kulturelle venskabsår 2020


Medvirkende

RechercheProgram