Foto: Amundsen Hipermania

Det store eksperiment

DAMKAPELLET+KVINNOORKESTERN

Koncertkirken

2/11 2020, 20:00

Blågårds Pl. 6A
2200 København

Billetter

Damkapellets helt unikke tilgang til begreber som værk, komposition og proces giver også lytterne og publikum helt enestående oplevelser. 

Medlemmernes involvering i den skabende proces og i de bestillinger, de giver til komponister, kræver noget både af komponist og de medkomponerende/improviserende/bidragende musikere. Kravene til komponisten er bl.a., at hun skal være med på, at der sker ting med værket, efter det har forladt hendes skrivebord – hvis det da nogensinde har ligget på et skrivebord. Musikerne i ensemblet er på deres side forpligtede til at tage et helt særligt ejerskab over hvert værk og hver opførelse.

Alina Petrova har komponeret værket Cado til Damkapellet. “Cado (lat. cado – falling, ending). For any number of performers. For any instruments and voices”. Således beskriver komponisten sit værk. Musikkollektivet Damkapellet får ved denne koncert besøg af Kvinnoorkestern, der har base i Malmø. Den svenske komponist Lo Kristenson har samarbejdet med de to ensembler om et stort værk, eller som projektet hedder: The Big Experiment. Værket uropføres ved denne koncert.

*Har du lyst til at opleve flere koncerter på årets KLANG-Festival? - så læs mere om årets “Rabatbillet” på http://klang.dk/2020/billetter/.

(Du kan også købe billetter med rabat hvis du er studerende.)

Pga. coronakrisen finder KLANG i år sted 30/10-8/11 og kan opleves på en række spillesteder i hovedstadsområdet. Læs seneste opdateringer om hvordan KLANG-Festivalen passer på dig under de nuværende coronarestrikstioner på klang.dk


Program

Alina Petrova: Cado - UROPFØRELSE
Lo Kristensson: sounds and surroundings - UROPFØRELSE


Damkapellet på KLANG:

1. november på Musikmuseet

14.00-14.30 Samtale om køn og skaberkraft: "ET EGET RUM"

14.30-15.30 Workshop


2. november i Koncertkirken

19.00-19.45 Another Composers Cofee. Damkapellet i dialog med Lo Kristensson

20.00-22.00 Koncert med Damkapellet

 

Projektet er støttet af Nordisk Kulturfond, Dansk Musikerforbund, Dansk Komponistforening og KODA Kultur, William Demant Fonden, Knud Højgaards Fond, Københavns Kommune og Statens Kunstfond


Medvirkende

Damkapellet

KvinnoorkesternProgram