Foto: Amundsen Hipermania

Det store eksperiment

DAMKAPELLET+KVINNOORKESTERN

Koncertkirken

Arkiv: 2/11 2020, 20:00

Blågårds Pl. 6A
2200 København

Billetter

Damkapellets helt unikke tilgang til begreber som værk, komposition og proces giver også lytterne og publikum helt enestående oplevelser. 

Medlemmernes involvering i den skabende proces og i de bestillinger, de giver til komponister, kræver noget både af komponist og de medkomponerende/improviserende/bidragende musikere. Kravene til komponisten er bl.a., at hun skal være med på, at der sker ting med værket, efter det har forladt hendes skrivebord – hvis det da nogensinde har ligget på et skrivebord. Musikerne i ensemblet er på deres side forpligtede til at tage et helt særligt ejerskab over hvert værk og hver opførelse.

Alina Petrova har komponeret værket Cado til Damkapellet. “Cado (lat. cado – falling, ending). For any number of performers. For any instruments and voices”. Således beskriver komponisten sit værk. Musikkollektivet Damkapellet får ved denne koncert besøg af Kvinnoorkestern, der har base i Malmø. Den svenske komponist Lo Kristenson har samarbejdet med de to ensembler om et stort værk, eller som projektet hedder: The Big Experiment. Værket uropføres ved denne koncert.

*Har du lyst til at opleve flere koncerter på årets KLANG-Festival? - så læs mere om årets “Rabatbillet” på http://klang.dk/2020/billetter/.

(Du kan også købe billetter med rabat hvis du er studerende.)

Pga. coronakrisen finder KLANG i år sted 30/10-8/11 og kan opleves på en række spillesteder i hovedstadsområdet. Læs seneste opdateringer om hvordan KLANG-Festivalen passer på dig under de nuværende coronarestrikstioner på klang.dk


Program

Alina Petrova: Cado - UROPFØRELSE
Lo Kristensson: sounds and surroundings - UROPFØRELSE


Damkapellet på KLANG:

1. november på Musikmuseet

14.00-14.30 Samtale om køn og skaberkraft: "ET EGET RUM"

14.30-15.30 Workshop


2. november i Koncertkirken

19.00-19.45 Another Composer Coffee. Damkapellet i dialog med Lo Kristenson

20.00-22.00 Koncert med Damkapellet og Kvinnoorkestern.

 

Projektet er støttet af Nordisk Kulturfond, Dansk Musikerforbund, Dansk Komponistforening og KODA Kultur, William Demant Fonden, Knud Højgaards Fond, Københavns Kommune og Statens Kunstfond


Medvirkende

Damkapellet

KvinnoorkesternProgram