Kunstnere
Solist
Ly Tran
Uddannet klassisk sanger fra Syddansk Musikkonservatorium. I 2011-2012 modtog hun legater for at studere i Berlin.
I de seneste år har hun arbejdet sammen med Anders Monrad, Jeppe Ernest, Toke Odin, Jexper Holmen, James Black og Martin Stauning med koncerter på bl.a. Hindsgavl Festival, Rudersdal Sommerkoncerter og KLANG Festival - Copenhagen Avantgarde Music Festival.
Vis alle
Jakob Bloch
Dansk basbaryton. Uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og efterfølgende på Operaakademiet.
I 2013 modtog han den Danske Musikkritikerpris.
Han debuterede ved Det Kongelige Teater i 2006 som Angelotti i Puccinis Tosca under direktion af Giordano Bellincampi og indgik i Carl Nielsens Maskarade som Magister under direktion af Michael Schönwandt. Han har også sunget opera roller såsom Collatinus i Brittens Rape of Lucretia, Basilio i Rossinis The Barber in Seville i Operaen med Barokksolistene, Masetto i Mozart’s Don Giovanni og Marquese d’Obigny i Verdis La Traviata at Opera Hedeland såvel som optrædener i flere samtidige opera produktioner.
Andreas Borregaard
Dansk akkordeonist, der debuterede fra DKDM og som senere fortsatte sine studier ved Guildhall School of Music i London. Siden har han spillet i ensembler og solo på diverse festivalscener og på cd. Borregaard har uropført en lang række værker, men spiller også Bach, folkemusik, tango mm.
Hanne Marie le Fevre
Mezzosopran og performancekunstner, i gang med sangeruddannelse ved Det kongelige danske Musikkonservatorium. Har også studeret i Aarhus og Paris. Medlem af Ars Nova Copenhagen, Holmens Kantori og Musica Ficta med mere.
Rei Nakamura
Internationalt anerkendt pianist med fokus på det 20. og 21. århundredes musik. Baseret i Tyskland og også medlem af Ensemble Experimental. Har spillet på en lang række af de største festivaler for ny musik og har bl.a. samarbejdet tæt med komponisterne Christian Winther Christensen og Annesley Black.
Oriol Pares
Spansk saxofonist baseret i Danmark, arbejder gerne med live-elektronik og er fokuseret på at udforske feltet mellem akustisk og digital lyd med sit instrument.
Adam Riis
Diplomeksamen fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2005. Crear Scholar 2012 hos Malcolm Martineau.
Optræder som solist i forskellige sammenhænge i bl.a. Danmark, Skandinavien, Holland og Tyskland. Medlem af DR VokalEnsemblet. Medlem af Holmens Herrekvartet.
Indspilninger af bl.a. Schütz’ Juleoratorium, Jesu syv ord på korset og Johannespassionen med Ars Nova Copenhagen og Paul Hillier, Dacapo Records.
Modtager af Léonie Sonnings Talentpris og Hans Voigts Mindelegat.
Yngvild Haaland Ruud
Norsk cembalist og akkordeonist baseret i Danmark. Uddannet ved Det kongelige danske Musikkonservatorium og Sibelius Akademiet.
Matias Seibæk
Slagtøjsspiller, gennem årene medlem af en række danske ensembler, deriblandt Athelas Sinfonietta Copenhagen og Jeppe Just Instituttet. Uddannet fra Det kongelige danske Musikkonservatorium og debuterede fra Solistklassen i 2009.
Tomek Szczepaniak
Polsk slagtøjsspiller uddannet i Poznan og på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvorfra han debuterede i 2019. Har spillet med en række danske og udenlandske ensembler, bl.a. Athelas Sinfonietta Copenhagen, Ekkozone og Ensemble Modern.
Alma Toaspern
Tysk danser, medlem af Corpus på Det kongelige Teater, som hun blev en del af i 2018. Blandt andet uddannet i Frankfurt på University of Music and Dance.
Ellen Ugelvik
Ellen Ugelvik koncentrerer sig om at udforske og fremføre nye værker af samtidige komponister. Hun arbejder som solist og kammermusiker i Europa, USA og Asien. Hun er blevet inviteret til festivaller såsom Donaueschinger Musiktage, Internationalen Ferienkurse für Neue Musik Darmstadt, Tasten - Berliner Klaviertage, Huddersfield Contemporary Music Festival mm.
Hendes engagement i samtidsmusik er vidt anerkendt. Hun blev udråbt til ‘Årets Musikudøver 2016’ af den norske forening for komponister og tekstforfattere (NOPA).
I Perioderne 2008-2011 og 2017-2020 modtog Ugelvik et legat fra staten til udøvende kunstnere - en af de mest eftertragtede priser i Norge. Hun færdiggjorde et forskningsprojekt ved Norges Musikhøjskole i 2017, der fokuserede på solistens rolle i nutidig klaverkoncerter.
Christian Westergaard
(f. 1980) Uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Amalie Malling og Niklas Sivelöv.
Han har spillet koncerter i koncertsale på tværs i Europa bl.a. i Wigmore Hall i London, Hamborg Musikhalle samt resten af Tyskland, Italien, Sverige, Norge og i Danmark i DRs Koncertsal, Tivolis Koncertsal, på Takkelloftet og Den Sorte Diamant.
Han er grundlægger og kunstnerisk leder af Liedkompagniet og han er fast tilknyttet akkompagnatør ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet.
Ensemble
Athelas Sinfonietta
Dansk sinfonietta med en lang historie for at præsentere det nyeste og de moderne klassikere, også inden for opera, dans og kammermusik. Athelas Sinfonietta laver også et målrettet arbejde med at præsentere ny kompositionsmusik for børn og unge.
Vis alle
Ensemble Recherche
Tysk ensemble med base i Freiburg, der siden 1985 har stået for berømmede opførelser og indspilninger af ny musik. Det otte personer store ensemble recherche har gennem tæt samarbejde med komponister som Lachenmann, Rihm, Sciarrino, Henze og Abrahamsen og koncerter over hele verden gjort sig til et af den ny musiks absolut førende ensembler. Ensemblet gør også en stor indsats for yngre, endnu ikke etablerede komponister.
Lydenskab
Danskbaseret ensemble, der har eksisteret siden 2011. Ensemblet arbejder kreativt med koncertform og formidling af den musik de spiller, og samarbejder med kunstnere indenfor musik og andre kunstarter. Ensemblet, der giver mellem 40-60 koncerter om året, har spillet på en lang række danske festivaler og på pop-up-scener i Danmark og Sverige samt i diverse midlertidige koncertrum.
Curious Chamber Players
Svensk ny musik ensemble stiftet i 2003, der spiller værker inden for alle den ny musiks udtryksformer fra improvisation over minimalisme til hard-core modernisme. Malin Bång er tilknyttet komponist og kunstnerisk med-leder. Ensemblet har spillet på en lang række af Europas vigtigste ny musik-festivaler.
Damkapellet
Kollektivt ensemble bestående af skandinaviske musikere. Stiftet i 2016 og i 2020 er Damkapellet Ensemble In Residence i Koncertkirken i København. Damkapellet består af kvindelige musikere og spiller musik af kvindelige komponister, samtidig med at de internt arbejder med at udfordre traditionelle hierakiske ensemblestrukturer i deres daglige arbejde med ensemblet.
Krumbuktus
Københavnsbaseret ensemble med et svensk navn, der svarer til det danske ord Krumbøjet; ikke en lige linie, men sving og drejninger præger ensemblets kunstneriske liv og ambitioner. Ensemblet består af Alexandra Hallén, cello, Jakup Lützen, bratsch, Katerina Anagnostidou, slagtøj, Irina-Kalina Goudeva, kontrabas, Mikkel Egelund Nielsen, guitar.
Kvinnoorkestern
Kvinnoorkestern blev grundlagt i august 2018. Orkesteret er baseret i Malmö og består af 13 professionelle klassiske musikere på denne dag. Størrelse og form på orkesteret varierer afhængigt af instrumentering af det repertoire, der skal udføres.
Kvinderorkesters ideologi er baseret på 2 forestillinger: At udføre kompositioner af kvinder, og at fremme samarbejde mellem kvindelige musikere / kunstnere.
Kwartludium
Det polske ensemble blev dannet i 2002 md en lidt særpræget besætning: violin, klarinet, slagtøj og klaver. De fire musikere har opført og uropført en lang række værker af polske og internationale komponister i de næsten 20 år de har eksisteret, og de har spillet på de store ny musikfestivaler både i Polen og udenfor. Ensemblet, der består af Dagna Sadkowska (violin), Michał Górczyński (klarinet), Paweł Nowicki (slagtøj) og Piotr Nowicki (klaver), fokuserer særligt på værker af unge komponister.
Pinquins
Norsk slagtøjstrio bestående af Johanne Byhring, Sigrun Rogstad Gomnæs og Ane Marthe Sørlien Holen. Pinquins blev dannet i 2009 og de har alle årene spillet musik hen over genregrænser og står bag en lang række bestillingsværker. Elektronik, krop og stemme indgår på lige for med mere klassiske slagtøjsinstrumenter i deres koncerter.
PlusMinus
Londonbaseret ensemble grundlagt i 2003. Ensemblet specialiserer sig i performative værker, opførelser af Open Works og elektroakustiske værker.
SAUM
Dansk børnemusikteater, der kombinerer børneteatrets nærhed og øjenhøjde med nykomponeret opera. Saum betyder en søm på nynorsk, sådan en man syr, så tingene hænger sammen og får kant. SAUM blev stiftet i 2010 af sangerinden Ingeborg Fangel Mo
Scenatet
Dansk baseret ensemble bestående af 11 musikere, der alle har erfaring med performance, drama og konceptuel kunst, ud over at være fremragende musikere. Scenatet har stået bag en række spektakulære samarbejder og opførelser siden ensemblets undfangelse i 2008. De er stærkt repræsenteret på danske og internationale festivaler. Kunstnerisk leder er Anna-Berit Asp Christensen.
TeaterBLIK
Dansk teater, der skaber ny scenekunst for børn. TeaterBLIK blev skabt i 2007 af skuespiller og dukkemager Gertrud Exner. I 2015 fik TeaterBLIK en Reumert for forestillingen Tivoli.
Trio Zoom
Københavnsbaseret trio med besætningen saxofon, klaver og slagtøj. De tre medlemmer er Stefan Baur, saxofon, Kristoffer Hyldig, klaver og Johan Bridger, slagtøj. Trioen har fået skrevet en del værker til deres besætning, men arrangerer også musik, så det kommer til at passe til ensemblets tre instrumenter.
Dirigent
Giordano Bellincampi
Italiensk-dansk dirigent uddannet på Det kongelige danske Musikkonservatorium i bas-basun og direktion. Han dirigerer symfoniorkestre og i operahuse verden over. Han er Music Director hos Auckland Philharmonia og har tidligere været Operachef for Den Jyske Opera samt chefdirigent for Copenhagen Phil.
Vis alle
Pierre-André Valade
(f. 1959) Medstifter af det Paris-baseret ensemble, Court-Circuit i 1991, for hvilket han var chefdirigent i 16 år. Han har været dirigent for Athelas Sinfonietta Copenhagen fra 2009 til 2014.
Han blev også udnævnt gæstedirigent for det Lyon-baseret Ensemble Orchestral Contemporain i 2013
He was also appointed Principle Guest Conductor of the Lyon-based Ensemble Orchestral Contemporain in 2013, og han er Conductor-in-Residence ved Meitar Ensemble Tel-Aviv.
Valade er specielt beundret for hans fortolkninger af repetoiret fra det 20. og 21. århundrede, især fra den franske Spectralistskoles mestre Gérard Grisey og Tristan Murail, såvel som Helmut Lachenmann, Brian Ferneyhough, Pierre Boulez, Luciano Berio, György Ligeti og andre prominente figurer i samtidsmusik.
Han blev udnævnt til Chevalier dans l’Ordre des Arts et des Lettres af den franske kulturminister i 2001.
Komponist
Rasmus Zwicki
(f. 1979) Dansk komponist, uddannet i komposition i Odense, på det nuværende Syddansk Musikkonservatorium. Zwicki har ud over sine kompositioner arbejdet på DR’s P2, er underviser på Det jyske Musikkonservatorium, har skrevet libretto og undervisningsmateriale, har arbejdet med børn og musik og meget mere. Zwickis værker er undersøgende og undrende, og ser ofte på den situation musikken optræder i. Dramatisk, reflekterende, mild og skræmmende på hver sin tid, sådan er Zwickis musik, der også gerne blander elektronik, performance mm ind i helheden.
Vis alle
Anna Arkushyna
(f. 1989) Ukrainsk komponist uddannet i Kiev og Graz i Østrig hos bl.a. Beat Furrer og Franck Bedrossian. Arkushynas værker er opført af en række internationale ensembler ved festivaler i Europa, Sydamerika og Japan. Hendes musik kombinerer traditionelle instrumenter med elektronik og mere utraditionelle lydgivere.
Malin Bång
(f. 1974) Svensk komponist, medstifter af og composer-in-residence hos Curious Chamber Players. Bång har studeret komposition i Piteå, Stockholm, Berlin og Göteborg, hvor hun også er underviser på Göteborgs Högskola för Scen och Musik. I 2020 er hun også underviser på Darmstädter Ferienkurse. Hendes værker bliver opført på alle betydende internationale ny musikfestivaler. Hendes mangelagede, energiske og fint lyttende musik har også modtaget en række priser i Sverige og internationalt.
Jeppe Just Christensen
(f. 1978) dansk komponist og instrumentopfinder, uddannet på Det kongelige danske Musikkonservatorium, hvor han afsluttede sine studier i 2005, og derefter ved Hochschule für Musik i Karlsruhe hos Wolfgang Rihm. Var i 2009-10 composer-in-residence hos Athelas Sinfonietta. Just Christensen skabte bandet Jeppe Just Instituttet, hvor han også spiller på hjemmebyggede instrumenter. Hans værker bliver opført ved festivaler og koncerter i Europa af bl.a. Ensemble Recherche, Scenatet og Athelas Sinfonietta. Just Christensen underviser i komposition på Det kongelige danske Musikkonservatorium.
Simon Christensen
(f. 1971) Dansk komponist uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Christensens musik har en tyngde og kompromisløshed, der rummer stor nysgerrighed efter at udforske musikalske udtryk i både det komplekse og det enkle. Hans værker har været opført og bestilt af en række internationalt anerkendte ensembler både i Danmark og internationalt. Christensen blander gerne elektronik og akustiske instrumenter, han benytter videokunst i en del af sine værker og optræder også selv som musiker i sine egne værker.
Laurence Crane
(f. 1961) Studerede på Nottingham University og studerede komposition hos bl.a. Nigel Osborne. Crane har arbejdet tæt sammen med ensemblet Apartment House, der også har indspillet hans værker. Crane benytter ganske enkle musikalske byggeklodser og sætter dem under mikroskop. I 2013 udtalte han om sin musik: ”... my aim is to find a fresh beauty in these objects by placing them in new structural and formal contexts…” Cranes værker er blevet spillet særligt meget i Holland, men har været på programmet hos mange ensembler, og han har også komponeret værker til dans, teater, film og radio.
Fredrik Gran
(f. 1977) Svensk komponist uddannet i Stockholm og Montreal på McGill University. Gran arbejder med musikkens mekaniske/robotagtige sider, og lader dem komme i spil med elektroakustik, automatiseret nedskrift for traditionelle instrumenter mm. Alt sammen langt inde i det mekaniske, elektroniske og automatiske musikunivers. Hans musik er bl.a. blevet spillet på Warszawa Efterår, Tage Neue Musik og NoiseGate, og han har arbejdet sammen med og fået bestillinger af en række ensembler og orkestre i og udenfor Norden.
Lene Grenager
(f. 1969) Norsk cellist og komponist. Grenager er bl.a. med i den legendariske gruppe SPUNK, der netop har fejret 25-års jubilæum, og i en duo med Sofia Jernberg. Hun har også optrådt som solist med en række ensembler. Hun komponerer til musikere både i klassiske ensembler og fra andre genrer, og er optaget af selve musikkens notation og hvordan den påvirker musikere og i sidste ende den klingende opførelse. Grenagers værker er blevet opført på bl.a. Huddersfield New Music Festival og Novembermusik og som performer har hun optrådt på en lang række festivaler verden over.
Georg Friedrich Haas
(f. 1953) Østrigsk komponist uddannet hos bl.a. Friedrich Cerha og Gösta Neuwirth i hhv Wien og Graz. Har selv undervist på en række internationale institutioner i Østrig og USA. Hans musik har været repræsenteret ved Darmstädter Ferienkurse, Wittener Tage für neue Musik, Huddersfield Contemporary Music Festival, Venedig Biennalen og mange flere steder verden over. Hans musik rummer en udforskning af mikrotonalitet, der er med til at åbne hans klangverden, og der er en alvor i musikken, som også kan findes i et af hans musikalske forbilleder, Schubert. Haas har også beskæftiget sig med lys, som en del af den musikalske udtrykspalet, fx i værket Hyperion fra 2000, der er en koncert for lys og orkester.
Lise Herland
Lo Kristenson
(f. 1991) Musik som tunge åndedrag og vredne former. Det er Lo Kristensons tonesprog. Svensk komponist, der bl.a. er en del af Konstmusiksystrar og hendes værker har været opført af Damkapellet ved flere lejligheder.
Martin Torvik Langerø
Norsk musiker og komponist, studerer komposition på Norges Musikhøgskole i Oslo. En del af electronica duoen Wauwatosa sammen med Sigurd Ytre-Arne. Hans værker har bl.a. været opført ved Ultima og UNM.
Marcella Lucatelli
(f. 1988) Brasiliansk komponist og performer bosiddende i Danmark. Lucatelli studerer komposition på Det kongelige danske Musikkonservatorium. Lucatellis værker er blevet opført på bl.a. Donaueschinger Musiktage, WOMEX og Darmstädter Ferienkurse, og som sanger og performer har hun også optrådt på en række internationale festivaler. I 2016 udgav hun sit første album: PHEW! The Last Guide for a Western Obituary. Lucatelli modtog Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Talentpris i 2019.
Ida Lundén
(f. 1971) Svensk komponist og keyboardspiller, har studeret i Stockholm hos bl.a Lars Ekström, Pär Lindgren og Bent Sørensen og i Freiburg hos Mathias Spahlinger og Messias Maiguashka. Lundéns musik rager på inspirationer mange steder fra, fra forskellige genrer, forskellige landes musik og ikke mindst fra de musikere hun arbejder tæt sammen med. Hendes musikalske nysgerrighed gælder også de enkelte instrumenter og deres udvidede klangmuligheder.
Simon Løffler
(f. 1981) Studerede komposition på Det kongelige danske Musikkonservatorium, Hochschule für Musik Hanns Eisler i Berlin og Det jyske Musikkonservatorium hos bl.a. Bent Sørensen, Niels Rosing-Schow, Simon Steen-Andersen og Wolfgang Heiniger. Medstifter af komponistkollektivet Dygong. Performerens, musikernes og publikums nærvær kommer ofte i centrum i Løfflers altid utraditionelle og sansende værker. Løfflers værker opføres ved musikfestivaler over hele Europa. I 2019 var Simon Løffler en af modtagerne af Carl Nielsen og Anne-Marie Carl Nielsens Æreslegat.
Allan Gravgaard Madsen
(f. 1984) Begyndte allerede som 20-årig private studier hos Niels Rønsholdt, og fortsatte hos Rønsholdt i 2008, da han begyndte at studere komposition på Det jyske Musikkonservatorium, og hvor han også har modtaget undervisning af Simon Steen-Andersen og Joanna Bailie. Hans værker er opført af en række danske og internationale ensembler som Ensemble Recherche og Jack Quartet, samt af bl.a. Scenatet, Esbjerg Ensemble og Århus Sinfonietta. Han komponerede orkesterværket Beinta sammen med Anna Katrin Øssursdottir Egilstrød. Gravgaard Madsen debuterede i 2017. I 2019 uropførte DR Symfoniorkester og solisterne Christina Aastrand og Per Salo Gravgaard Madsens dobbeltkoncert for violin og klaver, Nachtmusik, der også udkom på cd kort tid efter.
Fernando Manassero
(f. 1984) Argentisnk komponist, der bl.a. har studeret hos Juan Carlos Tolosa og Gerardo Gandini i Argentina og hos Chaya Czernowin og Steven Takasugi. Manassero skriver musik for forstærkede lyd-objekter, synthesizers, præparerede instrumenter og al slags elektronik. Hans musik er fuld af figurer, der opstår, bevæger sig og forsvinder i rum af alt fra skarpe hvide klange til mørke grå lydmasser. Hans værker har været opført i Argentina, USA og Europa.
Anders Monrad
(f. 1981) Uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og på Royal Academy of Music i London. Monrad har samarbejdet med billedkunstnere og digtere og har komponeret værker for nye platforme f.eks. i form af musik-apps for smartphones, interaktiv musik o.l.
Isabel Mundry
(f. 1963) Studerede komposition i Berlin hos bl.a. Gösta Neuwirth og i Frankfurt hos Hans Zender og har der ud over forsket ved IRCAM i Paris. Mundry har modtaget en lang række priser og var fx den første Composer in Residence hos Staatskapelle Dresden. Hendes musik er sanselig og præcis, båret af en yderst præcis dynamik og et stort udtryk i hver enkelt klang.
Jon Øivind Ness
(f. 1968) Norsk komponist. Studerede komposition ved Norges Musikkhøgskole hos bl.a. Olav Anton Thommesen og Lasse Thoresen. Ness har arbejdet med polytonalitet og mikrotoner. Ness mange værker for orkester og kammerensembler er blevet spillet ved koncerter og festivaler over det meste af verden og han har også fungeret som arrangør for bl.a. Jenny Hval og Diamanda Galás.
Giedrė Pauliukevičiūtė
Litauisk komponist, har studeret hos bl.a. Bronius Kutavičius og Osvaldas Balakauskas. Har skrevet kirkemusik, vokalmusik og instrumentalmusik og nævner Meredith Monk og Arvo Pärt blandt sine inspirationer.
Alessandro Perini
(f. 1983) Italiensk komponist bosiddende i Sverige. Har studeret hos bl.a Ivan Fedele og Luca Francesconi i Como og i Malmö. Perini arbejder også med lydkunst og har deltaget ved feriekurserne i Darmstadt i flere år. Perinis værker har været opført ved en række internationale festivaler i de seneste år.
Alina Petrova
Instruktør, medstifter og solist I KYMATIC ensemble. Organisator af samtidig kunstmusikkoncerter i Moskva. Uddannet fra Gnessin Musikskole og Moskvas Musikkonservatorium. Foruden sit virke som komponist er hun også aktiv på improvisationsscenen, hvor hun hyppigt eksperimenterer med etniske strengeinstrumenter og akustisk og digital lyd.
Petrova har deltaget i den internationale Beethoven festival i Wien (Østrig), Gesualdo Festival i Venosa (Italien), Boccherini Festival i Lucca (Italien), IMPULS contemporary musikfestival i Graz (Østrig).
Hendes opførelser af klassiske samtidigsværker er blevet udsendt på den østrigske radio «Ö1 — ORF».
Morten Riis
(f. 1980) Dansk komponist uddannet fra Det jyske Musikkonservatorium med videre PhD studier på Aarhus Universitets Information and Media Studies. Elektroniske musik, Konkret Musik og selvbyggede instrumenter; det hele findes i Riis’ musik, men ikke som perfekte lyde og optagelser, snarere det modsatte: som skæve indgange til at gøre teknologien hørbar og gennemsigtig. Riis samarbejdede i 2017 med Marie Højlund om lydinstallationsprojektet The Overheard.
Niels Rosing-Schow
(f. 1954) Dansk komponist uddannet ved Det kongelige danske Musikkonservatorium og ved kurser i Frankrig hos bl.a. Iannis Xenakis og Tristan Murail. Rosing-Schow er en af de få danske komponister i sin generation, hvis musik bl.a. tager inspiration fra den franske spektralmusik, og hans kompositoriske univers er på mange måder unikt i Danmark. Klangtæt og farverig, men med et nærvær og en respekt for enkelhedens store udtrykskraft, som gør at man også genkender de danske rødder i musikken. Rosing-Show er professor i komposition og prorektor på Det kongelige danske Musikkonservatorium.
Hannes Seidl
(f. 1977) Tysk komponist bosiddende i Frankfurt a. M., uddannet hos bl.a. Beat Furrer og Nicolaus A. Huber. Seidl har komponeret instrumentalmusik og elektronmusik og har fået værker opført ved de fleste store ny musikfestivaler i Europa. Han har siden 2008 samarbejdet med Videokunstneren Daniel Kötter i en række musikteaterværker, deribalndt trilogien Stadt Land Fluss., der blev afsluttet i 2019.
Martin Stauning
(f. 1982) Dansk komponist, uddannet på Det kongelige danske Musikkonservatorium. Formand for den danske gren af Ung Nordisk Musik 2012-14. Martin Stauning har komponeret musik inden for mange genrer bl.a. kammermusik, værker for større ensembler, lydinstallationer og performance. Fik i marts 2016 uropført orkesterværket Verdorrte Räume. Modtog i 2015 Axel Borup-Jørgensen Komponistpris. Staunings debutkoncert fra solistklassen på DKDM fandt sted i efteråret 2016 og samme år modtog han Léonie Sonnings Talentpris. I 2018 uropførte DRSymfoniorkester hans værk Liminality.
Kristine Tjøgersen
(f. 1982) Norsk komponist og klarinettist. Tjøgersen har bl.a. studeret hos Carola Bauckholt i Linz, Østrig, og hendes værker har været opført af Arditti Kvartetten, Oslo Sinfonietta, Plus-Minus Ensemble og Bruckner Orchester Linz. Hun spiller selv klarinet i det banebrydende ensemble Asamisimasa, og i sæson 2019/2020 har hun et Fellowship ved Akademie der Künste i Berlin.
Yukiko Watanabe
Japansk komponist uddannet hos bl.a. Keiko Harada ved Gakuen School of Music Japan og hos Beat Furrer i Østrig. Watanabe var i 2017 en del af International Ensemble Modern Academy og hun har skrevet værker, der er blevet bestilt og opført af bl.a. Ensemble Modern, Riot Ensemble og AsianArt Ensemble.
Tadeusz Wielecki
(f. 1954) Polsk komponist, der har studeret hos bl.a. Włodzimierz Kotoński, Isang Yun og Klaus Huber. Wielecki har ud over sin karriere som komponist og solo-kontrabassist også været mangeårig leder af festivalen Warszawa Efterår.
Li-Ying Wu
(f. 1978) Komponist født i Taipei, Taiwan, bosiddende i Danmark. Li-Ying Wu tog en MA i Fine Arts fra National Taiwan Normal University, men efter at have mødt musik af danske komponister fortsatte hun sine kompositionsstudier i København hos bl.a. Bent Sørensen, Niels Rosing-Schow og Hans Abrahamsen. Studierne fortsatte i Aarhus ved DIEM. Hun var Composer in residence hos Aarhus Sinfonietta i 2011-12. Li-Ying Wus musik balancerer elegant mellem og rummer generøst musikken fra østen og vesten. Li-Ying Wu underviser også i Musikteori på Det jyske Musikkonservatorium.
Ingar Zach
(f. 1971) Norsk percussionist og komponist. Har spillet i en lang række konstellationer med bl.a. Jon Balke, Derek Bailey og Anders Hana. Var med-grundlægger af pladeselskabet Sofa og kører nu pladeselskabet Sillon. Eksperimentalmusik, free-jazz og improvisation er blot få af de etiketter, der har været sat på Zachs udgivelser gennem årene.
Yiran Zhao
(f. 1988) kinesisk komponist og billed- og installationskunstner, der har base i Europa. Zhao har studeret hos bl.a. Guoping Jia og Carola Bauckholt og har skrevet værker til og arbejdet sammen med de stærkeste ny musikensembler i Europa, blandt mange andre: Ensemble Musikfabrik, ensemble recherche, Neue Vocalsolisten Stuttgart og Iktus Percussion. Hun arbejder med kroppen i performances og inddrager forskellige visuelle elementer i sine værker. Senest har hendes værker kunnet opleves i Danmark i september 2020 ved SPOOR Festival.
Kunstner
Daniel Kötter
Kötter er en international filmskaber og musikteater instruktør. Hans værker veksler mellem forskellige medier og institionelle kontekster og kombinerer eksperimentelle filmteknikker og performative og dokumentariske elementer. Værkerne er blevet vist verden over på talrige film- og videokunst festivaller, i gallerier, teatre og i koncertsale.
Hans største værker inkluderer teatertrilogierne Falsche Arbeit, Falsche Freizeit, Frezeitsspetakel (2008-10), KREDIT RECHT LIEBE (2013-16) og STADT LAND FLUSS (2017-19); alle med Hannes Seidl. Hertil kommer flerkanal trilogien Arbeit und Freizeit (2009-11) såvel som filmen, performance og diskurs serien statsteater omkring de urbane forhold for ‘performativity’ i byerne Lagos, Tehran, Berlin, Detroit, Beirut, Mönchengladbach (2009-14 med Constanze Fischbeck).