Fokus

Kammermusik i verdensklasse

Kompromisløs samtidsmusik spillet af ensembler og solister i verdensklasse! – det har været KLANG Festivals fokus, siden festivalen åbnede i 2009.

I 2020 gæstes KLANG igen af en perlerække af danske og internationale ensembler og solister. Oplev bl.a. Ensemble Recherche (D) og Morten Riis udforske genkomponeret musik. Eller hør Gérard Griseys mesterværk Vortex Temporum spillet af norske Ensemble Temporum. Athelas Sinfonietta, KLANGs faste ensemblepartner, præsenterer ikke mindre end tre unikke koncerter, der bl.a. sætter fokus på komponisten Niels Rosing-Schow. Der er også ny musik fra Polen på programmet, når Kwartludium (PL) besøger festivalen, og fra Norden, når Damkapellet præsenterer resultaterne af deres unikke kollektive tilgang til skabelse og musik. Det er blot noget af det, du kan opleve, når KLANG præsenterer kammermusik i verdensklasse.

 

Opera og performance

International samtidsmusik har de senere år oplevet en opblomstring af operaer og andre tværkunstneriske musikforestillinger. Det er forestillinger, der går på tværs af den gængse musikopfattelse og eksperimenterer med alle sanser.

Rasmus Zwickis Duncan House er en intim lejlighedsopera opført af bl.a. Lydenskab og PlusMinus. Private hjem åbner dørene for et nysgerrigt og eksklusivt publikum til en forestilling, der sætter fokus på dagligdagens små genvordigheder.

Hannes Seidls Land opføres i samarbejde med Scenatet. Forestillingen er en fem timer lang picnic og udforsker, hvad der vil ske med samfundet, hvis marker og land flytter til byerne.

Protestværket KUDZU af Malin Bånd spilles i det intime Literaturhaus. Det er et værk, der handler om – og protesterer mod – de økonomiske og politiske mekanismer, der ødelægger vores miljø.

Komponisterne Jeppe Just Christensen og Simon Løffler tilhører en generation af komponister, som eksperimenterer med hjemmebyggede instrumenter, og som ikke er bange for at stille sig selv forrest på scenen. På årets KLANG præsenterer komponisterne hver en koncert med dem selv, deres opfindelser og deres musik i fokus.

 

Bag om værket

Samtidsmusik skal kunne opleves af alle – også selvom musikken, der præsenteres på KLANG, nogle gange er både kompromisløs og abstrakt. Publikum inviteres indenfor i komponisternes univers, når vi, sammen med KLANGs dygtige kulturformidlere, går bag om værkerne.

Athelas Sinfonietta sætter fokus på musik af Niels Rosing Schow ved en stor portrætkoncert 31. oktober. Allerede 30. oktober inviterer KLANG, Athelas og Rosing-Schow til en særligt tilrettelagt Foredragskoncert, hvor nysgerrige kan blive klogere på komponistens univers.

KLANG samarbejder for første gang med Musikmuseet. 31. oktober inviterer vi sammen med museet til fernisering og præsentation af det interaktive musikeksperiment Esophon. Værket er skabt af Anders Monrad og Simon Nielsen.

På Musikmuseet 1. november er der Åben workshop med Damkapellet, som også lader plads til en samtale om køn og musikalsk skaberkraft.

2. november inviterer KLANG og Damkapellet på Another Composer Coffee i Koncertkirken, inden de om aftenen spiller koncert. Kom og drik kaffe med kunstnerne, og hør komponisten Lo Kristenson fortælle om sin musik.

KLANG Festival er også komponisternes festival, og mange af dem deltager på festivalen. Når KLANG inviterer til Musiksnak, kan du møde en udvalgt skare af de medvirkende komponister, som, i dialog med KLANGs kulturformidlere, præsenterer deres værker.

 

Musik for børn og unge

Alle har ret til store musikoplevelser! KLANGs familiefestival KLANG i KU.BE finder i år sted 7.-8. november. Tag med på en musikalsk rejse ind i farvernes følelsesunivers eller ind i en drømmeverden, hvor græsstrå kan blive til en skov, og tasken et hus.

KLANG i KU.BE byder på helt nye musikforestillinger for børn og voksne i alle aldre. På KLANG i KU.BE er det også både børn og voksne, der skaber musikken. Flere af koncerterne har musik af meget unge mennesker på programmet. Og i Esophon kan alle være med til at skabe musikken. Det er nemlig en lydinstallation, hvor alle kan spille med – børn, voksne og alle derimellem.
Velkommen til børnekoncerter, opera, musikskoleelever og meget mere.

Program