Samtidsmusik fra Iran

KLANG i ALICE / Sofia Kayaya

Union (Verdenskulturcentret)

Arkiv: 8/6 2019, 18:00

Nørre Allé 7
2200 København

Gratis entre

Sofia Kayaya

Music for solofløjte skrevet af komponister, der begge stammer fra Iran. Sofia Kayaya opfører først Fallahs værk for altfløjte, der er stille, intens musik, og som undervejs kaster lytterens tanker hen på både den japanske shakuhachi og på neyfløjter. Musikken udnytter pausen, stilheden som en naturlig baggrund for fløjtens bløde, hæse klang.

Abbasis værk har titlen fra et digt af Rumi, hvis begyndelse i engelsk oversættelse af Farah Aziz lyder: ”No I am not roaming aimlessly/ around the streets and bazaar/ I am a lover searching for his beloved”. Teksten bliver reciteret undervejs i værket, der også inddrager en tematik om selvet, det indvendige og dialogen, der jo per definition inddrager noget andet end selvet. Komponisten refererer til det psykologiske begreb Dialogical Self Theory. Med digtet, tonerne, stemmen og musikeren opstår en flerstemmighed, der danner bunden i dette værk.

Hvis vejret tillader det, spilles koncerten udendørs i Verdenskulturcentret Unions gård.

KLANG i ALICE

Musik er det universelle sprog, musikkens sprog har ingen grænser – de åbenlyse klicheer står i kø, og vi ved godt, at de ikke er helt sande. Selvfølgelig er musikken forskellig jorden over; selvfølgelig er musikkulturerne og måderne, hvorpå vi lytter til musik, helt forskellige. En ting er dog fælles for os alle sammen: Vi laver alle musik. I KLANG i Alice tager KLANG Festival sammen med bl.a. Athelas Sinfonietta et skridt ud i verden for at møde nogle af de måder, den nye musik udfolder sig på uden for den lille vestlige kulturkreds. Derfor er festivalen til disse koncerter også rykket til spillestedet Alice, der huser verdensmusikken i alle dens mangfoldigheder.


Program

Farzia Fallah (1980): Posht-e Hichestan (Behind the No-Land) (2015)
for altfløjte

Anahita Abbasi (1985): No I am not roaming aimlessly (2017)


Medvirkende

Sofia KayayaProgram