Unge komponister møder kinesiske instrumenter

KLANG i KUBE / Åben Prøve: Konservatoriets Confucius Institut

KU.BE

Arkiv: 2/6 2019, 11:00

Dirch Passers Allé 4
2000 Frederiksberg

Gratis entre

Åben Prøve: Konservatoriets Confucius Institut

En række af de unge kompositionsstuderende ved MGK (Musikalsk Grundkursus) fra Frederiksberg, Kolding, Fyn og Køge har fået en ganske særlig opgave. Music Confucius Institute, der ligger på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, har i samarbejde med MGK Frederiksberg, Køge, Fyn og Kolding inviteret de fem kompositionsstuderende til at skrive nye værker for traditionelle kinesiske instrumenter. Ny musik for traditionelle instrumenter fra en anden musikkultur med andre klange og nye muligheder.
Arrangementet er en åben prøve, hvor publikum får indblik i, hvordan musikere indstuderer ny musik, og hvordan man skaber en dialog mellem komponisterne og musikerne.

KLANG i KUBE

Alle har ret til store musikoplevelser! Ved mini-festivalen KLANG i KUBE sørger vi for, at de mindste, de små og de knap så små er sikret en eller flere store musikoplevelser. I løbet af KLANG i KUBE er der musikalske oplevelser for børn fra 2 år og op til de næsten-voksne og faktisk også dem, der lige har sneget sig over voksengrænsen. Det bedste er, at en hel del af musikken ved KLANG i KUBE er komponeret af meget unge mennesker. Det er ikke kun musik FOR yngre mennesker, men også AF yngre mennesker. Velkommen til børnekoncerter, musikskole-elever, musikformidling, kinesiske instrumenter og meget mere.


Program

Musik af: Mads Schang Olsen (MGK Frederiksberg), Daniel Bruun (MGK Kolding), Maya Hillgaard (MGK Fyn), Pelle Nyhuus og Jonas Wiinblad Schmidt (MGK Køge)

Jonas Wiinblad Schmidt: Brother of Zhiqiang (2019)
Maya Bylin Hillgaard: Grandma (2019)
Daniel C. Bruun: & [Ampersand] (2019)
Pelle Nyhuus: NEET NIT NIT NOOT (2019)
Mads Schang Olsen: Den Mørke Glimmerkappe (2019)

Prøven varer ca. 1 time 45 minutter med korte pauser mellem værkerne.


MedvirkendeProgram