Foto: Jesper Lützhøft


KLANG i ALICE / Athelas Sinfonietta

Alice

Arkiv: 8/6 2019, 17:00

Nørre Allé 7
2200 København

Billetter

Athelas Sinfonietta

Musikken ved denne koncert er skrevet af komponister med rødder langt fra Danmark. Komponisterne er japanske Yukiko Watanabe, der bl.a. er uddannet i Tyskland, og egyptiske Ahmed Madkour.

Madkour beskriver sit værk Taharqa – The Nubian Pharoh som et sammenspil mellem tonalitet og atonalitet, hvor han benytter sig af skalaer af mange forskellige slag: durskalaer, octatone skalaer og skalaer bygget på tetrachorder fra den arabiske musik. Titlen og inspirationen kommer fra den faraoen Taharqa, fra Egyptens 25. dynasti, som kæmpede mod assyrerne og stod bag en række templebygninger og en pyramide i Napatan regionen.

Watanabes værk Aqua Houses er inspireret af en type bygninger, ”Danchi”, som blev bygget op i Japan i 1950’erne og frem. Komponisten kom til at tænke på disse lejlighedskomplekser, da hun besøgte Kairo første gang og så, hvordan høje, moderne bygninger stod side om side med den gamle by. Dette var udgangspunktet for hendes imaginære rejse i musikken.

KLANG i ALICE

Musik er det universelle sprog, musikkens sprog har ingen grænser – de åbenlyse klicheer står i kø, og vi ved godt, at de ikke er helt sande. Selvfølgelig er musikken forskellig jorden over; selvfølgelig er musikkulturerne og måderne, hvorpå vi lytter til musik, helt forskellige. En ting er dog fælles for os alle sammen: Vi laver alle musik. I KLANG i Alice tager KLANG Festival sammen med bl.a. Athelas Sinfonietta et skridt ud i verden for at møde nogle af de måder, den nye musik udfolder sig på uden for den lille vestlige kulturkreds. Derfor er festivalen til disse koncerter også rykket til spillestedet Alice, der huser verdensmusikken i alle dens mangfoldigheder.


Program

Ahmed Madkour: Taharqa the Nubian Pharao
Yukiko Watanabe: Aqua-Houses

Koncerten er del af Manassatsamarbejdet – et samarbejde mellem KLANG, Athelas og Cairo Contamporary Music Days. Manassat er bl.a. støttet af Arab Fund for Arts and Culture


Medvirkende

Athelas Sinfonietta

Saber Abdel SattarProgram