Komponister fra mellemøsten

KLANG i ALICE / Amazone Kvartetten

Alice

Arkiv: 8/6 2019, 18:30

Nørre Allé 7
2200 København

Billetter

Amazone Kvartetten

Amazone Kvartetten har ved denne koncert valgt at sætte fokus på nogle af Mellemøstens mest interessante kvindelige komponister.

Bushra El-Turk er repræsenteret med to værker på denne koncert, og det i første har den engelske undertitel ( … Speech broke down). Undertitlen kommer fra et digt af Ahmed Shakwi, et kærlighedsdigt til byen Zahle i Libanon: ”… I didn’t know the feeling of hugging in love until I embraced you and speech broke down and my eyes spoke to your eyes in the language of love and I became drunk with the wine of your lips …”.

El-Turks andet værk ved koncerten er Marionette, og ifølge komponisten er der tale om en marionetdukke, der bider sine snore over og kæmper mod alle begrænsninger, om de så kommer fra samfundet, fra religiøse autoriteter eller andre, der presser sig på for at kontrollere ham.

Rojin Sharafis har base i Wien og arbejder med sound art og akustisk og elektronisk musik, og hun er inspireret af alt fra heavy metal til folkesange fra sit hjemland, Iran.

KLANG i ALICE

Musik er det universelle sprog, musikkens sprog har ingen grænser – de åbenlyse klicheer står i kø, og vi ved godt, at de ikke er helt sande. Selvfølgelig er musikken forskellig jorden over; selvfølgelig er musikkulturerne og måderne, hvorpå vi lytter til musik, helt forskellige. En ting er dog fælles for os alle sammen: Vi laver alle musik. I KLANG i Alice tager KLANG Festival sammen med bl.a. Athelas Sinfonietta et skridt ud i verden for at møde nogle af de måder, den nye musik udfolder sig på uden for den lille vestlige kulturkreds. Derfor er festivalen til disse koncerter også rykket til spillestedet Alice, der huser verdensmusikken i alle dens mangfoldigheder.


Program

Amazone Taqsim I
Bushra El-Turk: Ta’attalat loughatul kalam (...speech broke down)
Rojin Sharafi: Huginn. Muninn. Odin
Wa Habibi

Bushra el-Turk: Marionette
Amazone Taqsim II


Medvirkende

Amazone KvartettenProgram