Unge mellemøstlige værker for cello

KLANG i ALICE / Alexandra Hallén

Union (Verdenskulturcentret)

Arkiv: 8/6 2019, 16:00

Nørre Allé 7
2200 København

Gratis entre

Alexandra Hallén

Igennem Egyptian Contemporary Music Society har den svenske cellist Alexandra Hallén søsat et projekt for unge komponister fra Mellemøsten. De medvirkende komponister indgår i et samarbejde med Hallén, som opfører de udvalgte værker ved både Contemporary Music Biennale i Kairo og KLANG Festival i København. De tre komponister ved koncerten kommer fra Syrien (Jalo), Marokko (Essyad) og Egypten (Madkour).

Alexandra Hallén er svensk, med musikalsk tilknytning til en række danske komponister og musikere og med en musikalsk og professionel nysgerrighed, der rækker langt ud over landegrænser og genrer. Det viser sig bl.a. i projekter som dette.

KLANG i ALICE

Musik er det universelle sprog, musikkens sprog har ingen grænser – de åbenlyse klicheer står i kø, og vi ved godt, at de ikke er helt sande. Selvfølgelig er musikken forskellig jorden over; selvfølgelig er musikkulturerne og måderne, hvorpå vi lytter til musik, helt forskellige. En ting er dog fælles for os alle sammen: Vi laver alle musik. I KLANG i Alice tager KLANG Festival sammen med bl.a. Athelas Sinfonietta et skridt ud i verden for at møde nogle af de måder, den nye musik udfolder sig på uden for den lille vestlige kulturkreds. Derfor er festivalen til disse koncerter også rykket til spillestedet Alice, der huser verdensmusikken i alle dens mangfoldigheder.


Program

Ahmed Essyad: Ichou (2002) UROPFØRELSE
Ahmed Madkour: Voice Message UROPFØRELSE
Daisam Jalo: Tanz des Egos

Koncerten er del af Manassatsamarbejdet – et samarbejde mellem KLANG, Athelas og Cairo Contamporary Music Days. Manassat er bl.a. støttet af Arab Fund for Arts and Culture


Medvirkende

Alexandra HallénProgram