Foto: Manfred Daams & Thomas Sawer

Egyptisk/tysk musik med stemmen i fokus

KLANG i ALICE/ My voice, your voice, our voice

Alice

Arkiv: 8/6 2019, 20:00

Nørre Allé 7
2200 København

Billetter

My voice, your voice, our voice

”My voice, your Voice , our Voice” er et egyptisk-tysk samarbejdsprojekt med den menneskelige stemme i fokus. Projektet har til formål at bringe kulturer tættere sammen gennem brug og udforskning af arabiske og europæiske sprog. Sangerinden og instrumentalisten Kamilya Jubran er stemmen, der samler denne begivenhed.

Georges værk handler om døden, sådan som hun blev inspireret til at tænke over den, da hun var tæt på den koptiske menighed i Kairo. Jesu død på korset, terrorbombning af koptiske kirker, verdens råddenskab og tanker om askese ligger alt sammen bag hendes værk og valg af titel.

Seidl modstiller sangeren og instrumentalisterne i The Only Way Is Up, Baby. Musikerne spiller opadstræbende skalaer enstemmigt, som man kan møde det i den arabiske tradition, hvor flere instrumenter spiller samme melodi. Men skalaerne er ikke arabiske. Overfor disse fælles, sammenbundne musikere findes solisten, der bevæger sig musikalsk frit.

Muntendorfs Keep Quiet and Dance fokuserer på revolution eller forandring. Den indvendige, personlige revolution og den samfundsændrende, udadvendte. Hun nævner to kvinder som inspirationspunkter i tankerne om forandring og revolution: den egyptiske læge, psykiater, forfatter og feminist Nawal El Saadawi og Elektra fra den græske mytologi.

KLANG i ALICE

Musik er det universelle sprog, musikkens sprog har ingen grænser – de åbenlyse klicheer står i kø, og vi ved godt, at de ikke er helt sande. Selvfølgelig er musikken forskellig jorden over; selvfølgelig er musikkulturerne og måderne, hvorpå vi lytter til musik, helt forskellige. En ting er dog fælles for os alle sammen: Vi laver alle musik. I KLANG i Alice tager KLANG Festival sammen med bl.a. Athelas Sinfonietta et skridt ud i verden for at møde nogle af de måder, den nye musik udfolder sig på uden for den lille vestlige kulturkreds. Derfor er festivalen til disse koncerter også rykket til spillestedet Alice, der huser verdensmusikken i alle dens mangfoldigheder.


Program

Ahmed Madqour: Kam II (reinterpretation)
Jacqueline George: Death Proofs Eternity
Brigitta Muntendorf: Keep Quiet and Dance
Dirar Kalash: Al-Hamza : Wasl / Qata' UROPFØRELSE
Hannes Seidl: The Only Way is Up, Baby

Koncerten er del af Manassatsamarbejdet – et samarbejde mellem KLANG, Athelas og Cairo Contamporary Music Days. Manassat er bl.a. støttet af Arab Fund for Arts and Culture og The Danish Egyptian Dialogue Institute


Medvirkende

Kamilya Jubran

Lisa Marie Vogel

Alexandra Hallén

Sherif el Razzaz

Mohammed ArafaProgram