Nye miniaturer for marchorkester

JUBILÆUM / Den Kongelige Livgardes Musikkorps

Søren Kierkegaards Plads

Arkiv: 4/6 2019, 17:30

Søren Kierkegaards Plads
1221 Købanhavn K

Gratis entre

Den Kongelige Livgardes Musikkorps

Den kongelige Livgardes Musikkorps kommer forbi Den Sorte Diamant. Musikkorpset spiller musik af tre vidt forskellige komponister.

Ole Buck er en komponist, der har haft stor betydning for Ny Enkelhed i dansk musik. Men måske skulle hans hellere kaldes naturfænomener. De vokser så organisk, klinger så fredeligt og fremmed, at det er som om de vokser op af jorden.

Islandske Hugi Gudmundssons musik er dynamisk og bevægelig og fri og har, ligesom programmets sidste komponist, Rasmus Zwicki, en gang imellem et glimt i øjet, måske endda en humoristisk drejning.

Zwicki arbejder med en poetisk absurditet, en eftertænksomhed i klange og udtryk, der gør hans værker ganske unikke i dansk musik for tiden.

Alle tre komponister har skrevet et nyt værk til Den kongelige Livgardes Musikkorps, et miniatureværk gange tre, fra tre vidt forskellige stemmer spillet af et af Danmarks mest elskede ensembler.

Koncerten er en del af KLANGs store jubilæumsfejring og opføres også 19.00.

Jubilæumsfejring

14.00-18.30 Kunst til søs - kom ombord på åbent skib!
16.00-20.00 Fællesspisning i solen! bl.a. Ribbenssandwich til 55 kr
17.00 James Blacks POSY
17.30 Den Kongelige Livgardes Musikkorps
18.30 James Blacks POSY
19.00 Den Kongelige Livgardes Musikkorps
20.00 Athelas Sinfonietta og Esbjergensemble - Jubilæumskoncert

KLANG Festival har 10-års jubilæum i 2019. Fra begyndelsen i 2009 til denne festival er slut d. 10. juni 2019 er der blevet opført og uropført en uoverskuelig stor mængde af ny, nyere og moderne klassisk musik. Selve jubilæumsdagen er d. 4. juni, og det meste af dagen vil der i og omkring Den Sorte Diamant være koncerter, med kunstnere fra mange forskellige sider af dansk musikliv. Alle sammen med til at fejre KLANG, musikken, komponisterne og de 10 år, der er gået siden første festival. Og selvfølgelig skal der også skåles på de 10 kommende KLANG-år.


Program

Ole Buck: POWEHI - The Adorned Dark Source of Endless Creation UROPFØRELSE
Hugi Gudmundsson: Eternal Fall of Spring UROPFØRELSE
Rasmus Zwicki: Modgang UROPFØRELSE


Medvirkende

Den Kongelige Livgardes Musikkorps

David PalmquistProgram