Foto: Ulla Dietl

Elektroniske lydornamenter vender tilbage til Det Kgl. Bibliotek

FUZZYS KATALOG PÅ DIAMANTEN

Den Sorte Diamant

Arkiv: 10/6 2019, 13:00

Søren Kierkegaards Plads 1
1221 København K

Gratis entre

Satser fra værket KATALOG spiller mandag-lørdag i perioden 30. maj til 10. juni. Satserne varer tre minutter.

KLANG-festivalen fylder ti år, og Fuzzy er netop fyldt firs – det fejres med daglige tre-minutters koncerter i Den Sorte Diamant under KLANG Festival 2019. Musikken er et genhør med KATALOG skrevet til Diamanten af Fuzzy i 2002.

Det elektroniske musikværk KATALOG af komponisten Fuzzy er en kunstnerisk klingende udsmykning til Den Sorte Diamant, bestilt af Det Kgl. Bibliotek i 2002. Som et lydligt ornament lød der hver dag fra 2002 til 2012 i knap tre minutter ét af i alt 52 kompositioner i det velkendte atrium med de bølgende balkoner. Til inspiration, forundring og ind imellem forargelse for de besøgende, der befandt sig på bibliotekets læsesale, i café eller atrium kl. 13.

Værket har en del for hver af årets 52 uger, og hver del henter inspiration fra et af bibliotekets klenodier: et manuskript, et fotografi, en bog, et håndskrift eller en node. Kompositionen fungerer således på flere måder: Det markerer tidens gang, det erindrer om musikkens tilstedeværelse i biblioteket, og det formidler et lille udsnit af samlingerne.

Værkerne afspilles via et permanent computerstyret 12-kanals "højttalerorkester", hvor hver enkelt højttaler kan programmeres med hver sin "orkesterstemme". Der er installeret fire højttalere i lofterne på hver af de tre balkonetager.


Program

Fuzzy: KATALOG (2002)

Satser fra værket KATALOG spiller mandag-lørdag i perioden 30. maj til 10. juni. Satserne varer tre minutter.


"Musik i Skåret" og kompositionen KATALOG er gjort muligt gennem midler fra År 2000-Fonden under Forskningsministeriet og tipsmidlerne.

I Diamantinformationen kan man købe Fuzzys erindringer "Efterklang" skrevet af ham selv og Tore Leifer, pris 300 kr.

 


MedvirkendeProgram