Foto: PublicCo

Ny opera af Jexper Holmen

DE MØRKEBLÅ LILLAKVINDER I VILLAKVARTERERNE

Koncertkirken

Arkiv: 30/5 2019, 20:00

Blågårds Pl. 6A
2200 København

Billetter

Info: Urpremieren på "De mørkeblå lillakvinder..." er udsolgt! Der er dog fortsat billetter og få til de øvrige forestillinger

”Adele bor med Leon – men der er noget galt. Adele skaber en del katastrofer omkring sig. Skønt hun er både sød og livlig, laver hun underligt flegmatisk ubehagelige ting som at slå små dyr ihjel, skolde sin søster mm.”. Sådan begynder librettisten Jesper Lützhøft en kort synopsis af operaen. Utryghed, mystik, hverdagskedsomhed, vold, barnegråd og sex spiller alt sammen en rolle i De mørkeblå Lillakvinder i Villakvartererne. I tillæg dertil fortæller komponisten Jexper Holmen: ”Ligesom i tidligere værker, jeg har skrevet, er operaens partitur enhedspræget og ekstremt. Det er strengt homofont fra ende til anden, og orkestret spiller næsten kun kromatiske clusters.” Ved at lade sangerne vokse ind i orkestret, formår Holmen at tegne karaktererne som det, de reelt er: figurer i en opera og ikke mennesker af kød og blod.

Kort fortalt er hovedpersonerne Adele, hendes søster Beatrice, og Adeles mand, Leon. Adele er ikke et afslappet og trygt menneske. Som af en utilregnelig følelsesvulkan opstår der katastrofer omkring hende, alt imens de tre hovedpersoners forhold roligt trækkes ud over afgrunden.

Hvis du vil dykke dybere ned i Operaen kan du læse librettoet her.

 


Program

Jexper Holmen: De mørkeblå lillakvinder i villakvartererne  URPREMIERE

Operaen opføres fire gange: tor. d. 30. maj kl. 20.00, fre. d. 31. maj, kl. 20:00, lør. d. 1. juni, kl. 20:00, søn. d. 2. juni, kl. 12:00

Den spiller i ca. 90 minutter uden pause.

 

De mørkeblå lillakvinder i villakvartererne
Opera af Jexper Holmen og Jesper Lützhøft

Iscenesættelse Freja Friberg Lyme

Dirigent Eirik Haukaas Ødegård

Medvirkende:
Adele: Nana Bugge Rasmussen
Leon: Jakob Bloch Jespersen
Beatrice: Johanne Højlund
Erika: Idil Alpsoy
Enrique: David Kragh Danving
Sanger i radioen: Steffen Bruun

Syerske: Julie Krøjer Hansen

Projektor: Rika Yasui Hamman

 

De mørkeblå lillakvinder i villakvartererne er støttet af Statens Kunstfond, Knud Højgårds Fond, Beckett Fonden, KODA-Dramatik og Musikforlæggerne.

 


Medvirkende

Freja Friberg Lyme

Eirik Haukaas Ødegård

Nana Bugge Rasmussen

Jakob Bloch Jespersen

Johanne Højlund

Idil Alpsoy

David Kragh Danving

Steffen Bruun



Program