Foto: Archive John Collier

Postapokalyptisk klavermusik

ARCHIVES OF EMOTIONS AND EXPERIENCES del 2/2

Literaturhaus

Arkiv: 10/6 2019, 22:00

Møllegade 7
2200 København N

Billetter

En pianist arbejder, registrerer, konstaterer. Vi er publikum, som observerer hende, pianisten, oraklet, der står for et ritual. Niels Rønsholdt fortæller: ”… pianisten spiller en rolle som en slags orakel eller overlevende i eller fra en fremtid, hvor verden, som vi kender den, er brudt sammen, og mennesket mere eller mindre er afviklet. Hun forsøger at huske, registrere menneskelige følelser og erfaringer, inden de forsvinder. Hun anvender det eneste, hun har til rådighed og for hånden: instrumentet”.
Begge aftner foregår i en dystopisk fremtid, hvor mennesket ikke er længere. ”Jeg er fascineret af tanken om, hvad der er tilbage efter mennesket – ideen om at fx. kunsten overlever mennesket: Når mennesket er væk, er alt det, vi følte og erfarede, også tabt. Men det lever som en slags ekko i litteraturen og musikken, indfanget og fastholdt i en slags kodesprog”.
Rønsholdt fokuserer i sin musik ofte på os mennesker, på følelser, udtryk og det, vi siger og gør. Det gør hans værker til kommunikerende, teatralske og dybt menneskelige. I Archive of Emotions and Experiences kommer vi som publikum til at følge registreringen af netop det, som Rønsholdt indfanger i sin musik.


Program

Niels Rønsholdt:  Archive of Emotions and Experiences,  del 2/2 UROPFØRELSE

 

Tour support by ONASSIS STEGI

Koncerten er støttet af KODAs kulturelle midler og Danske Musikforlæggere


Medvirkende

Lenio LiatsouProgram