Kunstnere
Solist
Idil Alpsoy
Svensk mezzosopran bosiddende i Danmark og med rødder i Ungarn og Tyrkiet. Har sunget et bredt spektrum af roller fra Mozart til Wagner og er blandt meget andet også medlem af The Middle East Peace Orchestra.
Frauke Aulbert
Hamborgbaseret tysk sangerinde specialiseret i opførelser af ny musik, ”extended vocal techniques”, over- og undertonesang og meget mere. Hun er også medstifter af en række ensemble, deriblandt Ensemble Decoder, og har optrådet over det mest af verden.
Rikke Benborg
Dansk billedkunstner uddannet på Det kongelige danske Kunstakademi og Middlesex University. Benborg har en række udstillinger bag sig i Danmark og internationalt.
Steffen Bruun
Dansk bas uddannet på Det kongelige danske Musikkonservatorium og Operaakademiet i Sydney. Bruun har en række opera og oratoriepartier på sit repertoire fra Monteverdis Orfeo til baspartiet i Klenaus 9. Symfoni.
Carl Emil Carlsen
Dansk installations- og performancekunster med internationale og hjemlige udstillinger og performances bag sig. Carlsen har arbejdet sammen med musiker og komponist Bjørn Svin på projektet Silicium.
Vis alle
Lorenzo Colombo
Prisvindende italiensk slagtøjsspiller med base i København. Optræder solo og i ensembler, han er fx medlem af NEKO3 .
Niels Dalum
Dansk bratschist uddannet ved Syddansk Musikkonservatorium.
David Kragh Danving
Dansk baryton og sangunderviser uddannet ved Syddansk Musikkonservatorium og Det kongelige danske Musikkonservatorium
Gertrud Exner, teaterleder af teaterBlik, dukkebygger og performer. Har studeret på Théâtre-École du Passage i Frankrig.
Bará Gísladóttir
(f. 1989) Islandsk komponist og kontrabassist, bosiddende i København, hvor hun studerer på DKDM under bl.a. Niels Rosing-Schow og Jeppe Just Christensen. Gísladóttir er medstifter af komponistkollektivet Errata og spiller bl.a i ensemblerne Elja og Skark. I 2015 udkom hendes debutalbum Different Rooftops. Hendes musik har været opført på en række nordiske musikfestivaler. Gísladóttir er modtager af Léonie Sonnings Talentpris i 2018.
Alexandra Hallén
Svensk cellist, komponist og performer. Stifter og leder af Ensemble Krumbuktus. Halléns værker og performances er originale, passionerede og ofte med en politisk pointe eller kommentar.
Rolf Hind
(f. 1964) Britisk pianist og komponist uddannet på Royal College of Music i London. Hind har som pianist specialiseret sig i at opføre værker af komponister fra det 20. og 21. århundrede. Hans kompositoriske virke er inspireret af sprog, myter, indisk kultur og hans værker er indspillet på selskabet NEOS og bliver opført ved ny musikfestivaler.
Vis alle
Johanne Højlund
Dansk mezzosopran uddannet ved Det kongelige danske Musikkonservatorium og ved Stella Adler Studio of Acting i New York. Højlund har sunget en række klassiske operapartier i værker af bl.a. Tjaikovskij, Puccini og Gounod, og hun er også en travl oratoriesanger.
Jakob Bloch Jespersen
Dansk basbaryton med international karriere i et repertoire der strækker sig fra ensemblesang fra renæssancen over tidlig tysk barokmusik og romantiske lieder til helt nyskrevne værker som han synger enten som solist eller som medlem af bl.a. Theatre of Voices.
Kamilya Jubran
Israelskfødt musiker og sanger, der gennem en årrække har optrådt som medlem af ensembler, og som soloperformer. Jubran skriver selv det materiale hun bruger i sine performances og samarbejder for tiden med en række europæiske musikere.
Erik Kaltoft
Dansk pianist med stor gennemslagskraft i det danske ny musikmilijø. Som medlem i bl.a. LINensemble og Elsinore Players og som flittig solist har Kaltoft været med til at opføre og uropføre hundredevis af nye danske værker. Også som underviser og kunstnerisk leder af Århus Sinfonietta har han gjort sig bemærket gennem årene.
Sofia Kayaya
Dansk fløjtenist uddannet ved bl.a. Sibelius Akademiet og Det kongelige danske Musikkonservatorium. Kayaya er ud over at undervise og spille som solist også medstifter af Amazone Kvartetten.
Nikolaj Kynde
Dansk komponist og musiker, der bl.a. i 2015 i projektet Tasteful Turntable har arbejdet med sammenhængen mellem smag og musik. Kynde er uddannet på Institute of Sonology i Haag.
Lenio Liatsou
Græsk pianist uddannet hos bl.a. Susan Bradshaw og Pierre-Laurent Aimard. Liatsou er medstifter af ensemble dissonArt og er specialiseret i at spille ny musik. Hun har arbejdet tæt sammen med en lang række komponister, blandt andre Lachenmann, Aperghis og danske Christian Winther Christensen.
Jesper Lützhøft
Dansk guitarist, ensembleleder og poet. Kunstnerisk leder af Athelas Ensemble siden 2014, tidligere leder af bl.a. Den Anden Opera. Lützhøft har udgivet en række digtsamlinger og er forfatter til adskillige libretti.
Freja Friberg Lyme
Dansk operainstruktør uddannet ved Den Danske Scenekunstskole og Verona Opera Academy. Har tidligere bl.a. instrueret Hansel und Gretel på Odense Sommeropera.
Bjarke Mogensen
Dansk akkordeonist med international karriere. Medlem af kvartetten Kottos, og solist i en række af værker, der er komponeret til ham, bl.a. Anders Koppels 2. Koncert for akkordeon og Poul Ruders’ Sound and Simplicity, der blev uropført med DRSymfoniorkester i april 2019.
Jens Peter Møller
Dansk musiker og komponist. Spiller primært el-bas, men optræder også som guitarist og slagtøjsspiller og pianist.
Mikkel Egelund Nielsen
Dansk guitarist uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium hos Frederik Munk Larsen, og Roberto Aussel i Köln. Han har været solist i adskillige moderne guitarkoncerter af bl.a. Poul Ruders og Luca Francesconi, og han optræder ofte med ny musik i diverse kammermusikalske kombinationer, og er medlem af ensemblet Njyd.
Jonas Olsson
Svensk pianist med fokus på det sene 20. og 21. århundredes musik. Olsson er uddannet i Göteborg, ved International Ensemble Modern Academy og hos Pierre-Laurent Aimard i Köln. Han er også medlem af ensemblerne Gageego! og Mimitabu.
Østen Mikal Ore
(f. 1967) Konservatorieuddannet klassisk guitarist samt uddannet i komposition ved det Jyske Musikkonservatorium hos bl.a. Karl Aage Rasmussen, Olav Anton Thommessen og Bent Sørensen. Han har undervist ved Kolding Musikskole siden 1995 og oprettede her – som en af de første musikskoler i Danmark – komposition som fag i 2000. Han har afholdt talrige workshops, foredrag og projekter i ind- og udland gennem årene, hvor børn og unge arbejder med kreative musikalske processer
Nana Bugge Rasmussen
Dansk mezzosopran uddannet på Universität der Künste i Berlin og på Det kongelige danske Musikkonservatorium. Hun arbejder indenfor både opera og liedsang og har opført en række nye kompositioner såvel som barokmusik og roller fra klassiske operaer.
Saber Abdel Sattar
Egyptisk virtuos på det mellemøstlige strengeinstrument kanun, uddannet på Arab Music Institute (Academy of Arts).
Hossam Shehata
Egyptisk violinist uddannet i Kairo og Maastricht. Spiller ny musik samt det klassiske repertoire som solist, arbejder også i Kairos Symfoniorkester og som underviser.
Frode Stengaard
Catherine Sombsthay
Fransk instruktør, der bl.a. arbejder med dukketeater, medstifter af Compagnie Médiane. Sombsthay arbejder jævnligt sammen med Gertrud Exner og Teater Blik.
Malgorzata Walentynowicz
Polsk pianist og prisbelønnet performer af ny musik. Uddannet i Gdansk, Hannover and Stuttgart. Hun optræder som solist, i kammerensembler og som solist med orkestre over det meste af verden på festivaler som fx Huddersfield Contemporary Music Festival, Feriekurserne i Darmstadt og Eclat i Stuttgart.
Ensemble
Aksiom Ensemble for New Music
Norsk ensemble med basis i Oslo, dannet i 2010. Aksiom består af ni musikere, og deres dirigent er Kai Grinde Myrann. Ensemblet arbejder tæt med komponister og dyrker også improvisation.
Alba Strygekvartet
Danskbaseret strygekvartet stiftet i 2013 med medlemmer fra hele Skandinavien: Violin - Amalie Kjældgaard (DK), violin - Cecilie Emtoft (DK), bratsch - Minna Svedberg (SE), cello - Theodor Lyngstad (NO). De fire musikere mødte hinanden på konservatoriet i København.
Amazone Kvartetten
Nyere dansk kvartet bestående af instrumenterne fløjte, cello og klaver samt sangstemme. Musikerne i Amazone Kvartetten er Nana Bugge Rasmussen, mezzosopran. Sofia Kayaya, fløjte. Julie Tandrup Kock, cello. Cæcilie Tagsmose, klaver
Athelas Sinfonietta
Dansk sinfonietta med en lang historie for at præsentere det nyeste og de moderne klassikere, også inden for opera, dans og kammermusik. Athelas Sinfonietta laver også et målrettet arbejde med at præsentere ny kompositionsmusik for børn og unge.
Vis alle
Den Kongelige Livgardes Musikkorps
Den Kongelige Livgardes Musikkorps er verdens ældste korps af sin art, stiftet i 1658. Det traditionsrige orkester er en fast bestanddel af hofmusikken, og spiller bl.a. ved vagtskifte, ved tafler og ved statsbesøg. Nuværende musikdirigent er David M. P. Palmquist.
Det Danske Suzuki Institut
Det Danske Suzuki Institut er en privat musikskole, hvor børn og unge undervises efter suzuki-metoden, der blev skabt af Dr. Shinichi Suzuki og har gået sin sejrsgang over hele verden. Metoden går i al sin enkelhed ud på at barnet lærer musik, ligesom det lærer sit modersmål. Alle børn kan lære at spille, lige så vel som de kan lære at tale deres modersmål.
Ekkozone
Genrekrydsende dansk ensemble, der blev stiftet i 2013. Kunstnerisk leder er slagtøjsspiller Mathias Reumert. Ekkozones koncerter ligger i krydsfeltet mellem ny kompositionsmusik og ”rytmisk musik” og med særligt fokus på bl.a. komponisten Steve Reichs repetitive værker.
Ensemble Experimental
Tysk ensemble stiftet i 2011. Ensemblet har base i den tyske radiostation SWRs Experimentalstudio i Freiburg, og har specialiseret sig i at opføre og indspille værker med live-electronics. Detleff Heusinger er kunstnerisk leder af ensemblet.
Ensemble Mosaik
Tysk ensemble i sinfoniettastørrelse med base I Berlin, der siden 1997 har spillet koncerter med tæt samarbejde mellem musikerne i ensemblet og de komponister, hvis musik de arbejder med.
Vis alle
Esbjerg Ensemble
Landsdelsensemble, stiftet i 1967, som et af de første professionelle kammerensembler i Danmark. Ensemblet giver koncerter for børn, klassiske kammerkoncerter og laver workshops med helt unge komponister. Der ud over har ensemblet et nært, mangeårigt samarbejde med en række af de etablerede danske komponister, som fx. Poul Ruders og Hans Abrahamsen. Ensemblet består af 10 musikere, der alle er internationale profiler, og er ledet af Katrine Ganer Skaug.
FIGURA Ensemble
Dansk musikkollektiv med fire musikere, en komponist, en poet og en arkitekt og scenograf: Helene Gjerris, mezzosopran, Jesper Egelund¬, kontrabas, Frans Hansen, slagtøj, Anna Klett, klarinet, Peter Bruun, komponist, Ursula Andkjær Olsen, poet og Filippa Berglund, arkitekt og scenograf.
Sammen har de i mere end 25 udfordret publikum med opera, kammermusik, pædagogiske projekter og genrekrydsende projekter.
Frederiksberg Sogns Pigekor
Kor knyttet til Frederiksberg Sogn, stiftet i 1984 af Lis Vorbeck.
Genklange
Foreningen GENKLANGE er glad for at kunne tilbyde alle børn, pædagoger og familier en sjov og let vej til klassisk musik.
GENKLANGE tilbyder klassiske koncerter for børn (3 - 8 år) med et repertoire, der er tilpasset børnene og hvor der er plads til madpakker, dansende fødder og pludselige toiletbesøg.
Glemmen kirkes Barnekor og Ungdomskantori
Kor tilknyttet kirkerne i Glemmen i det sydlige Norge. Korets musikalske leder er Trond Gilberg.
Krumbuktus
Københavnsbaseret ensemble med et svensk navn, der svarer til det danske ord Krumbøjet; ikke en lige linie, men sving og drejninger præger ensemblets kunstneriske liv og ambitioner. Ensemblet består af Alexandra Hallén, Ying-Hsueh Chen, Nadia Ratsimandresy, Kirstine Linderman, Annemette Pødenphandt og Fei Nie.
NEKO3
Københavnerbaseret ensemble, der består af to slagtøjsspillere - Kalle Hakosalo og Lorenzo Colombo – en pianist – Fei Nie – og en komponist – Mads Emil Dreyer. Ensemblet blander de percussive lyde med elektronik og har både helt nyskrevne værker og moderne klassikere på repertoiret.
NJYD Quartet
Dansk kvartet med utraditionel besætning: Fløjte, Marie Sønderskov, guitar, Mikkel Egelund Nielsen, slagtøj, Jonas Weitling og saxofon, Anja Nedremo. Ensemblet fokuserer på at opdyrke nyt repertoire i tæt samarbejde med komponister, og lægger også særlig vægt på den nordiske musik.
Nordic Affect
Islandsk ny musik ensemble befolket af barokinstrumenter. Ensemblet blev grundlagt 2005 og har siden begyndelsen haft violinisten Hella Steinunn Stefánsdóttir som kunstnerisk leder. De øvrige medlemmer er Gudrun Hrund Hardadóttir, viola, Georiga Browne, traverso, Hanna Loftsdóttir, cello og gambe og Gudrun Óskarsdóttir, cembalo. Ensemblet har optrådt på festivaler og i koncertsale verden over, og spiller musik skrevet til ensemblet.
Scenatet
Dansk baseret ensemble bestående af 11 musikere, der alle har erfaring med performance, drama og konceptuel kunst, ud over at være fremragende musikere. Scenatet har stået bag en række spektakulære samarbejder og opførelser siden ensemblets undfangelse i 2008. De er stærkt repræsenteret på danske og internationale festivaler. Kunstnerisk leder er Anna-Berit Asp Christensen.
TeaterBlik
TeaterBlik blev stiftet i 2007. TeaterBlik skaber ny scenekunst for børn og deres voksne. Her forenes dramatik, objektteater, dans og musik i et billedrigt, sanseligt, poetisk og musikalsk udtryk.
Dirigent
Randi Clausen Aarflot
Uddannet sanger og sangpædagog ved Barratt Due musikkinstitutt og musikkvitenskapelig institutt ved UiO. Har udgivet flere bøger, bl.a. “Sangteknikk i barne- og ungdomskoret”.
Christoph Breidler
Østrigsk dirigent og komponist uddannet på Universität für Musik und darstellende Kunst Wien og Shanghai Conservatory of Music. Har bl.a. dirigeret Orchester der Komischen Oper Berlin, Sinfonieorchester Aachen, Duisburger Philharmonikern, Kyoto IMSFO, Ensemble Mosaik, Ensemblekollektiv Berlin, Ensemble Lux:NM og Ensemble Platypus.
Sigrid Damsager
Dansk kordirigent uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium og Musikhögskolan i Stockholm. Har bl.a. dirigeret Landskoret og har været med til at oprette Schola Cantorums Kvindekor og Schola Cantorums Mandskor.
Pierre-André Valade
Fransk dirigent, der er internationalt berømmet for sine opførelser af musik fra det 20. og 21. århundrede. Var Athelas Sinfonietta Copenhagens chefdirigent i årene 2009-14 og er stadig fast gæst hos ensemblet. Derudover optræder han som dirigent ved festivaler og koncertserier over hele verden og er bl.a. fast tilknyttet Meitar Ensemble i Tel Aviv og Ensemble Orchestral Contemporain i Lyon.
Vis alle
Eirik Haukaas Ødegård
Norsk dirigent uddannet ved Norges Musikkhøgskole i Oslo og ved Det kongelige danske Musikkonservatorium.
Komponist
Anahita Abbasi
(f. 1985) Iransk komponist har studeret komposition hos bl.a. Beat Furrer og er for tiden bosiddende i USA, hvor hun studerer hos Rand Steiger ved University of California San Diego. Abbasis værker er blevet opført ved Time of Music Festival og ved Feriekurserne i Darmstadt.
Louis Aguirre
(f. 1968) Cubansk komponist bosiddende i Danmark. Aguirre er uddannet som komponist i Cuba, men fortsatte studierne efter han flyttede til Danmark i 2004, og afsluttede solistklassen i komposition ved Det jyske Musikkonservatorium i 2007. Aguirre er en stærk og original stemme i dansk musikliv, som han også engagerer sig igennem ensemblet Snowmask. En række af hans værker er inspirerede af den cubanske Santeria region og de religiøse tekster fra området.
Frauke Aulbert
Hamborgbaseret tysk sangerinde specialiseret i opførelser af ny musik, ”extended vocal techniques”, over- og undertonesang og meget mere. Hun er også medstifter af en række ensemble, deriblandt Ensemble Decoder, og har optrådet over det mest af verden.
Kaj Aune
(f. 1978) Dansk komponist og performer. Aune er en af de mest originale kompositoriske, innovative stemmer i dansk musikliv i de seneste mange år. I en helt særlig genre, der er lige dele performance, musikalsk værk og installationskunst har Aune skabt værker, der har givet genklang i hele den generation af komponister han er en del af, samt selvfølgelig det publikum, der har fået lov at opleve værkerne. Med humor og vildskab er skraldebunker og wagneroperaer og meget mere blevet til vedkommende kunst i Danmark anno 2000’erne.
Martin Rane Bauck
(f. 1988) Norsk komponist, uddannet ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, CNSMDP i Paris hos Gérard Pesson og Det kongelige danske Musikkonservatorium i København. Var medstifter af ensemble Aksiom, som han har skrevet en række værker til. Baucks værker bliver spillet af musikere og ensembler i det meste af Europa og Nordamerika.
Niels Viggo Bentzon
(1919-2000) Dansk komponist og pianist, uddannet som pianist og organist i begyndelsen af 1940’erne. Bentzon skrev imponerende mange værker, hvor den opmærksomhed hans værker har fået de senere år, har koncentreret sig om de tidligere værker fra 1940-erne til ca. 1970. Bentzon var en del af Fluxusbevægelsen i Danmark og favnede i det hele taget internationale strømninger i tiden og fik dem omformet, så de berigede hans eget værk, fra den tidlige modernisme til postmodernisme og mere. Til enhver tid var Bentzons musikalske udtryk rigt, energisk og stærkt original.
Gunnar Berg
(1909-89) Dansk komponist, uddannet af bl.a. Herman D. Koppel, men i høj grad inspireret af den centraleuropæiske modernisme og i 1950’erne var Berg en pioner i dansk musikliv, på grund af sine modernistiske og serielle værker, som han komponerede allerede omkring 1950. Berg levede en stor del af sit liv i Paris og i Schweiz, og opnåede ikke at blive egentligt etableret i det danske musikmiljø i sin levetid.
Hafdís Bjarnadóttir
(f. 1977) Islandsk komponist og guitarist uddannet i kompositon bl.a. på det Islandske Kunstakademi og på Det kongelige danske Musikkonservatorium. Bjarnadóttirs musikalske inspiration kommer fra mange genrer, fra jazz, rock og moderne musik, samt fra naturen og lydene i verden omkring hende. Hendes værker er blevet opført af en række nordiske ensemble, fx Caput ensemble, Scenatet og Norrbotten NEO.
James Black
(f. 1990) Engelsk saxofonist og komponist, bosiddende i Danmark. Studerede komposition hos Robert Saxton og Phillip Cooke i UK inden han flyttede til Danmark og påbegyndte kompositionsstuder på DKDM hos Hans Abrahamsen, Jeppe Just Christensen, Niels Rosing-Schow og Bent Sørensen. Black skal debutere fra solistklassen i foråret 2018, men har allerede nu en række opførelser bag sig på danske musikfestivaler.
Pierre Boulez
(1925-2016) Fransk komponist og dirigent med en enorm indflydelse på musikkens udvikling efter 2. Verdenskrig. Boulez studerede bl.a. med Messiaen og Leibowitz, og blev i løbet af 1950’erne en del af inderkredsen ved Feriekurserne i Darmstadt sammen med bl.a. Stockhausen. Boulez’ værker er rigt facetterede, komplicerede og farvemættede. Blandt de oftest opførte er de banebrydende hovedværker Pli selon pli og Le Marteau sans maître.
Vis alle
Ole Buck
(f. 1945) Dansk komponist med stor betydning for yngre kolleger som Hans Abrahamsen og Niels Rosing-Schow. Bucks værker er præget af en ro og en farverigdom, der er unik i dansk musik. Uddannet i Aarhus af Per Nørgård og senere Pelle Gudmundsen-Holmgreen. Inspirationen fra komponister som Castiglioni og Feldman er blevet bearbejdet til et originalt og drømmende tonesprog. Bucks værker er blevet opført i Danmark og internationalt bl.a. i New York.
Ying-Hsueh Chen
(f. 1983) Slagtøjsspiller og komponist fra Taiwan, bosiddende i Danmark. Chen har på forholdsvis få år etableret sig på en central plads i dansk ny-musikliv, som performer, som projektmager og som komponist.
Andrew Crossley
Britisk komponist uddannet ved Royal College of Music i London og efterfølgende ved University of Westminster, hvorfra han har en Master of Arts I Cultural and Critical Studies. Crossley er inspireret af bl.a. zenbuddhisme.
Kaj Duncan David
(f. 1988) Engelsk komponist uddannet ved Goldsmiths College, University of London, Det jyske Musikkonservatorium – hos Simon Steen-Andersen – og fra 2014 hos Manos Tsangaris og Franz Martin Olbrisch ved Hochschule für Musik i Dresden. Davids værker er blevet opført ved festivaler som MaerzMusik i Berlin, Ultima i Oslo, Feriekurserne i Darmstadt og NextFest i Canada. Han laver installationer og har bl.a. samarbejdet med ensemblerne Mimitabu, Curious Chamber Players, Ensemble Recherche og komponistkollektivet Bastard Assignments. David arbejder med elektronik, lys og video i en del af sine værker.
Louis Claude Daquin
(1694-1772) Fransk barokkomponist og virtuos. Daquin var vidunderbarn, der dirigerede sine egne korværker i en alder af otte år, og som imponerede alle med sine evner som organist og cembalist. Af hans musik kendes i dag mest kirkemusik og suiter for tasteinstrumenter.
Milica Djordjevic
(f. 1984) Serbisk komponist bosiddende i Berlin, der er uddannet dels i Beograd, hvor hun også studerede ”Sound and Music Production”. Yderligere studier har Djordevic gennemgået i Strassbourg hos Fedele, ved IRCAM i Paris og senest hos professor Kyburz ved HfM Hanns Eisler i Berlin. I 2016 modtog hun Ernst von Siemens Komponistpris og hun har arbejdet med ensembler som Arditti Kvartetten, Ensemble Musikfabrik, JACK Quartet og Ensemble ALternance.
Ricardo Eizirik
(f. 1985) Brasiliansk komponist der er uddannet både som komponist (hos bl.a. Mundry) og med en mastergrad i transdisciplinaritet fra Kunsthøjskolen i Zürich. Eiziriks arbejder som performer og komponist bl.a. med kunstneren Swami Silva, og hans værker har været opført af ensembler som Neue VOcalsolisten Zürich, ensemble recherche, Ensemble Neon og Athelas Sinfonietta.
Ahmed Essayad
(f. 1939) Marokkansk komponist, uddannet i Rabat og ved Det Nationale Konservatorium i Paris hos Max Deutsch. Essyad har modtaget en række priser i Frankrig og Marokko. Operaer, orkesterværker og ensembleværker fylder Essyads værkliste, hvor man også kan finde en række værker med elektronik. Han omfavner i sin musik de to kulturer han er knyttet til: den arabisk-islamiske og den vestlige musikkultur.
Farzia Fallah
(f. 1980) Iransk komponist, født i Teheran og siden 2007 bosiddende i Tyskland, og hun er uddannet hos bl.a. Mashayekhi, Pagh-Paan, Birkenkötter og Schöllhorn. Fallah, der også inkorporerer elektronik I sine værker, har komponeret for soloinstrumenter, mindre og større ensemble og orkester. Hendes værker er opført i Mellemøsten, Europa og USA
Fuzzy
(f. 1939) Dansk komponist og musiker, elev af Per Nørgård, senere studier hos bl.a. Ligeti og Stockhausen. Medlem af Nya Kulturkvartetten gennem mange år. Fuzzy er mest kendt som elektronmusikkomponist, men har en række værker i mange genrer bag sig, bl.a. operaen Heksemutter Mortensen og Den Fede Kalkun til tekster af Rune T. Kidde. Ud over elektronmusikken, koncertsalsmusikken og opera har han også komponeret filmmusik og teatermusik.
Zeynep Gedizlioglu
(f. 1977) Tyrkisk komponist bosiddende i Berlin. Uddannet i Tyrkiet (hos Tanc), Tyskland (Brandmüller og Rihm) og Frankrig (Fedele) og var senere tilknyttet IRCAM i Paris. Gedizlioglu har komponeret musik til teater og hendes værker for ensemble og orkesterværker, der er opført ved festivaler over det meste af Europa, bl.a. Wittener Tage für neue Musik og hun modtog i 2012 Ernst von Siemens Komponistpris
Jacqueline George
(f. 1988) Egyptisk lydkunstner. Hun bruger brainstorming og mind maps til at nå sine mål. Hun ser også meget potentiale i bystøjen fra Kairo. I 2010 sluttede hun med en kandidatgrad i digital kunst (Kairo)
Bará Gísladóttir
(f. 1989) Islandsk komponist og kontrabassist, bosiddende i København, hvor hun studerer på DKDM under bl.a. Niels Rosing-Schow og Jeppe Just Christensen. Gísladóttir er medstifter af komponistkollektivet Errata og spiller bl.a i ensemblerne Elja og Skark. I 2015 udkom hendes debutalbum Different Rooftops. Hendes musik har været opført på en række nordiske musikfestivaler. Gísladóttir er modtager af Léonie Sonnings Talentpris i 2018.
Rune Glerup
(f. 1981) Dansk komponist uddannet ved DKDM hos bl.a. Bent Sørensen og Niels Rosing-Schow. Har en større produktion af kammermusik bag sig, hvoraf en del er opført af internationale ensembler som fx. London Sinfonietta, Ensemble Intercontemporain og Quatuor Diotima, samt af hjemlig Athelas Sinfonietta Copehagen. I 2016 uropførte DRSO Glerups Symfoni.
Pelle Gudmundsen-Holmgreen
(1932-2016) Dansk komponist. Skabte sin egen udtryksform præget af gentagelser og letgenkendelige figurer, inspireret af absurd teater, naturen, dagliglivets klange og støj, barok- og renæssancemusik, pygmæsang, jazz og meget mere. Pelle Gudmundsen-Holmgreen var i 2014 hovednavn på en festival i London med London Sinfonietta og fik i begyndelsen af 2015 uropført sin første opera Sol går op, Sol går ned på Takkelloftet i Operaen i København. Gudmundsen-Holmgreens musik var længe en elsket og velkendt hemmelighed i Danmark, men i de senere år har der været internationalt fokus på en del af hans værker bl.a. fra USA, hvor Kronos Kvartetten og koret The Crossing har bestilt og uropført værker af ham.
Vis alle
Hugi Gudmundsson
(f. 1977) Islandsk komponist bosiddende i Danmark. Gudmundsson er uddannet i Reykjavik, København og i Haag. Hans kormusik er vidt udbredt i Island og han har komponeret værker i alle instrumentale genrer og også til bl.a. film videospil. Operaen Hamlet In Absentia blev uropført i 2016, og var hans første opera.
Alexandra Hallén
Svensk cellist, komponist og performer. Stifter og leder af Ensemble Krumbuktus. Halléns værker og performances er originale, passionerede og ofte med en politisk pointe eller kommentar.
Úlfur Hansson
(f. 1988) Islandsk komponist, instrumentmager og musiker, uddannet bl.a. på Mills College i Californien og bosiddende I New York. Hansson har fået bestillinger og er blevet opført af orkestre og ensembler rundt om i verden, bland dem Kronos Kvartetten og l’Orchestre de Radio France. Han har bl.a. udgivet albummet Arborescence og White Mountain.
Detlef Heusinger
(f. 1960) Komponist, dirigent og leder siden 2006 af SWR EXPERIMENTALSTUDIET i Freiburg.
Heusinger studerede 1976-1980 på konservatoriet Bremen komposition og guitar, lut og klaver. Han har sideløbende taget undervisning i tysk, musik og filosofi på forskellige universiteter.
De sceniske værker fylder mig i has værkliste som f.eks Der Turm, Babylon, Schwarz Rot Gold,Totem + Tabu og Volx Muzak.
Jonathan Harvey
(1939-2012) I begyndelsen af 1980’erne blev Jonathan Harvey inviteret af Boulez til at arbejde på IRCAM, en forbindelse, der har resulteret i mange unikke værker. Han er nu internationalt kendt og en af sin generations mest spillede komponist. Hans musik kendetegnes ved en enestående fantasi og lethed. Han demonstrerer også en bemærkelsesværdige fin færdighed inden for orkestration.
Detlef Heusinger
(f. 1960) Komponist, dirigent og leder siden 2006 af SWR EXPERIMENTALSTUDIET i Freiburg.
Heusinger studerede 1976-1980 på konservatoriet Bremen komposition og guitar, lut og klaver. Han har sideløbende taget undervisning i tysk, musik og filosofi på forskellige universiteter.
De sceniske værker fylder mig i has værkliste som f.eks Der Turm, Babylon, Schwarz Rot Gold,Totem + Tabu og Volx Muzak.
Rolf Hind
(f. 1964) Britisk pianist og komponist uddannet på Royal College of Music i London. Hind har som pianist specialiseret sig i at opføre værker af komponister fra det 20. og 21. århundrede. Hans kompositoriske virke er inspireret af sprog, myter, indisk kultur og hans værker er indspillet på selskabet NEOS og bliver opført ved ny musikfestivaler.
Juliana Hodkinson
(f. 1971) Britisk komponist uddannet i Danmark hos bl.a. Hans Abrahamsen og Per Nørgård og bosiddende i Berlin. Hodkinsons originale og lydhøre værker findes i mange genrer, fra soloværker til orkester, fra musik for børn til performanceværker med publikumsinddragelse. Hodkinson underviser, skriver artikler og er en markant debattør i musiklivet.
Jexper Holmen
(f. 1971) Dansk komponist uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Yderpunkterne er der, hvor Holmens udtryk for alvor kommer til sin ret. I den intense – og lidt uhyggelige – poesi skabt af et spilledåseorkester til støjhamrende klaverakkorder og uendeligt rumlige musikalske landskaber i fx. værket ”Oort Cloud” kan Holmen danne udtryk af unik og nogle gange kontroversiel karakter.
Vis alle
Daisam Jalo
Syrisk oud-spiller, komponist og etnomusikolog, der er uddannet Damaskus og Weimar. Jalo er bosiddende i Berlin og optræder med ensemblet Orphé.
Pierre Jodlowski
(f. 1971) Fransk komponist og performer, der arbejder med multimediekunst. Uddannet i Toulouse og Lyon. Jodlowskis værker har været opført af førende ny musik-ensembler verden over, som fx Ensemble Intercontemporain, Ictus og Soundinitiative.
Eva Noer Kondrup
(f. 1964) Dansk komponist uddannet ved Det kongelige danske Musikkonservatorium, i USA og Paris. Kondrup har skrevet værker i de fleste klassiske genrer, og var i en årrække tilknyttet Aalborg Symfoniorkester som huskomponist. I de senere år har Kondrup rejst i hele verden og samlet viden om kvinders historier og kunstneriske udfoldelse som inspiration til værker.
Nikolaj Kynde
Dansk komponist og musiker, der bl.a. i 2015 i projektet Tasteful Turntable har arbejdet med sammenhængen mellem smag og musik. Kynde er uddannet på Institute of Sonology i Haag.
Ahmed Madkour
Egyptisk komponist uddannet på Konservatoriet i Kairo, hvor han også senere underviste og senere på bl.a. University of Pittsburgh, hvor han fik sin Ph.D i komposition og musikteori i 2002. Hans værker er opført ved koncerter og festivaler i USA, Europa og Egypten af ensembler som bl.a. Parnassus Music Ensemble, The New York New Music Ensemble. I 2010 vendte Madkour tilbage til Egypten og igen tilknyttet Kairos Konservatorium som underviser.
Brigitta Muntendorf
(f. 1982) Tysk-østrigsk komponist, uddannet hos bl.a. Paagh-Paan i Bremen og hos Saunders og Schöllhorn i Köln. Stifter og leder af Ensemble Garage som arbejder med musik og ekseperimenterende musikteater og som dyrker berøringsfladerne med andre kunstarter. Muntendorfs værker har været opført ved fx Warszawa Efterår, Wittener Tage für neuen Musik og Eclat Festival. I 2014 modtog Muntendorf Ernst von Siemens Förderpreis.
Mette Nielsen
(f. 1985) Dansk komponist, uddannet ved Det Kongelige danske Musikkonservatorium og Det jyske Musikkonservatorium, hvorfra hun havde debutkoncert i 2017. Nielsen arbejder med det unisone, det næsten unisone og det påtaget unisone. Hun arbejder med enkle bevægelser og klang der bremses. Hun har skrevet musik til klassiske ensembler, bulgarsksyngende kvindekor og musikskoleelever.
Per Nørgård
(f. 1932) Markant komponist, der har sat kraftigt præg på dansk musikliv med sine værker gennem mere end 50 år. Nørgård har arbejdet med uendelighedsrækken, som han fandt i 1960’erne, med hierakiske principper, med komplekse rytmer og mikrotonalitet. Alt sammen i et ofte velklingende og karakteristisk nørgårdsk klangunivers. Nørgård modtog i 2014 Marie José Kravis Prize for Composition af New Yorker Filharmonikerne, og i 2016 Ernst von Siemens Musikpreis i München.
Thomas Agerfeldt Olesen
(1969) Dansk komponist uddannet hos bl.a. Karl Aage Rasmussen ved Det Jyske Musikkonservatorium. Agerfeldt Olesen har komponeret en række værker for ensemble og adskillige værker for symfoniorkester bl.a. en cellokoncert opført i Danmark og Tyskland, samt operaen The Picture of Dorian Grey til Den Jyske Opera. Han var nomineret til Nordisk Råds Musikpris for sit værk Weihnachtsoratorium i 2018.
Astor Piazzolla
(1921-92) Argentinsk komponist og bandoneonspiller, der revolutionerede tangoen bl.a. med sin Octeto Buenos Aires som han stiftede i 1950’erne og ved en række stærkt personlige kompositioner, der voksede fra tangoens rødder.
Marina Poleukhina
Russisk komponist og musiker bl.a. uddannet hos Tarnopolsky ved Moskva Konservatorium og hos Gadenstätter i Graz. Poleukhinas værker har været opført ved en række festivaler i Europa og hun er selv arrangør af improvisationsfestivalen ”real time music”
Poul Ruders
(f. 1949) Dansk komponist med international succes siden 1980’erne hvor han brød igennem med værker som Manhattan Abstraction, Corpus Cum Figuris og Saaledes saa Johannes. Blandt hans operaer med international gennemslagskraft kan nævnes Tjenerindens Fortælling, der blev uropført i 2000, samt Selma Jezkova fra 2007. Ruders’ værker har været opført af orkestre og i operahuse verden over, bl.a. i foråret 2019, hvor Tjenerindens fortælling opføres af Boston Lyric Opera og hans seneste opera The Thirteenth Child uropføres i Santa Fe i juli måned.
Elena Rykova
(f. 1991) Russisk komponist og billedkunstner uddannet på Moskvas Stats Konservatorium, med senere masters og PhD studier på hhv. Hochschule für Musik und Tanz og Harvard University hos bl.a. Kasparov, Schöllhorn og Czernowin. Hendes værker har været opført i USA og Europa bl.a. på Wittener Tage für neue Musik og Eclat Festival.
Niels Rønsholdt
(f. 1978) Niels Rønsholdt er en af sin generations stærkt profilerede komponister. Rønsholdt engagerer sig i sine værker som performer og sanger og har arbejdet som lyd- og installationskunstner bl.a. i samarbejde med Signe Klejs. Rønsholdt har bl.a. studeret
komposition hos Bent Sørensen, Karl Aage Rasmussen i Danmark og Helmuth Oehring i Tyskland. I 2016 udkom hans roste værk Me Quitte på dacapo, hvor han selv er en af de to sangsolister. Operaen Blik for Blik havde premiere i 2017 og Rønsholdt har siden udgivet cd’en Songs of Doubt og har haft premiere på X & X skrevet med Juliana Hodkinson, samt værket Until Nothing Left til Andreas Borregaard.
Francois Sarhan
(f. 1972) Fransk komponist og billedkunstner. Hans værker har været opført i det meste af verden og bliver bestilt og spillet af ensembler som Neue Vocalsolisten Stuttgart, Ensemble Recherche, Ensemble Intercontemporain. Sarhan har fokus på performance og har en rækker dramatiske værker bag sig, bl.a. kammeroperaen King Lear.
Erik Satie
(1866-1925) Fransk komponist og pianist, mest kendt for sine ungdomsværker Gymnopédie og Gnosiennes for klaver. Var en figur i den franske dadaistiske bevægelse i begyndelsen af 20. århundrede, men var også cabaret-pianist, komponist for Rosenkreuz-ordenen, stifter af sin egen kirke.
Erwin Schulhoff
(1894-1942) Tjekkisk komponist og pianist, der mellem hans deltagelse i 1. Verdenskrig og hans død i en koncentrationslejr i 2. Verdenskrig, nåede at komponere en lang række kompositioner inspireret både af den nyeste klassiske tradition fra kolleger som Debussy og Skriabin, og af den tidlige jazz og dansemusik.
Salvatore Sciarrino
(f. 1947) Italiensk komponist med en lang karriere som underviser og teoretiker ved siden af sin kompositoriske praksis. Sciarrino har komponeret i alle genrer, også for scenen bl.a. med en række operaer. Kontraster, stilhed, citater og elektronmusik har gennem årene været dele af hans musikalske udtryk.
Hannes Seidl
(f. 1977) er en af de mest toneangivende komponister i Tyskland. Han har studeret hos Nicolas A. Huber, Th. Neuhaus og Beat Furrer. Han er medlem af Stock11 og har siden 2008 arbejdet på forskellige projekter med video-kunstner Daniel Kötter. Hannes Seidl har arbejdet med ensembler som Ensemble Modern, Ensemble Mosaik, Klangforum Wien og Neuen Vocalsolisten Stuttgart.
Pernille Sejlund
(f. 1979) Dansk komponist og sanger med en værker i mange genrer bag sig. Sejlund skriver musik til teater og film, og har skrevet en række bestillingsværker til bl.a. Athelas Sinfonietta og Copenhagen Phil. Hun modtog i 2014 Sonnings Talentpris. Udgav samme år albummet Time for Reflection, en ”klima-cd” der var frugten af et samarbejde med meteorolog Jesper Theilgaard. Optræder i en duo med Rune Thorsteinsson.
Rojin Sharafi
Wienbaseret lydkunstner, elektronmusiker og komponist af iransk oprindelse. Sharafi flyttede som teenager til Wien, og har samlet kærlighed og fascination af alt fra trash- og metalrock, over kunst og bøger til musik fra sit hjemland og meget mere til et højenergisk og mangelaget musikalsk udtryk. Som performer og komponist lægger hun vægt på improvisation, samarbejde og godt håndværk
Valgeir Sigurðsson
(f. 1971) Islandsk komponist og producer, der har samarbejdet med bl.a. Björk, Nico Muhly, Ahnoni, Daníel Bjarnason, Hauschka og mange flere. Hans kompositioner er blevet spillet verden over af ensembler som Alarm Will Sound, Crash Ensemble, flere af BBC’s orkestre og Cincinnati Orchestra. Sigurðsson har også komponeret
Marta Śniady
(f. 1986) Polsk komponist, uddannet ved konservatoriet i Lodz, siden 2016 videregående studier på Det jyske Musikkonservatorium hos Simon Steen-Andersen og Niels Rønsholdt. Hendes værker bliver opført af Polens førende ensembler for ny musik. Śniadys debutkoncert finder sted ved KLANG Festival 2019.
Bergrún Snæbjörnsdóttir
(f. 1987) Islandsk komponist bosiddende i New York og reykjavik, uddannet fra Mills College, hvor hun modtog undervisning fra bl.a. Fred Frith, Roscoe Mitchell og Pauline Oliveros. Snæbjörnsdóttirs værker er blevet opført ved alle centrale festivaler i Norden, af førende ensembler som ICE (US), Avanti! Chamber Orchestra og Scenatet.
Øistein Sommerfeldt
(1919-94) Norsk komponist, der studerede i bl.a. Wien og Paris. Særligt kendt for sine sange og vokalværker.
Martin Stauning
(f. 1982) Dansk komponist, uddannet på Det kongelige danske Musikkonservatorium. Formand for den danske gren af Ung Nordisk Musik 2012-14. Martin Stauning har komponeret musik inden for mange genrer bl.a. kammermusik, værker for større ensembler, lydinstallationer og performance. Fik i marts 2016 uropført orkesterværket Verdorrte Räume. Modtog i 2015 Axel Borup-Jørgensen Komponistpris. Staunings debutkoncert fra solistklassen på DKDM fandt sted i efteråret 2016 og samme år modtog han Léonie Sonnings Talentpris.
Johan Svensson
(f. 1983) Svensk komponist uddannet i Göteborg, Oslo og Graz. Arbejder med elektronik og akustiske instrumenter, og hans værker bærer præg af fascinationen af forholdet mellem mennesket og maskinen. De skabes en alvorlig, legende og nysgerrig lydverden. Svensson er medstifter af ensemble Mimitabu og han er kunstnerisk leder af Kalv Festival. Hans værker har bl.a. været opført på festivaler som Huddersfield Contemporary Msuic Festival, Ultime Festival, Darmstädter Ferienkurse og mange flere.
Bent Sørensen
(f. 1958) Fra folkemusikalsk inspiration over klingende forfaldsæstetik til drømmetoner i trompetkoncerten, der blev førstegangsopført i Danmark i 2013. Bent Sørensens musik bevæger sig i sin egen verden, men en verden der når os andre med en blanding af klarhed og længsel. Sørensen har undervist en generation af komponister som professor i komposition på DKDM og hans værker bliver spillet af ensembler over hele verden. I 2017 uropførte New York Philharmonic hans orkesterværk Evening Land.
Hans Peter Stubbe Teglbjærg
(f. 1963) Dansk komponist med fokus på elektronisk musik. Uddannet hos bl.a. Ib Nørholm og Ivar Frounberg, samt ved Institut voor Sonologie i Haag og ved IRCAM i Paris, hvor han også har arbejdet som underviser. Stubbe Teglbjærg har komponeret musik i mange genrer, ofte, men ikke altid, med medfølgende, centrale elektroakustiske og elektroniske elementer. Han er en førende underviser på kurser og konservatorier i bl.a. computerstøttet komposition.
Anna Thorvaldsdóttir
(f. 1977) Islandsk komponist, bosiddende i England, uddannet fra University of California, San Diego. Thorvaldsdóttirs musik er inspireret af nature, særligt fra hendes hjemland Island. Musikken er bygget op af klanglige strukturer, der nærmest kan føles på huden; ru, blanke, bløde eller skarpe. Thorvaldsdóttirs værker bliver bestilt og opført af orkestre over hele verden, bl.a. Berlinerfilharmonikerne, London Symphony Orchestra og New York Symphony Orchestra, og hun har fået udgivet en række værker på CD, samt modtaget flere internatonale priser: Nordisk Råds Musikpris og New York Philharmonic’s Kravis Emerging Composer Award.
Jobina Tinnemans
Hollands-britisk komponist, oprindeligt uddannet i Eindhoven, men flyttede langt ud på landet i Wales i slutningen af 00’erne. Hendes musik kan være bygget op af elektronik, akustiske instrumenter, konkrete lyde, bordtennisspillere, folk, der klipper hæk og meget mere. Sarthed og vores hverdags ru kanter blandes til et meget personligt udtryk.
Kurt Weill
(1900-50) Tysk komponist bl.a. kendt for sit samarbejde med digteren Bertolt Brecht om Die Dreigroschenoper og Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny. Emigrerede til USA i 1935, og havde succes som musicalkomponist, men han komponerede musik i alle genrer og nåede at skrive en imponerende række værker inden sin tidlige død.
Line Tjørnhøj
(f. 1960) Hun begyndte først at komponere i en sen alder. Hun tager ofte fat i temaer, der er fremmede i kunstmusiksammenhæng, og udvikler inderligt ekspressive musikalske udtryk for tilspidsede moralske og sociale dilemmaer.
Bushra El-Turk
Britisk komponist med libanesiske rødder. Uddannet på Guildhall School of Music and Drama, med en række bestillinger og opførelser fra verdens største ensembler og orkestre, bl.a. London Symphony Orchestra, BBC Symphony Orchestra og BBC Scottish SO, Lebanese Philharmonic Orchestra, Athelas Sinfonietta og Birmingham Contemporary Music Group. El-Turk har også arbejdet med opera og hendes opera Women at Point Zero blev præsenteret af Royal Opera House i London. Hendes musik rummer hele spektret fra Mellemøstens klange til vestens ny musiktraditioner. Det musikalske sprog er vokset ud af nærkontakt med flere musikalske traditioner. I et interview til Incorporated Society of Musicians fortæller hun: Da jeg gik på Guildhall, blev jeg opfordret til at følge mine rødder; til at inkorporere ideen om ”hjem” i min musik, men min idé om ”hjem” var i konstant bevægelse.”
Detlef Heusinger
(f. 1960) Komponist, dirigent og leder siden 2006 af SWR EXPERIMENTALSTUDIET i Freiburg.
Heusinger studerede 1976-1980 på konservatoriet Bremen komposition og guitar, lut og klaver. Han har sideløbende taget undervisning i tysk, musik og filosofi på forskellige universiteter.
De sceniske værker fylder mig i has værkliste som f.eks Der Turm, Babylon, Schwarz Rot Gold,Totem + Tabu og Volx Muzak.
Yukiko Watanabe
Japansk komponist uddannet hos bl.a. Keiko Harada ved Gakuen School of Music Japan og hos Beat Furrer i Østrig. Watanabe var i 2017 en del af International Ensemble Modern Academy og hun har skrevet værker, der er blevet bestilt og opført af bl.a. Ensemble Modern, Riot Ensemble og AsianArt Ensemble.
Detlef Heusinger
(f. 1960) Komponist, dirigent og leder siden 2006 af SWR EXPERIMENTALSTUDIET i Freiburg.
Heusinger studerede 1976-1980 på konservatoriet Bremen komposition og guitar, lut og klaver. Han har sideløbende taget undervisning i tysk, musik og filosofi på forskellige universiteter.
De sceniske værker fylder mig i has værkliste som f.eks Der Turm, Babylon, Schwarz Rot Gold,Totem + Tabu og Volx Muzak.
John White
(f. 1936) Eksperimenterende britisk komponist, uddannet på Royal College of Music i slutningen af 1950’erne, og blev senere underviser på samme institution. White er selv performer, pianist, tubaist og medstifter af bl.a. The Promenade Theatre Orchestra. White har komponeret en imponerende række af værker i alle genrer, bl.a. langt over 100 klaversonater, adskillige operaer og musik til teaterstykker og kammermusik.
Miriama Young
Australsk/New Zealandsk komponist, der særligt arbejder med stemmen i centrum. Hun er uddannet i Wellington, NZ og ved Princeton University i USA. Sammen med stemmen fokuserer Young ofte på teknologi. Elektronik, apps, digital lyd og diverse hardware spiller en stor rolle, og den menneskelige krop/stemmen, ord og tekster og moderne teknologi får lov at danne en ramme, hvor musikken udfolder sig. Young underviser på University of Melbourne Conservatorium of Music i Australien og hendes musik bliver opført verden over.
Nicolai Worsaae
(f. 1980) Nicolai Worsaae er uddannet i komposition fra Det kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han studerede hos Niels Rosing-Schow, Bent Sørensen, Hans Abrahamsen og Hans Peter Stubbe-Teglbjærg, og hvor hans debutkoncert fandt sted i 2010. Ydermere har han studeret hos Beat Furrer i Graz. Nicolai Worsaae er medstifter af komponist- og performancekollektivet Dygong. Worsaaes musik er ekspressiv og dynamisk, og han benytter sig såvel af den klassiske musiks instrumentarium som elektronik. Arditti Kvartetten, Oslo Sinfonietta og Athelas Ensemblet er blot nogle af de ensembler, der har opført musik af Nicolai Worsaae. Blandt hans værker kan nævnes ”Du hast gesagt”, ”Zugendlos” ”Emphatische Ellipse” og ”Wesenheit ab Wesenheit”.
Rasmus Zwicki
(f. 1979) Dansk komponist, uddannet i komposition i Odense, på det nuværende Syddansk Musikkonservatorium. Zwicki har ud over sine kompositioner arbejdet på DR’s P2, er underviser på Det jyske Musikkonservatorium, har skrevet libretto og undervisningsmateriale, har arbejdet med børn og musik og meget mere. Zwickis værker er undersøgende og undrende, og ser ofte på den situation musikken optræder i. Dramatisk, reflekterende, mild og skræmmende på hver sin tid, sådan er Zwickis musik, der også gerne blander elektronik, performance mm ind i helheden.
Komponist
Li-Ying Wu
(f. 1978) Komponist født i Taipei, Taiwan, bosiddende i Danmark. Li-Ying Wu tog en MA i Fine Arts fra National Taiwan Normal University, men efter at have mødt musik af danske komponister fortsatte hun sine kompositionsstudier i København hos bl.a. Bent Sørensen, Niels Rosing-Schow og Hans Abrahamsen. Studierne fortsatte i Aarhus ved DIEM. Hun er Composer in residence hos Aarhus Sinfonietta. Li-Ying Wus musik balancerer elegant mellem og rummer generøst musikken fra østen og vesten.
Komponist
Alexandra Hallén
Svensk cellist, komponist og performer. Stifter og leder af Ensemble Krumbuktus. Halléns værker og performances er originale, passionerede og ofte med en politisk pointe eller kommentar.
Frauke Aulbert
Hamborgbaseret tysk sangerinde specialiseret i opførelser af ny musik, ”extended vocal techniques”, over- og undertonesang og meget mere. Hun er også medstifter af en række ensemble, deriblandt Ensemble Decoder, og har optrådet over det mest af verden.
Hanne Ørvad
(1945-2013) Dansk sanger og komponist. Hun var selvlært som komponist, en hendes komponistkarriere udviklede sig sideløbende med, at hun var aktiv som sanger bl.a. i Radiokoret. Blandt hendes værker er en række korværker centrale, men hun har også komponeret kammermusik og soloværker.