...med Torben Sangild og Copenhagen Piano Quartet

KLANG i CINEMATEKET /
Talkshowkoncert

Cinemateket

Arkiv: 1/6 2018, 21:30

Gothersgade 55
1123 København

Billetter

DAGSBILLET MED RABAT: Køber du billetter til alle dagens fire forestillinger i Cinemateket, får du den sidste gratis – samlet pris 190 kr. Tilbuddet gælder fra nu af og kun ved personlig henvendelse i Cinematekets billetsalg.

TALKSHOWKONCERT

Tre forskellige komponister ser samme filmstump fra 1927 om morfinmisbrug og skriver – helt sikkert – meget forskellig musik til den. Det gør de ikke alene, fordi de er meget forskellige som komponister og mennesker, men også fordi Torben Sangild har givet dem forskellige benspænd og opgaver i forbindelse med værkerne. Benspændene har givet grobund for modtræk og de tre komponister har gjort, hvad de kan for at tackle tilbage. Det kommer publikum også til at høre om i videoklip og undervejs i de samtaler Sangild har med alle tre.

KLANG i CINEMATEKET

I en hel dag interagerer musikfestivalen KLANG med levende billeder til en række koncerter i Cinemateket. På forskellig vis spejler billedmedie og musik hinanden, bl.a. med helt nye værker skrevet til en specifik filmsekvens i Talkshowkoncert og med en film lavet til et orkesterværk, og en film om det samme orkesterværk og dets komponist. Ved at opleve hele KLANG i CINEMATEKET kommer man til at dykke ned i samspillet mellem nykomponeret musik og levende billeder på mange forskellige måder.


Program

Louise Alenius: Laura, UROPFØRELSE
Jexper Holmen: THE LEVEL OF DISGRACE, UROPFØRELSE
Søs Gunver Ryberg: Nyt Værk, UROPFØRELSE

Værkerne opføres til klip fra stumfilmen "El puño de hierro" (1927) af Gabriel García Moreno

 

De tre værker er støttet af Statens Kunstfond


Medvirkende

Torben Sangild

Copenhagen Piano QuartetProgram