Polens førende ensemble spiller polsk og dansk samtidsmusik

ORKIESTRA MUZYKI NOWEJ (PL)

Koncertkirken

Arkiv: 4/6 2018, 20:00

Blågårds Pl. 6A
2200 København

Billetter

Den 4. juni sætter KLANG fokus på polsk musik. I 2018 er det nemlig 100 år siden at Polen blev selvstændigt, og derfor samarbejder festivalen i år med den polske ambassade og Det Danske Kulturinstitut i Polen om at bringe polsk musik til Danmark. Orkiestra Muzyki Nowej spiller tre værker af yngre polske komponister og solisten ved koncerten er Jakob Kullberg, der har et nært forhold til ensemblet og komponisternes musik.

Woleks værk er, som titlen afslører, en undersøgelse af den modstand, friktion, der opstår når man skaber kunst … og når man skaber lyd på en cello.

Den kryptiske titel på Kwiecinskis værk, a6(+1), giver mening, når man ser antallet af musikere på scenen. Det er rytmisk markant og figurrig musik.

Lumen er en måleenhed for lys og titlen på Sniadys værk. Hendes musik har en stille sanselighed og vilje til at udforske instrumenter og udtryk, der kan få, ja næsten tvinge, lytteren til at spidse ører.

Polske ensembler har altid haft et godt øre til Nørgårds musik og han har besøgt landet ofte. Han er også en af Kullbergs nære venner og samarbejdspartner, så at spille celloudgaven af Nørgårds koncert Remembering Child virker som en naturlig afrunding på koncerten.


Program

Krzysztof Wolek: Various Forms of Friction for cello and large ensemble (2016)
Andrzej Kwiecinski: a6(+1)
----
Marta Śniady: Lumen
Per Nørgård: Remembering Child (Sinfoniettaudgave)
Bent Sørensen: Nocturne No. XI
 

Koncerten er støttet af Det Danske Kulturinstitut i Warszawa
Koncerten er medfinancieret af det polske Ministerium for Kultur og Nationalarv

   

Medvirkende

Szymon Bywalec

Orkiestra Muzyki Nowej

Jakob KullbergProgram