Rumlig lydfilm

KLANG i CINEMATEKET /
FILM: Agnete og havmanden

Cinemateket

Arkiv: 1/6 2018, 20:00

Gothersgade 55
1123 København

Billetter

DAGSBILLET MED RABAT: Køber du billetter til alle dagens fire forestillinger i Cinemateket, får du den sidste gratis – samlet pris 190 kr. Tilbuddet gælder fra nu af og kun ved personlig henvendelse i Cinematekets billetsalg.

FILM: AGNETE OG HAVMANDEN

Agnete og Havmanden er en filmtilpasning af en sonisk teaterproduktion skabt af komponisten Cristian Vogel. Historien Agnete og Havmanden stammer fra en skandinavisk folkevise om Agnete, der forelsker sig i en havmand, som hun får børn med og bor med på havets bund. I folkevisen forlader Agnete dog sin havmand og vil aldrig se børnene mere.

Filmen, som blev til sideløbende med teaterversionen,  repræsenterer et eksperiment i performativ dokumentation. Filmens musik er en tilpasning af Cristian Vogels oprindelige bølgefeltsyntesepartitur, men er blevet omdannet helt i Higher Order Ambisonics på Notam Studio Sirius i Oslo.

KLANG i CINEMATEKET

I en hel dag interagerer musikfestivalen KLANG med levende billeder til en række koncerter i Cinemateket. På forskellig vis spejler billedmedie og musik hinanden, bl.a. med helt nye værker skrevet til en specifik filmsekvens i Talkshowkoncert og med en film lavet til et orkesterværk, og en film om det samme orkesterværk og dets komponist. Ved at opleve hele KLANG i CINEMATEKET kommer man til at dykke ned i samspillet mellem nykomponeret musik og levende billeder på mange forskellige måder.


Program

Cristian Vogel & The Automatic Message: Agnete and the Merman


MedvirkendeProgram