Nyt og nordisk

AKSIOM (N)

Johan Borups Højskole

Arkiv: 30/5 2018, 21:30

Frederiksholms Kanal 24
1220 København

Billetter

Ensemble Aksiom lægger ud med to uropførelser af hhv. finske Lauri Supponen, der er uddannet i London og Helsinki og af norske Danielle Dahl, der holder til i København.

Kaj Duncan Davids 451 fra 2015 smelter elektroniske lyde sammen med klange og støj fra guitaren – diskret, elegant og med en vis fornemmelse af panik eller bare intens energi undervejs frem mod skønhed med snerrende elektronik.

Lisa Streichs værk Zucker er komponeret for ”motoriseret ensemble” i 2016. Titlen betyder sukker, som i det man putter i kaffen, ikke dem man udstøder. Streich skriver også om værket: ”Mennesket mod maskinen. Helt i modsætning til den gængse opfattelse, som man især så i det 20. århundrede, kan man her få det indtryk, at maskinen er mere menneskelig end mennesket”.

Martin Rane Baucks værk hedder Misantropi IIIb. Misantropi betyder mistro overfor mennesker. I en kort beskrivelse af værket skriver komponisten ”old school music for ensemble”. Og det er det, det er. Stille og intens ”gammeldags” musik for ensemble.

 


Program

Lisa Streich: Zucker
Danielle Dahl: Music for bursting blood vessels   UROPFØRELSE
Kaj Duncan David: 451
Martin Rane Bauck: Misantropi IIIb
Lauri Supponen: Ubi Calamari  UROPFØRELSE*
 

* Værket "Ubi Calamari" afsluttes på jazz cafeen La Fontaine. Læs mere

 

Koncerten er støttet af:

 


Medvirkende

Aksiom Ensemble

Kai Grinde MyrannProgram