Kunstnere

Solist

Alfredo Bernardini

italiensk barok-oboist og dirigent uddannet ved konservatoriet i Haag. Bernardini har været tilknyttet Concerto Copenhagen siden 2009, og arbejder desuden med en lang række af verdens førende barokensembler og solister. Han har også indspillet en lang række CD’er og underviser i barokobo på Mozarteum i Salzburg.

Fredrik From

svensk violinist med speciale i tidlig musik. From er uddannet ved Musikhögskolan i Götebrog og ved Royal College of Music i London. Han arbejder som freelance barokviolinist bl.a. som koncertmester i Concerto Copenhagen og ved Drottningholm Theatre Orchestra.

Zubin Kanga

London-baseret pianist og førende fortolker af samtidsmusik. Han har spillet ved samtidsmusikfestivaler i hele verden og uropført mere end 90 værker - mange med innovative interaktioner med teknologi. Har arbejdet sammen med mange af tidens komponister bl.a. Michael Finnissy, George Benjamin og Beat Furrer.

Jakob Kullberg

dansk cellist med karriere både som solist og som underviser, hvor han bl.a. er fast tilknyttet Royal College of Music i London. Som solist har han spillet med symfoniorkestre fx BBC Philharmonic og internationale ny musik ensembler, som fx Ensemble Intercontemporain. Kullberg har i mange år arbejdet tæt sammen med komponisten Per Nørgård og har også arbejdet intenst med musik af Kaija Saariaho og Bent Sørensen.

Anne Søe

dansk violinist uddannet på Det kgl. danske Musikkonservatorium og i Salzburg hos Ruggiero Ricci. Hun har spillet i en række ensembler i Danmark og internationalt, og har også været solist i en række værker fra barokken og frem til i dag. Søe er fast medlem af Athelas Sinfonietta og er også 2. koncertmester i Copenhagen Phil. Hun kan også høres på en række indspilninger for Dacapo.

Vis alle

Signe Asmussen

Med et stort og alsidigt repertoire er Signe Asmussen en af landets mest efterspurgte lied-fortolkere og har givet et utal af koncerter herhjemme og i udlandet, hvor hun også har haft recitals i bl.a. National Gallery og Wigmore Hall i London og Concertgebouw i Amsterdam. Med en særlig interesse for den ny musik har hun været med til at uropføre adskillige nye værker og operaer sammen med ensembler som Figura, Scenatet, Århus Sinfonietta, Theatre of Voices og Athelas Sinfonietta Copenhagen.

Ying-Hsueh Chen

Slagtøjsspiller fra Taiwan, bosiddende i Danmark. Ying Hsueh Chen har en bred palet af udtryk som slagtøjsspiller og hun understreger selv glæden ved, at slagtøj er både primitivt og moderne på samme tid.

Sori Choi

Koreansk slagtøjsspiller, uddannet på Seoul National University’s College of Music, der spiller på klassiske koreanske instrumenter og som har uropført en række værker for dette instrumentarium. Har undervist på bl.a. Darmstädter Ferienkurse og på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Ahn Yi-ho

Koreansk pansorisanger uddannet på Seoul National University’s College of Music. Arbejder på forskellige værker inden for diverse genrer med National Gugak Center, National Changgeuk Company, Music coterie ‘Gomoul’, Dong-dong, Be-being og Ahn Eun-mi Company.

Maciej Bogumił Nerkowski

Bariton, uddannet fra the Vocal Faculty of the Fryderyk Chopin Academy of Music i Warszawa. Hans repertoire indbefatter soloværker af Joseph Haydn, Stanisław Moniuszko, Johann Strauss, Gaetano Donizetti, Giaccomo Puccini, Carl Orff, Leonard Berstein, Iannis Xenakis m.fl. Nerkowski samarbejder med L.T.L. Opera Studio (Laboratorio Toscano per la Lirica), Słowacki Theatre in Kraków, the Podlasie Opera and Philharmonic såvel som Great Theatre in Poznań og Polish National Opera i Warszawa.

Marco Fusi

italiensk violinist og bratschist, der også specialiserer sig i barokinstrumentet viola d’amore. Fusi spiller med i Linea Ensemble og er specialist i at opføre ny musik. Han har uropført en række værker bl.a. også for viola d’amor, og har været solist med førende ensembler og musikere som Musikfabrik, Klangforum Wien, Alan Gilbert, Beat Furrer og Pierre Boulez.

Morten Ladehof

(f. 1978) dansk organist og komponist, der har studeret ved Det jyske Musikkonservatorium og som har fået undervisning i komposition af bl.a. Bent Sørensen, Karl Aage Rasmussen og Rolf Wallin. Udover studierne i Danmark har Ladehoff også studeret i Stuttgart. Ladehoffs værker er bl.a. blevet spillet af Ensemble Plus Minus, Lydenskab og Ensemble Ernst, og den har været opført på en række festivaler deriblandt Nordic Music Days og Ultima

Laura Lamph

er bl.a. tilknyttet det irske Sestina,  Ars Nova Copenhagen og Chamber Choir Ireland. I sit solistarbejde synger Laura Lamph alt fra jazz til traditionel irsk musik. På den klassiske side har hun bl.a. optrådt som Irene i Händels opera Theodora med The Irish Baroque Orchestra i Belfast

Kate Macoboy

Den australske sopran Kate Macoboy favner over et bredt repertoire bådes som ensemblesanger og som solist. Hun har som freelancer optrådt over hele Europa - bla. med DR Voklaensemblet - og ved en lang række koncerter og festivaller i Australien. Kate Macoboy har fast tilknytning til grupper som Ars Nova Copenhagen, Chamber Choir Ireland - som begge dirigeres af Paul Hillier. Med Theatre of Voices sang hun sidste år bl.a. verdenspremieren på Jóhann Jóhannssons filmkoncert Last and First Men

Østen Mikal Ore

(f. 1967) er konservatorieuddannet klassisk guitarist samt uddannet i komposition ved det Jyske Musikkonservatorium hos bl.a. Karl Aage Rasmussen, Olav Anton Thommessen og Bent Sørensen. Han har undervist ved Kolding Musikskole siden 1995 og oprettede her – som en af de første musikskoler i Danmark – komposition som fag i 2000. Han har afholdt talrige workshops, foredrag og projekter i ind- og udland gennem årene, hvor børn og unge arbejder med kreative musikalske processer

Mathias Reumert

dansk slagtøjsspiller, performer og dirigent, samt stifter af ensemblet Ekkozone. Reumert har gennem en årrække været en markant personlighed på den danske og internationale ny musikscene, både som solist og som medlem af forskellige ensembler, deriblandt Ekkozone og Athelas Sinfonietta. Hans repertoire er det 20. århundredes klassikere af bl.a. Xenakis og Steve Reich, og så den helt nyskrevne musik fra det 21. århundrede, hvor han ofte er med til at uropførelse de nyeste værker.

Torben Sangild

Torben sangild er cand.mag i filosofi og Moderne kultur og har en ph.d-grad i Moderne kultur. Siden oktober 2013 har han været selvstændig freelancer og arbejder som skribent, radiovært, underviser, foredragsholder, debattør, konsulent mm. Sangild har siden 2016 været fast kulturformidler på KLANG

Else Torp

har optrådt med bl.a. BBC Philharmonic, Scottish Chamber Orchestra, danske landsdelsorkestre, Concerto Copenhagen, Kronos Quartet, London Sinfonietta og Lautten Companey Berlin og har med Paul Hilliers Theatre of Voices optrådt på internationale scener som BBC Proms, Berliner Festspiele, Lincoln Center og flere gange i Carnegie Hall.


Ensemble

Athelas Sinfonietta Copenhagen

Dansk sinfonietta med en lang historie for at præsentere det nyeste og de moderne klassikere, også inden for opera, dans og kammermusik. Athelas Sinfonietta laver også et målrettet arbejde med at præsentere ny kompositionsmusik for børn og unge.

Tivoli Copenhagen Phil

det sjællandske symfoniorkester, der i det meste af året hører til i Konservatoriets Koncertsal og koncertsteder rundt omkring på Sjælland, og om sommeren er hjemme i Tivolis Koncertsal som grundstammen i Tivolis klassiske koncerten i løbet af sommeren.

DR SymfoniOrkestret

blev dannet i 1925 og er et af landets fineste symfoniorkestre. Den nuværende chefdirigent er Fabio Luisi, der er den seneste i en række af store dirigentnavne, der har stået i spidsen for orkestret, deriblandt Leif Segerstam, Herbert Blomstedt og Thomas Dausgaard. Orkestret kan til daglig høres i Koncerthuset på Amager, og selvfølgelig i hele landet på P2 og DR’s tv-kanaler.

Holland House

navnkundigt produktionsselskab for musikteater og opera, der blev dannet i 1988. Blandt Hollands Houses produktioner kan nævnes Per Nørgårds opera Nuit des Hommes, og forestillingerne Frygt og Bæven og Der Kaiser von Atlantis. Jacob Schokking er kunstnerisk leder af Holland House.

Oslo Sinfonietta

norsk ensemble for ny musik grundlagt i 1986 af komponisten Asbjørn Schaathun og med dirigenten som mangeårig kunstnerisk leder. Oslo Sinfonietta har lavet en række cd-indspilninger bl.a. med musik af Eivind Buene og Rolf Wallin og de er en fast del af ny musik og festival-livet i hjemlandet Norge og internationalt.

Vis alle

Aksiom Ensemble

Norsk ensemble med basis i Oslo, dannet i 2010. Aksiom består af ni musikere, og deres dirigent er Kai Grinde Myrann. Ensemblet arbejder tæt med komponister og dyrker også improvisation

Babyopera

Duoen Dieserud/Lindgreen har de senere år specialiceret sig i opera for helt små børn. Deres babyoperaer skabes efter samme standarter for den kunstneriske oplevelse som deres shows til voksne. Deres tidligere shows har været spillet over 700 gange og turneret i hele verden

Concerto Copenhagen

Tidlig musik ensemble grundlagt i 1991 med basis i Danmark. Cembalisten og dirigenten Lars Ulrik Mortensen har været kunstnerisk leder siden 1999 og orkestret har været på talrige turneer over hele verden og stået bag en række succesrige CD-indspilninger af barokmusik.

Copenhagen Piano Quartet

Klaverkvartet dannet i 2010, der spiller det klassiske kernerepertoire for ensemblet, samt helt nyskrevet musik. De fire musikere er: Benedikte Damgaard, violin, Kristina Fialova, bratsch, Adam Stadnicki, cello og Rikke Sandberg, klaver.

Decoder Ensemble

Et tysk ensemble dannet i Hamburg i 2011. De kalder sig selv et ”band for contemporary music” og fokuserer blandt andet på koncept-kunst, performance og koncert-dramaturgi. Tre af medlemmerne af ensemblet er også komponister.

Figura

Figura Ensemble blev grundlagt i 1993 og har siden dengang stået for en lang række unikke koncerter, musikteateropførelser, pædagogiske projekter (bl.a. Små Komponister) og turnéer. Figura består af en arkitekt/scenograf (Filippa Berlund), en forfatter (Ursula Andkjær Olsen), en komponist (Peter Bruun), en mezzosopran (Helene Gjerris), en kontrabassist (Jesper Egelund, der også er ensemblechef), en klarinettist (Anna Klett) og en slagtøjsspiller (Frans Hansen). Der ud over har ensemblet haft en række huskomponister tilknyttet, i perioden 2014-16 er Timo Kreuser Figuras huskomponist.
Genremæssigt bevæger Figura sig fra tysk kabaret til uropførelser af bestilte værker.

Jeppe Just Instituttet

Jeppe Just Instituttet spiller sange som består af melodier,
vuggesange og drukkenbolt-viser som er instrumenteret for forskellige
hjemmebyggede instrumenter. Mundharper, sav, orgel, lapsteel guitar,
div. slagtøjsinstrumenter, sang, tonegenerator, kalimbaer og forskelligt slags isenkram.

Krumbuktus

helt nyt ensemble, der skal opføre en række nye værker ved KLANG i KUBE d. 3. juni.

Norrbotten Neo

fra Sverige har på 10 år markeret sig om et af landets mest interessante ensembler for ny musik. Med base i Nordsverige er ensemblet på syv musikere med til at bestille og opføre værker af svenske og internationale komponister. Ensemblet turnerer også g de syv musikere er også en del af Norrbottens Kammerorkester og spiller til Piteå Kammeroperas opførelser.

Monrad&Helms

Allerede da Helms i slutningen af 90’erne sprængte rammerne for det muliges kunst inden for formantmoduleret aleatorisk overtone vokalise, præget af den østeuropæiske clustertradition, var Monrad godt i gang med at pulverisere bagvæggen af den blindgyde Darmstadts håbefulde aspiranter løb panden imod dekader forinden.
Hjulpet på vej af de spirende gennembrud i mikrochipteknologien betvang de to MIDI virtuoser i ensomhed pentium 4 chippen og skabte, skjult under modem-teknologiens medieslør, endnu urivaliserede EDB kompositioner.

NeoQuartet

er en polsk strygekvartet, der opfører ny musik ofte i sammenhæng med elektronik, visuelle kunstarter eller dans. Medlemmerne er Karolina Piatkowska-Nowicka, første violin, Pawel Kapica, anden violin, Michal Markiewicz, bratsch og Krzysztof Pawlowski, Cello.

Orkiestra Muzyki Nowej

Ny musik orkestret har eksisteret siden 1996, og er et af Polens stærke ny musik-ensmbeler, der har optrådt ved en lang række festivaler, og som har uropført mange værker af især polske komponister. Orkestret har i de seneste fire år haft deres egen koncertrække i Katowice.
Oslo Sinfonietta, norsk ensemble for ny musik grundlagt i 1986 af komponisten Asbjørn Schaathun og med dirigenten som mangeårig kunstnerisk leder. Oslo Sinfonietta har lavet en række cd-indspilninger bl.a. med musik af Eivind Buene og Rolf Wallin og de er en fast del af ny musik og festival-livet i hjemlandet Norge og internationalt.

Scenatet

dansk baseret ensemble bestående af 11 musikere, der alle har erfaring med performance, drama og konceptuel kunst, ud over at være fremragende musikere. Scenatet har stået bag en række spektakulære samarbejder og opførelser siden ensemblets undfangelse i 2008. De er stærkt repræsenteret på danske og internationale festivaler. Kunstnerisk leder er Anna-Berit Asp Christensen.

Theatre of Voices

Theatre of Voices blev grundlagt af Paul Hillier i 1990 og har siden 2003 haft base i København. Vokalensemblet har siden begyndelsen haft fokus på den nyeste og den ældste musik, men der ud over er ensemblets virkefelt nærmest grænseløst. Fra uropførelsen af Arvo Pärts Berliner Messe over amerikansk minimalisme til Pelle Gudmundsen-Holmgreen og Stockhausen, gennem renæssancemusik og Christmas Carols til filmmusik af Jóhann Jóhannsson; Theatre of Voices klarer det hele. Ensemblet har fået stor international opmærksomhed og er et af verdens førende vokalensembler.


Dirigent

Szymon Bywalec

polsk dirigent uddannet bl.a. fra Musikakademiet i Katowice, hvor han i dag er blandt underviserne. Bywalec har dirigeret en række fremtrædende ensembler i Polen og internationalt, og han er medlem af programkomiteen ved Warszawa Efterår festivalen. Han er fast dirigent for Sinfonia Varsovia.

Rolf Gupta

norsk komponist og dirigent uddannet bl.a. på Sibelius Akademiet i Helsinki. Gupta har dirigeret en lang række ensembler, operaer og orkestre i Europa i et bredt repertoire fra tidlig musik til uropførelser. I Danmark har vi bl.a. oplevet Gupta i Rolf Wallins opera Manifest med Holland House og som dirigent for Esbjerg Ensemble. Han har været chefdirigent og kunstnerisk leder for Kristiansand Symfoniorkester i en årrække.

Kristjan Järvi

estiskfødt dirigent og producer, der voksede op i New York, men nu atter har base i Tallin i Estland. Järvi er leder af Radiosymfoniorkestret i MDR Leipzig, har grundlagt cross over ensemblet Absolute Ensemble, samt det unge symfoniorkester Baltic Sea Symphony. Järvi lægger stor vægt på formidling af musikken og tilrettelægger og programlægger sine koncerter nøje ofte i samarbejde med lys- og billedkunstnere.

Pierre-André Valade

fransk dirigent, der er internationalt berømmet for sine opførelser af musik fra det 20. og 21. århundrede. Var Athelsa Sinfonietta Copenhagens chefdirigent i årene 2009-14 og er stadig fast gst hos ensemblet. Der ud over optræder han som dirigent ved festivaler og koncertserier over hele verden og er bl.a. fast tilknyttet Meitar Ensemble i Tel Aviv og Ensemble Orchestral Conteporain i Lyon

Franck Ollu

fransk dirigent med tilknytning til bl.a. Ensemble Intercontemporain og Ensemble Modern. Ollu har dirigeret i de største operahuse i Europa og i koncertsale verden over. Har blandt andet ledet uropførelsen af George Benjamins opera Written on Skin og af Oscar Bianchis Thanks to My Eyes. Musik af Wolfgang Rihm her ogå ofte på Ollus programmer. Han var i en årrække leder af af KammarensembleN i Stockholm.

Vis alle

Magnus Fryklund

svensk dirigent uddannet ved Det kongelige danske Musikkonservatorium, hvorfra han debuterede i 2017. Har dirigeret en række symfoniorkestre i Danmark, og er i 2017-19 Young Conductor in Residence hos Helsingborg Symfoniorkester og er husdirigent ved Malmö Opera 2017-18.

Kai Grinde Myrann

norsk dirigent og kunstnerisk leder af ny musik-ensemblet Aksiom. Han er uddannet ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Myrann har allerede tidligt i sin karriere dirigeret symfoniorkestre i hele Norge, og han har også stået i spidsen for en række større ensembler såsom Trondheim Sinfonietta og Ensemble neoN.

Petter Sundkvist

svensk dirigent, der ud over at specialisere sig i musik fra omkring år 1800 også har dirigeret omkring 100 uropførelser, og stået i spidsen for nogle af Sveriges fremmeste ny musik ensembler, bl.a. Norrbotten NEO. Sundkvist er også en erfaren operadirigent og har stået i spidsen for en lang række indspilninger af både ny og ældre musik.


Komponist

Jeppe Just

(f. 1978) dansk komponist og instrumentopfinder, uddannet på Det kongelige danske Musikkonservatorium, hvor han afsluttede sine studier i 2005, og derefter ved Hochschule für Musik i Karlsruhe hos Wolfgang Rihm. Just Christensen skabte bandet Jeppe Just Instituttet, hvor han også spiller på hjemmebyggede instrumenter. Hans værker bliver opført ved festivaler og koncerter i Europa af bl.a. Ensemble Recherche, Scenatet og Athelas Sinfonietta. Just Christensen underviser i komposition på Det kongelige danske Musikkonservatorium.

Sarah Nemtsov

(f. 1980) tysk komponist og oboist, uddannet i komposition bl.a. hos Walter Zimmermann i Berlin ved Universität der Künste. Nemtsovs værker er spillet ved en række festivaler i Europa, bl.a. MaerzMusik, Spor Festival, Donaueschinger Musiktage og Holland Festival. Nemtsov benytter elektronik, tekst og mere traditionelle instrumenter i sine værker, og hendes værkliste inkluderer også adskillige operaer.

Alexander Schubert

(f. 1979) Tysk komponist og musiker, uddannet i Leipzig og Hamburg. Schubert er medstifter af ensemblet Decoder, og underviser på og er kunstnerisk leder af elektronmusikstudiet på konservatoriet i Lübeck. Rent musikalsk rækker Schuberts værker over en lang række genrer fra free jazz og techno til kontemporære klassiske koncepter. Schuerts værker bliver spillet af anerkendte ensembler ved koncerter og festivaler over det meste af verden.

Salvatore Sciarrino

(f. 1947)
Italiensk komponist med en lang karriere som underviser og teoretiker ved siden af sin kompositoriske praksis. Sciarrino har komponeret i alle genrer, også for scenen bl.a med en række operaer. Kontraster, stilhed, citater og elektronmusik har gennem årene været dele af hans musikalske udtryk.

Lisa Streich

(f. 1985) Svensk komponist, studerede komposition og orgel i Berlin, Stockholm, Salzburg, Paris og Köln, hos bl.a. Adriana Hölszky. Streichs værker har været opført i Europa, Asien og Nordamerika og er blevet opført af ensembler som Deutsche Symphonieorchester Berlin, Quatuor Diotima, Sveriges Radios kor og Ensemble Recherche. Mange af Streichs værker kredser om religiøse, åndelige og filosofiske emner. I 2017 modtog hun Ernst von Siemens Förderpreis.

Vis alle

Peter Ablinger

(f. 1959) østrigsk komponist, bosiddende i Berlin siden begyndelsen af 1980’erne. Ablinger er grundlægger af Ensemble Zwischentöne, og arbejder bl.a. med installationsværker og støj. Ablinger har modtaget en række priser og hans værker er dokumenteret på mere end 40 CD’er.

Louise Alenius

Louise Alenius (f. 1978) har komponeret musik til balletter, performances, film, hospice, operascene og koncertsal. Med et fokus på nærvær, og en næse for at kalde sårbarhed frem i musikalske situationer, har hun i de senere år vakt opmærksomhed, særligt med et-publikums-forestillingerne Porøset, hvor hun også selv er performer, og ikke mindst med operaen Silent Zone fra 2017.

Louis Andriessen

Louis Andriessen (f. 1939), hollandsk komponist med global gennemslagskraft. Andriessen blev bl.a uddannet på Det kongelige Konservatorium i Haag og senere som elev hos Luciano Berio i Milano. Han er medstifter af en række ensembler, bl.a. Orkest de Volharding og Hoketus, og har samarbejdet nært med andre ensembler, i et ønske om at nedbryde grænserne mellem de komponerende og de udøvende kunstnere. Blandt hans kendteste værker er De Staat, Hoketus og De Materie.

Thomas Asli

Dansk komponist og cellist uddannet ved Nordjysk Musikkonservatorium hos Gert von Bülow. Har i sit i professionelle udøvende liv bl.a. spillet i ‘Ensemble Øresund’, ‘Trio Labohn’, ‘Den Blå Kvartet’ samt meget mere. Asli har deudover stiftet en række elev-ensembler bl.a. ‘Ensemble Sibelius’, ‘Katla Strings’ og ‘Ensemble Vaks’

Martin Rane Bauck

Martin Rane Bauck (d. 1988), norsk komponist, uddannet ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, CNSMDP i Paris hos Gérard Pesson og Det kongelige danske Musikkonservatorium i København. Var medstifter af ensemble Aksiom, som han har skrevet en række værker til. Baucks værker bliver spillet af musikere og ensembler i det meste af Europa og Nordamerika.

Carola Bauckholt

(f. 1959) Tysk komponist, uddannet ved Musikhochschule i Köln hos Maurizio Kagel. I dag en af Tysklands centrale komponister, der har modtaget en lang række priser og hendes værker bliver spillet ved koncerter og festivaler over hele verden. Bauckholt arbejder bl.a. med musikteater, billedkunst og støj som elementer i sine værker.

Luciano Berio

Luciano Berio (1925-2003), italiensk komponist, der i 1950’erne deltog i Darmstädter Ferienkurse og som fik en afgørende indflydelse på elektronmusikken i Italien. Blandt hans kendteste værker er en række værker med titlen Sequenza for forskellige soloinstrumenter, samt storværket Sinfonia fra 1968. Luciano Berio var bl.a. elev af Dallapiccola og var også selv en flittig underviser.

Ylva Lund Bergner

Ylva Lund Bergner (f. 1981), svensk/dansk komponist. Uddannet ved Musikhögskolan i Stockholm og ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København med en række udenlandske ophold undervejs hos bl.a. Fabio Cifariello Ciardi i Perugia og Robert Pascal & Michele Tadini ved Conservatoire National Supérieur de Musique et Danse de Lyon. Bergner havde sin debut fra DKDM i 2012 og har fået opført værker af en række internationale ensembler. I 2014 præsenterede hun sin kammeropera Traces ved Sommerkurserne i Darmstadt.

Ansgar Beste

Ansgar Beste (f. 1981) svensk/tysk komponist uddannet hos Luca Francesconi ved Malmö Musikhögskola og videre studier i Tyskland hos bl.a. Hanspeter Kyburz og Rihm, Furrer og Hölszky. Beste nævner selv tre hovedpunkter ved sin musik: Innovative lyde, struktur og et særligt teatralsk aspekt. Hans værker har bl.a. været opført ved Donaueschingen Festival, MATA i New York, NMD og ECLAT Stuttgart.

Wojtek Blecharz

Wojtek Blecharz (f. 1981), polsk komponist uddannet ved Musikakademiet i Warszawa og University of California, San Diego, hvor han studerede og fik sin PhD hos Philippe Manoury og Chinary Ung i 2008. Blecharz har allerede en lang værkliste med kammermusik, vokal- og korværker, lydinstallationer og en kammeropera. Blecharz har en forkærlighed for at komponere for akkordeoner. Blecharz har modtaget en række priser både i sit hjemland, Polen, og internationalt.

Axel Borup-Jørgensen

Axel Borup-Jørgensen (1924-2012) dansk komponist, opvokset i Sverige. Uddannet som pianist og musikpædagog på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Som en af de første danske komponister besøgte han feriekurserne i Darmstadt i 1950’erne, og hans musik forener på enestående vis svensk skovmelankoli, dansk nøgternhed og eksperimenterende modernisme. Blandt hovedværkerne er orkesterværket Marin, der blev komponeret i 1960’erne og en lang række kammerværker, der har fundet plads på repertoiret hos en række danske musikere og ensembler.

Peter Bruun

(f. 1968) Dansk komponist uddannet ved Det jyske Musikkonservatorium i årene 1991-97. Peter Bruun har komponeret musik til en række danske ensembler og orkestre, samt en række operaer i samarbejde med ensemblet Figura, som han selv er medlem af. Bruuns musik er inspireret af alt fra rock, minimalisme til salmer og folkesang, med et fast ståsted i den klassiske musik. Resultatet er melodisk musik med en stærk personlig stemme, energi og åndelighed. Blandt de seneste større værker er operaen Alverden god Nat, og korværket Sange til dem, som tror.

Simon Christensen

(f. 1971) Dansk komponist uddannet ved Det kongelige danske Musikkonservatorium. Christensens musik har en tyngde og kompromisløshed, der rummer stor nysgerrighed efter at udforske musikalske udtryk i både det komplekse og det enkle. Hans værker har været opført og bestilt af en række internationalt anerkendte ensembler både i Danmark og internationalt. Christensen blander gerne elektronik og akustiske instrumenter, han benytter videokunst i en del af sine værker og optræder også selv som musiker i sine egne værker.

Danielle Dahl

(f. 1989) Norsk komponist og saxofonist bosiddende i København. Arbejder med støj og dets modsætning: helt stille musik. Dahl interesserer sig for psykoakustiske fænomener. Hun optræder i en række forskellige sammenhænge bl.a i trioen Tiger’s Mind og i duoen Lumpy Space Princess.

Kaj Duncan David

(f. 1988) Engelsk komponist uddannet ved Goldsmiths College, University of London, Det jyske Musikkonservatorium – hos Simon Steen-Andersen – og fra 2014 hos Manos Tsangaris og Franz Martin Olbrisch ved Hochschule für Musik i Dresden. Davids værker er blevet opført ved festivaler som MaerzMusik i Berlin, Ultima i Oslo, Feriekurserne i Darmstadt og NextFest i Canada. Han arbejder ofte med elektronik, laver installationer og har bl.a. samarbejdet med ensemblerne Mimitabu, Curious Chamber Players, Ensemble Recherche og komponistkollektivet Bastard Assignments. David arbejder med elektronik, lys og video i en del af sine værker.

Loïc Destremau

(f. 1992) fransk-dansk komponist bosat i Aarhus. Efter uddannelse som organist ved Kirkemusikskolen i Roskilde, kom Destremau ind på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor han færdiggør sine kompositionsstudier i 2018. Han har undervejs også studeret ved Conservatorio di Bari “Nicollo Piccinni”. Hans værker er blevet spillet ved en række nordiske festivaler og er blevet opført af ensembler som Njyd Kvartet, Ensemble Recherche, Aarhus Sinfonietta og Vela Sxaophone Quartet.

Mads Emil Dreyer

(f. 1986) Dansk komponist uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium 2011-17. Arbejder især indenfor det elektroakustiske område.

Ricardo S. Eizirik

(f. 1985) Brasiliansk/svensk komponist, uddannet komponist ved universitetet i Rio Grande do Sul og ved Zürcher Hochschule der Künste. Han er kunstnerisk leder af Ensemble Lemniscate I Basel og hans værker har været opført ved en lang række europæiske festivaler af ensembler som Adapter, Intercontemporain og Talea og Athelas.

Morton Feldman

(1926-87) amerikansk komponist. Studerede komposition hos Wallingford Riegger og Stefan Wolpe, var gode venner med John Cage og de inspirerede hinanden gensidigt til at træde ud af konventionernes skygge og eksperimentere med bl.a. grafisk notation. I løbet af 1970’erne begyndte Feldmans værker, der altid var stille, insisterende, hviskende og milde, at vokse i varighed, en tendens, der toppede med, at han komponerede sin berømte fem timer lange strygekvartet nr. 2. fra 1983.

Jonny Greenwood

(f. 1971) engelsk musiker og komponist, leadguitarist i Radiohead og multiinstrumentalist, der bl.a. også spiller ondes martenot. Greenwood har komponeret musikken til en række af Paul Thomas Andersons film, og Greenwood har også komponeret værker til en række orkestre og ensembler i UK.

Pelle Gudmundsen-Holmgreen

(1932-2016) Dansk komponist.
Skabte sin egen udtryksform præget af gentagelser og letgenkendelige figurer, inspireret af absurd teater, naturen, dagliglivets klange og støj, barok- og renæssancemusik, pygmæsang, jazz og meget mere. Pelle Gudmundsen-Holmgreen var i 2014 hovednavn på en festival i London med London Sinfonietta og fik i begyndelsen af 2015 uropført sin første opera Sol går op, Sol går ned på Takkelloftet i Operaen i København. Gudmundsen-Holmgreens musik var længe en elsket og velkendt hemmelighed i Danmark, men i de senere år har der været internationalt fokus på en del af hans værker bl.a. fra USA, hvor Kronos Kvartetten og koret The Crossing har bestilt og uropført værker af ham.

Bjørn Erik Haugen

(f. 1978) Norsk billedkunstner og komponist, uddannet ved Kunsthøgskolen i Oslo. Haugen arbejder konceptuelt med sine video-, lyd- og billedinstallationer, som har været udstillet og opført på en række internationale festivaler og udstillingssteder.

Peter Helms

(f. 1980) Dansk komponist og tonemester uddannet på Det kongelige danske Musikkonservatorium, hvor han afsluttede sine studier i 2011. Før tiden på DKDM studerede Helms i Riga på det Lettiske Musik Akademi. Pop-art, popmusik, minimalisme, avantgarde og meget mere blandes fantasifuldt, gådefuldt og energisk i Helms musik, der har været opført i Norden, Baltikum, Rusland og USA. Helms arbejder også som producer.

Jexper Holmen

(f. 1971) Dansk komponist uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Yderpunkterne er der, hvor Holmens udtryk for alvor kommer til sin ret. I den intense – og lidt uhyggelige – poesi skabt af et spilledåseorkester til støjhamrende klaverakkorder og uendeligt rumlige musikalske landskaber i fx. værket ”Oort Cloud” kan Holmen danne udtryk af unik og nogle gange kontroversiel karakter.

Anna Huuskonen

(f. 1983) Finsk komponist uddannet på Sibelius Akademiet i Helsinki og på CSNMD i Paris hos Frédéric Durieux

Juste Janulye

(f. 1982) Litauisk komponist, uddannet på Det litauiske Akademi for Dans og Musik og på konservatoriet i Milano. Janulytés værker er med hendes egne ord monokrome og musikken udvikler sig langsomt. Hendes værker er opført af anerkendte ensembler i det meste af Europa.

Johannes Kreidler

(f. 1980)
Tysk komponist bosiddende i Berlin, uddannet i komposition hos Mathias Spahlinger i Freiburg og elektronmusik hos Mesias Maiguashca og Orm Finnendahl. Kreidlers musik strækker sig over mange genrer, men er ofte konceptuel og inkorporerer tit elektroniske elementer. Hans værker bliver opført ved en lang række internationale festivaler, deriblandt: SPOR, Wittener Tage für neue Musik, Feriekurserne i Darmstadt, Huddersfield Contemporary Music Festival og MaerzMusik.

Andrzej Kwiecinski

(f. 1984) uddannet i Warszawa og Haag i komposition, elektronisk musik og barok sang. Kwiecinski har været composer in residence hos Lodz Symfoniorkester i 2012, og hans værker har været opført i Europa, Australien og USA.

Morten Ladehof

(f. 1978) dansk organist og komponist, der har studeret ved Det jyske Musikkonservatorium og som har fået undervisning i komposition af bl.a. Bent Sørensen, Karl Aage Rasmussen og Rolf Wallin. Udover studierne i Danmark har Ladehoff også studeret i Stuttgart. Ladehoffs værker er bl.a. blevet spillet af Ensemble Plus Minus, Lydenskab og Ensemble Ernst, og den har været opført på en række festivaler deriblandt Nordic Music Days og Ultima

Berhand Lang

(f. 1957) Østrigsk komponist. Lang har en stor produktion, der spreder sig over mange genrer og har også arbejdet som musiker, bl.a. som jazzpianist. Han har komponeret for jazzorkestre, til film, dans, teater og lavet klanginstallationer. Hans kammer- og orkesterkompositioner er gennem årene blevet opført ved en række af de største festivaler fx. Wien Modern, Steirische Herbst, Donaueschinger Musiktage og Salzburg Festspillene.

Peter Helmut Lang

(f. 1974) tysk komponist og pianist, uddannet i Weimar ved Hochschule für Musik ”Franz Lizst” og Lodz i Polen. Lang komponerer både akustiske værker for ensembler og orkestre, og elektroniske og elektroakustiske værker og lyd-installationer.

Marcela Lucatelli

Brasiliansk komponist og performer, bosiddende i Danmark. Lucatelli studerer komposition på Det kongelige danske Musikkonservatorium. Lucatellis værker er blevet opført på bl.a. Donaueschinger Musiktage, WOMEX og Darmstädter Ferienkurse, og som sanger og performer har hun også optrådt på en række internationale festivaler. I 2016 udgav hun sit første album: PHEW! The Last Guide for a Western Obituary.

Neil Luck

(f. 1982) Engelsk komponist og performer, bosiddende i London. Luck arbejder med ord, sprog og historier ikke mindst der, hvor disse ikke fungerer, hvor der er pauser og brud. Han er en del af den eksperimenterende musikgruppe ARCO.

Claudia Molitor

(f. 1974) tysk-engelsk komponist, afsluttede sin komponistuddannelse i 2004 hos Michael Finnisy ved University of Southampton. Molitor arbejder konceptuelt og optræder også i komponist/performer duoen Lemon Drizzle. Molitor har dog også komponeret i mere traditionelle formater og modtog bl.a. i 2008 en Royal Philharmonic Society Award for værket Alert.

Anders Monrad

(f. 1981) Uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og på Royal Academy of Music i London. Monrad har samarbejdet med billedkunstnere og digtere og har komponeret værker for nye platforme f.eks. i form af musik-apps for smartphones, interaktiv musik ol.

Per Mårtensson

(f. 1967) Svensk komponist, kunstnerisk leder af komponistuddannelsen på Gotland i Sverige og underviser på Kunliga Musikhögskolan i Stockholm, hvorfra han også selv er uddannet. Har arbejdet ved IRCAM i slut-90’erne og har komponeret værker for film og dans, samt en række instrumental-værker.

Mette Nielsen

(f. 1985) Dansk komponist, uddannet ved Det kongelige danske Musikkonservatorium og Det jyske Musikkonservatorium, hvorfra hun havde debutkoncert i 2017.  Nielsen fortæller selv: “Jeg arbejder med det åbne og det tilfældige sat over for det kontrollerede. Og med det klangligt unisone og flerstemmige, det næsten unisone og det heterofone. De tilfældige møder i musikken, der bliver mere intense, fordi de ikke er forudbestemte.” Nielsens værker er blevet opført af bl.a. Athelas Sinfonietta Copenhagen, Ensemble Intercontemporain, Aalborg Symfoniorkester, og ReDo String Quartet.

Per Nørgård

(f. 1932) Markant komponist, der har sat kraftigt præg på dansk musikliv med sine værker gennem mere end 50 år. Nørgård har arbejdet med uendelighedsrækken, som han fandt i 1960’erne, med hierakiske principper, med komplekse rytmer og mikrotonalitet. Alt sammen i et ofte velklingende og karakteristisk nørgårdsk klangunivers. Nørgård modtog i 2014 Marie José Kravis Prize for Composition af New Yorker Filharmonikerne, og i 2016 Ernst von Siemens Musikpreis i München.

Thomas Agerfeldt Olesen

(f. 1969) dansk komponist uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium, der blandt sine lærere nævner Poul Ruders, Karl Aage Rasmussen, Bent Sørensen, Olav Anton Thommesen og Henryk Gorecki. Olesen er en karakteristisk stemme i dansk musik, og han har komponeret musik i de fleste klassiske genrer: opera, symfonisk og kammer. Blandt hans seneste værker kan nævnes en Cellokoncert og Juleoratoriet fra 2017.

Krzysztof Penderecki

(f. 1933) Polsk komponist, der for alvor slog igennem i 1960 med værket Threnodi for ofrene i Hiroshima og Penderecki har siden slået sin position i polsk og internationalt musikliv fast bl.a. med operaen Djævlene fra Loudon og hans 3. Symfoni.

Karl-Åge Rasmussen

(f. 1947) dansk komponist og forfatter. Rasmussen har på mange områder haft en stor gennemslagskraft i dansk musikliv. Åbenlyst i kraft af sine kompositoriske værker, men også som musikformidler, forfatter, lærer i komposition og festivalleder for den legendariske NUMUS festival i Aarhus. Rasmussen værker beskæftiger sig med tid, forskydninger og mangelagethed. Blandt hans værker kan nævnes Webs in a Stolen Dream, Movements on a Moving Line, A Symphony in Tim og Berio Mask samt adskillige operaer. Rasmussen har også haft et frugtbart samarbejde med tidlig musik ensemblet Concerto Copenhagen. I 2017 modtog han Frobenius Fondens Hæderspris.

Max Richter

(f. 1966) tyskfødt engelsk komponist, der har studeret på Royal Academy of Music og hos Luciano Berio. Richters musik lægger sig i et felt mellem moderne musik, post-minimalisme og ambient og har et stort publikum på verdensplan. Richter har også skrevet musik til en lang række film, til ballet og har haft et stort gennembrud med værket Recomposed by Max Richter: Vivaldi – The Four Seasons.

Morten Riis

(f. 1980) dansk komponist uddannet fra Det jyske Musikkonservatorium med videre PhD studier på Aarhus Universitets Information and Media Studies. Elektroniske musik, Konkret Musik og selvbyggede instrumenter; det hele findes i Riis’ musik, men ikke som perfekte lyde og optagelser, snarere det modsatte: som skæve indgange til at gøre teknologien hørbar og gennemsigtig. Riis samarbejdede i 2017 med Marie Højlund om lydinstallationsprojektet The Overheard.

Søs Gunver Ryberg

(f. 1979) Dansk komponist og sound artist, der bevæger sig mellem lydkompositioner og lydkunst og techno og industrial. Hun laver lyddesign og musik til teater og spil, og hun optrådt på klubber og til festivaler i Europa, Nord- og Sydamerika.

Marta Śniady

(f. 1986) Polsk komponist, uddannet ved konservatoriet i Lodz, siden 2016 videregående studier på Det jyske Musikkonservatorium hos Simon Steen-Andersen og Niels Rønsholdt. Hendes værker bliver opført af Polens førende ensembler for ny musik.

Bergrún Snæbjörnsdóttir

(f.1987) Islandsk komponist bosiddende i New York og reykjavik, uddannet fra Mills College, hvor hun modtog undervisning fra bl.a. Fred Frith, Roscoe Mitchell og Pauline Oliveros. Snæbjörnsdóttirs værker er blevet opført ved alle centrale festivaler i Norden, af førende ensembler som ICE (US), Avanti! Chamber Orchestra og Scenatet.

Martin Stauning

(f. 1982) Dansk komponist uddannet ved Det kongelige danske Musikkonservatorium, hvorfra han havde sin debut i 2016. Stauning er også uddannet på Det kongelige Teaters Balletskole og arbejdede også ved Det kongelige Teater som danser. Stauning har også været formand for det danske UNM og har allerede modtaget en række legater og priser for sine værker. Blandt ensemblerne, der har opført hans musik er Athelas Sinfonietta, Ensemble Modern, Mivos Quartet, Cikada og DRSymfoniOrkestret.

Karlheinz Stockhausen

(1928-2007) Banebrydende tysk komponist, der i årene efter Anden Verdenskrig var med til at udvikle serialismen og elektronmusikken og som i samme periode arbejdede med rumlig musik. Blandt Stockhausens betydeligste værker findes klassikere som Kontakte, Gesang der Jünglinge, Klavierstück I-XIX, Gruppen og Stimmung. Fra 1970’erne koncentrerede Stockhausen sig om formel-komposition, og denne teknik lå også til grund for hans operacyklus Licht, so han påbegyndte i 1977.

Lauri Supponen

(f. 1988) finsk komponist, bl.a.  uddannet på Royal College of Music i London og på Sibelius Akademiet i Helsinki. Supponens værker er bevet opført i Finland og internationalt, og han har i et tidligere fortalt, at hans musik er et kontinuum, hvorfra han nu og da skærer et stykke som bliver et værk. Hvert værk påvirker og er påvirket af værkerne før og efter.

Bent Sørensen

(f. 1958)
Fra folkemusikalsk inspiration over klingende forfaldsæstetik til drømmetoner i trompetkoncerten, der blev førstegangsopført i Danmark i 2013. Bent Sørensens musik bevæger sig i sin egen verden, men en verden der når os andre med en blanding af klarhed og længsel. Sørensen har undervist en generation af komponister som professor i komposition på DKDM og hans værker bliver spillet af ensembler over hele verden.

Håkon Thelin

(f. 1976) norsk bassist og komponist. Thelin er medlem af Norges kendteste ny musik-trio, Poing og spiller også i Oslo Sinfonietta, Ensemble Musikfabrik og Ensemble Modern. Ud over en række værker for sit eget instrument, kontrabassen, har Thelin komponeret en række værker for stemme(r) og ensembleværker.

Kristine Tjøgersen

(f. 1982) norsk komponist, klarinettist og billedkunstner uddannet ved Musikkhøgskolen i Oslo. Tjøgersen er aktiv som musiker i ensemblerne asamisimasa og Ensemble neoN. Som komponist arbejder Tjøgersen både klangligt og visuelt og hendes værker knytter de to kunstarter tæt sammen.

Bente Leiknes Thorsen

(f. 1980) norsk komponist, uddannet ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Thorsens benytter sig ofte af stemmer i sin musik, men hverdagslyde, klassiske ensembler og elektronik er også en del af hendes musikalske udtryk.

Michael Van der Aa

(f. 1970) Hollandsk komponist, instruktør mm. Van der Aa er en af sin generations mest markante hollandske komponister og hans virke har i de seneste mange år været internationalt. Han arbejder med de største solister og ensembler inden for den klassiske og den ny musiks verden, men krydser ofte over til andre musikalske genrer. Han arbejder også med musik til film, interaktive værker (fx The Book of Sand) og sceniske værker.

Christian Vogel

(f. 1972) elektronmusik-komponist uddannet på University of Sussex. Vogel har arbejdet med techno, elektronisk musik og musique concrete i en karriere der strækker sig over mere end 25 år og mange forskellige genrer.

Krzysztof Wolek

(f. 1976) Polsk komponist, improvisator og installationskunstner. Han arbejder som Associate Professor ved University of Louisville. Wolek har komponeret elektroniske og akustisk værker, som er blevet spillet ved koncert og festivaler i Europa, USA og Asien.

Iannis Xenakis

(1922-2001)
Græsk-fransk komponist, der også var uddannet civilingeniør og arbejdede som arkitekt. Xenakis’ komponerede en række banebrydende værker for bl.a. orkester (Metastaseis, Jonchaies), slagtøjsensembler (Psappha) og elektronik (Bohor, Taurhiphanie). Xenakis fik en afgørende indflydelse på kommende generationers komponister, dels ved sin forskning og undervisning, men i endnu højere grad pg.a. de musikalske værkers unikke karakter og kompromisløse æstetik.

Program