På sporet af ...

ANMF 2012 - Athelas Musique Nouvelle Festival – ny fransk og dansk musik

På sporet af ... En dreng læser Marcel Proust, en skuespiller reciterer Samuel Beckett, musikere holder dåben over et nyt værk for 9 automobiler, en sopran fræser ord og toner i vellystigt gaga, en pianist bruger en uge på at kreere en suppe til publikum ...

Med HKH Prins Henrik som protektor vil festivalen fra 18.-25. maj præsentere de fremmeste udøvere og skabere i fransk og dansk musik.

Athelas New Music Festival 2012 sætter fokus på dansk og fransk musik med udsving til litteratur, dans, teater og performance. Formidlet af verdensberømte ensembler, solister, skuespillere, dansere med meget mere. Otte dage og 25 events med manifestationer og refleksioner over dansk og fransk kunst med musikken som bærende element.

I 2012 er det 150 år siden, Claude Debussy blev født. Med dette jubilæum som ydre anledning fejrer festivalen klangens mester Debussy og formidler hans musik sammen med vor egen tids komponister, der står i gæld til Debussy. Fransk og dansk musik har længe stået i et korrespondanceforhold, med gensidig inspiration. Lyt dig ind i klangen, gå på opdagelse, oplev historiske forbindelser og kom på sporet af nye sansninger i det skabte.

Glæd dig til et omfattende program, der sætter dansk og fransk samtidskunst i et fælles perspektiv med førende skabere og udøvere. Som i de foregående år finder festivalen sted på Republique i København. I 2012 indtager festivalen byrummet omkring teatret i tillæg til Festivalscenen og Festivalcafeen.

Athelas New Music Festival 2012 gennemføres med generøs støtte fra stat, kommune, sponsorer, fonde, legater og bilaterale samarbejdspartnere.

Velkommen til Athelas New Music Festival 2012!

Anders Beyer – festivalchef