ANMF 2011 – Ny tysk og dansk musik

Forvent det uventede! Et kapløb mellem en cykel og et flygel, en berømt dirigent i spidsen for 100 metronomer, højbarok rock med rokoko-elektrisk partitur, en sopran der synger synkront med optagelser af sin egen stemme . . .

”Athelas New Music Festival giver os det ’nye nye’ og det ’gamle nye’ og København har endelig fået den internationale samtidsmusikfestival, som musikmiljøet længe har savnet.”
Sådan sagde kulturminister Per Stig Møller i sin åbningstale til ANMF 2011.

På tre år er ANMF blevet Danmarks største, internationale samtidsmusikfestival. En enig dansk og udenlandsk pressedokumenterer succesen. ”Længe leve dygtige musikere og programplanlæggere med kærlighed til musikken, der ved, præcis, hvad de har med at gøre. Sådan laver man festival for den vanskelige samtidsmusik. Så den bliver nem og nærværende”, var skudmålet fra Politiken. Seismograf konkluderede: ”Danmark har brug for en internationalt orienteret festival for ny musik med dybe rødder i historien, og Athelas har givet os den. ”

Læs hvad pressen skrev om årets festival i den fulde pressedokumentation her.

Athelas New Music Festival 2011 satte fokus på dansk og tysk musik, teater og litteratur: Ni dage, 25 koncerter, cd- og boglanceringer, laboratorium, præsentation af den nyeste teknologi inden for elektronisk musik og meget mere.

Hovednavne ved festivalen var de tyske komponister Heiner Goebbels og Karlheinz Stockhausen. Publikum vil også kunne opleve værker af en lang række andre komponister fra Tyskland, Danmark og andre lande, som har markeret sig på de internationale musikscener. Fælles for dem er, at de indarbejder elementer fra andre kunstarter, ikke mindst teater og litteratur, i deres musikalske udtryk.

Republique var igen i år samarbejdspartner og venue for Athelas New Music Festival. Festivalen gennemføres med generøs støtte fra stat, kommune, sponsorer, fonde og legater.