Sex, pseudovidenskab og dommedagsprofetier

28/5 2019

Med Late Night i LiteraturHaus inviterer KLANG til intime koncerter med store armbevægelser. Her kan du skyde en sjov byturen godt i gang, eller drosle ned inden det går hjemad.

Serie Rose

Sex har altid været en god drivkraft for kunsten, men i denne koncert hylder vi værker hvor drifterne dyrkes mere eksplicit end de fleste normalt tør. Sangerinde Frauke Aulbert og pianist Malgorzata Walentynowicz udforsker grænsen mellem det private erotiske rum og den offentlige kommercielle seksualitet. På programmet er bl.a. Erwin Schulhoffs dadaistiske Sonata Erotica fra 1919, et provokerende værk, der på en gang er smukt og lummert, pinligt og forførende.

Serie Rose 3. juni kl. 21.30 i LiteraturHaus

Uropførelse: Kaj Aunes one man show!

Den norske komponist Kaj Aune behøver i visse kredse ingen introduktion. Han er en legende inden for samtidsmusikken, og banebrydende med sine performative værker, der fletter poesi og komik sammen i nærværende og troværdige oplevelser. Efter flere års pause er han nu tilbage med uropførelsen af Et foredrag om supersonisk hyperstrengteori – af Dr. K. Aune.

Et foredrag om supersonisk hyperstrengteori – af Dr. K. Aune 6. juni kl. 21.30 i LiteraturHaus

Uropførelse: Archives of Emotions and Experiences del 1 og 2

Niels Rønsholdt skriver musik der i en ekstrem grad dyrker følelserne – og her har han udtænkt et koncept hvor hans stil kan udfolde sig i en dyster og fascinerende ramme: En postapokalyptisk fremtidsvision, hvor pianisten og instrumentet som det sidste levn af mennesket kultur, forsøger at fastholde minder og følelser. Værket består af en dobbeltkoncert to aftener i træk med den græske pianist Lenio Liatsou, som Rønsholdt mødte på en koncert på KLANG for fire år siden.

Archives of Emotions and Experiences del 1 9. juni kl. 21.30 i LiteraturHaus
Archives of Emotions and Experiences del 2 10. juni kl. 21.30 i LiteraturHaus

Program