Samtidsmusik for og af børn

9/5 2019

KLANG-Festivalen har siden 2017 afholdt sin helt egen minifestival for og med børn og deres familier. KLANG i KU.BE, som minifestivalen hedder, finder i år sted 1.-2. juni i KU.BE på Frederiksberg.

Med over 15 koncerter og aktiviteter for børn fra 2 år og op, udfordrer og udvikler KLANG i KU.BE børn og unges kreativitet. Komponist og festivalleder Regin Petersen anbefaler koncerter for børn under KLANG i KUBE 2019.

”Der sker rigtigt mange spændende ting og jeg har lyst til at anbefale det hele. Men hvis jeg alligevel skal pege på et par forestillinger jeg selv glæder mig særligt til så vil jeg starte med Sommervækster som er lydteater for de 6-10 årige. Forestillingen er skabt af TeaterBlik og komponisten Hans Peter Stubbe Teglbjerg. Hans Peter er en af Danmarks allermest erfarne komponister inden for elektroakustik og han underviser bla. i elektronisk musik på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Hans værker er altid meget raffinerede, gennemtænkte og teknologiske og det bliver rigtigt spændend at se hvordan han griber sin musik an når den er henvendt til børn.


Samtidig med ”Sommervækster” kan man jo lige sende lillesøster ind og se musikforestillingen Puslerier. Det er Ensemble Figura der præsenterer abstrakt musik for de helt små og har fået skrevet helt ny musik af danske komponister til lejligheden. Musikken iscenesættes  med en scenografi hvor børnene får mulighed for aktivt at lege med. Sidste år lavede Figura en lignende koncert og det var simpelthen rørende at se hvordan de helt små reagerer på en musik som i andre sammenhænge kan være ret svær tilgængelig.

Jeg glæder mig også til koncert med ensemblet Krumbuktus som de seneste måneder har arbejdet sammen med meget unge komponistelever fra Hvidovre Musikskole. De var også med sidste år og det var meget overraskende og inspirernede at se hvordan så unge mennesker bruger de klassiske instrumenters muligheder.

Sidst vil jeg nævne Instrumentbyggerkvartetten. Komponist og instrumentbygger  Lars Kynde har samlet en kvartet af børn der de senere måneder har bygget instrumenter, komponeret for dem og til KLANG i KUBE opfører deres musik. Det er helt umuligt at sige hvad resultatet bliver men det er altid enormt befriende og inspirerende når unge mennesker får lov at slippe kreativiteten løs.”

 

Sommervækster spiller 1. juni, 10.00 og 14.00 og 2. juni kl. 10.00
Billetter 50 kr., gratis for børn under 16 

Puslerier spiller 2. juni kl. 10.00, 10.30 og 11.00
Gratis entre

Krumbuktus og Hvidovre Musikskole spiller 1. juni kl. 11.00
Gratis entre.

Instrumentbyggerkvartetten spiller 2. juni kl. 13.00
Gratis entre

Program