Mette Nielsen tildeles Pelle-prisen 2019

10/6 2019

Det er tredje gang af Pelle-prisen, opkaldt efter komponisten Pelle Gudmundsen-Holmgreen, bliver uddelt af KLANG-festivalen. Pelle Gudmundsen-Holmgreens engagement i de yngre komponistgenerationer, gør det naturligt at uddele en pris i hans navn til et stort yngre talent blandt de danske komponister.

Vinderen af Pelle-prisen 2019 blev den spændende unge komponist Mette Nielsen. Mette Nielsen er solist i komposition fra Det Jyske Musikkonservatorium med lærerne Niels Rønsholdt, Joanna Baillie og Simon Steen-Andersen. Hun debuterede med ”Sange når aftenklokken ringer” på KLANG-festivalen 2017 og har senere gjort sig bemærket bl.a. med sine værker i Educate S serien, Edition Ss udgivelser af nykomponeret samtidsmusik for børn og unge.

For Mette Nielsen har Pelle Gudmundsen-Holmgreen også en stor betydning. “Det er en rigtig dejlig anerkendelse.” fortæller hun ”Og så er det noget helt særligt at blive kædet sammen med Pelle, at få en pris i hans navn. Pelles musik er en stor inspiration for mig - der er en integritet og en klarhed i hans musik.”

Mette Nielsen modtager Pelle-prisen 2019. Foto: Alexander Banck-Petersen

Koncerter på KLANG 2019 viser bredden
Mette Nielsen var stærkt repræsenteret med to værker på årets KLANG-festival, der viste bredden i hendes arbejde.

Det første værk 'Patchwork Music - Isfjeldet'. bygger på hendes arbejde med børn og unge, og på inspiration fra musikskolelærer Anne Fontenay. Det blev opført på KLANGs børnemusikfestival KLANG I KU.BE af elever fra Suzuki Instituttet. Stykket er konstrueret så det involverer børnene som medskabere af musikken, i det de selv kan vælge blandt 14 forskellige små fraser, der er skrevet til at kunne spilles oven i hinanden, og også beslutter længden af stykket og rækkefølgen af fraserne.

Suzuki Instituttet opfører Mette Nielsens 'Patchwork Music - Isfjeldet'. Foto: Alexander Banck-Petersen

Fremtidige projekter for Mette Nielsen
Mette Nielsen arbejder for tiden på idéer til flere spændende projekter “Mit næste projekt er en duo for bratsch og slagtøj. Og så forsøger jeg at få en koncert på benene, hvor jeg vil skrive et stykke, der bruger rummet, noget scenisk og tekst sammen med musikken. Jeg ved ikke, hvornår det bliver, men jeg har en masse idéer.”

Vi håber at kunne præsentere mange flere værker af Mette Nielsen på KLANG i fremtiden. Tillykke med den velfortjente pris.

Om Pelle-prisen: Pelle-prisen blev tildelt første gang i 2017. Tidligere vindere af prisen er James Black (2018) og Jeppe Ernst (2017). Prisen er på 15.000 kr. der er doneret dels af Pelle Gudmundsen-Holmgreens enke, af KLANG-festivalen og af Edition Wilhelm Hansen.

Program