KLANG offentliggør det fulde festivalprogramKLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største festival for samtidsmusik. Fra den 25. maj – 5. juni i år afholdes festivalen for niende gang i København og er større end nogensinde med over 30 koncerter og arrangementer fordelt over 12 dage på en række københavnske spillesteder.

 

Kunstnerisk leder og komponist Christian Winther Christensen fortæller om årets festival:

”Vi har længe haft en ide om at sprede festivalen mere ud i København, og i år bliver det endelig en realitet. Vores base bliver KoncertKirken, og derfra tager vi nogle udflugter ud i byen. Vi fortsætter også vores gode samarbejde med Tivoli, og i år bliver det med husensemblet Athelas Sinfonietta, som i denne anledning har forvandlet sig til et kammerorkester på 27 musikere. Vi tager også en tur til det nye kulturcenter KU.BE på Frederiksberg, hvor vi har en hel dag med aktiviteter for børn og unge. Her er en række danske musikskoler og professionelle aktører gået sammen om at skabe og opføre ny musik med børn og unge.”
 

Urpremiere på autoritær opera
Den 25. maj åbner KLANG med urpremiere på operaen Falling Awake på Folketeatrets intimscene Hippodromen. Det er en voldsom forestilling om autoritet, manipulation og sex! Operaen er skrevet og komponeret af den danske komponist Lasse Schwanenflügel Piasecki, der tidligere er præmieret af Statens Kunstfond for sit værk Gemmer mig for Rosetta uropført på KLANG 2014.
 

På rejse i Tivoli
En af hovedkoncerterne i år er med et Athelas Sinfonietta i dobbeltstørrelse og det grønlandske kor Aavaat. Den franske dirigent Pierre-André Valade leder ensemble og kor igennem aftenens koncert, der foregår i Tivolis Koncertsal den 30. maj. På programmet er mesterværkerne Rejsen ind i den Gyldne Skærm af Per Nørgård og György Ligetis Ramifications samt to uropførelser af den snart nyudklækkede komponist fra konservatoriet James Black og den mere etablerede Niels Rønsholdt.
 

Holland House og Nordlyd
Den 31. maj indtager Holland House KoncertKirken med projektet BARCODE, der blev søsat på KLANG for syv år siden. Med BARCODE 03 iscenesætter Jacob F. Schokking og Holland House en ny form for fortælling i spændingsfeltet mellem teater og koncert.
 

Som en vigtig akse i årets festival har KLANG inviteret internationale ensembler i verdensklasse til at spille i København: Jack Quartet (US), Sonar Quartett (D), Plus-Minus (UK) og Adapter Ensemble (D). Sidstnævnte uropfører værker af tre yngre komponister, der alle har det tilfælles, at de står med ”et ben i hver lejr”. KLANG festivals projekt Nordlyd sætter for andet år i træk fokus på det tætte forhold mellem de nordiske lande - i år med særlig fokus på dobbeltnationalitet. Nordlyd II: Af en asylants dagbog lukker og slukker KLANG festival 2017.
 

Oplev også Allan Gravgaard Madsens og Mette Nielsens debut’er fra Det Jyske Musikkonservatorium, akkordeonist Andreas Borregaard gå solo hele tre gange, Ricardo Descalzo (ES) med et generøst program af ny musik for klaver og liveelektronik, en teatralsk, performativ og konceptuel koncert med SCENATET og meget andet, når KLANG - Copenhagen Avantgarde Music Festival afholdes fra den 25. maj - 5. juni 2017.


Se hele programmet på klang.dk/festivalprogram/2017