KLANG møder Jacob F. Schokking…

Kunstnerisk leder, instruktør og scenograf Jacob F. Schokking fortæller om BARCODE-projektet i anledning af koncerten BARCODE 03 på KLANG festival 2017.


BARCODE-koncerterne samler meget forskelligt musikmateriale på tværs af tid og genreskel og iscenesætter det til en ny, performativ helhed. I BARCODE-projektet tager jeg hele min scenekunstneriske værktøjskasse med ind i musikken. For mig er det enormt interessant at kombinere det performative med en udvalgt række værker, fordi vi her skaber en helt ny form for fortællinger i spændingsfeltet mellem teater og koncert.
 


BARCODE 03 er det næste kapitel i BARCODE-serien. BARCODE 01 blev præsenteret i maj 2015 på Statens Museum for Kunst, mens BARCODE 02 blev opført på den tunesiske teaterbiennale Festival International les Journées Théâtrales de Carthage i oktober 2015.
 

Hvad kan publikum forvente?

Til koncerten på KLANG festival kan publikum opleve flere nye numre blandt andet et bidrag inspireret af John Cages Solo for voice 35, som er indspillet af den syriske skuespillerinde Amal Omran i Tunis, 2015, hvor vi opførte Barcode 02. Her improviserer hun over det anarkistiske udsagn “The best form of government is no government at all”, som Cage har brugt til sin solo for stemme.

Koncerten byder også på to uropførelser af Rasmus Zwicki bestilt i anledningen af Barcode 03. Til det ene nummer tager Rasmus Zwicki udgangspunkt i en grafisk notation malet med hår, og i den anden komposition Plantation har 6 trådløse højttalere fået rollen som soloensemble, mens de bliver passet og plejet af de medvirkende.Foto: Holland House


De medvirkende er Rikke Lylloff og Jakob Bloch Jespersen. Live-performance på scenen bliver akkompagneret af videomateriale eksklusivt designet og udviklet af Holland Houses kunstneriske leder, instruktør og scenograf Jacob Schokking. De medvirkende er her Rikke Lylloff, Jakob Bloch Jespersen, Anne Plauborg Madsen, Jacob Stage, Suhair Omran fra Syrien, Khimini Jihed og Mouhamed Seddik Kekli fra Tunesien.
 

I 2012 lavede Holland House med Jacob F. Schokking i spidsen workshoppen Tick Tack Tock på Athelas New Music Festival. Athelas New Music Festival har sidenhen skiftet navn til KLANG festival og har fået ny kunstnerisk profil. Vi glæder os til det nye samarbejde med Holland House på KLANG 2017.


INFO:

BARCODE 03 I Holland House

Onsdag den 31. maj kl. 20.00

KoncertKirken, Blågårds Plads 6A, 2200 København N.

Billetsalget åbner primo april.


Læs mere på hollandhouse.dk/barcode/