KLANG festival offentliggør datoerne for KLANG 2016 samt hovednavn

KLANG festival offentliggør datoerne for KLANG 2016 samt hovednavn

 

Festivaldatoerne for 2016 ligger nu klar og KLANG festival afholdes dermed i dagene fra den 10 - 17. juni 2016. I samme omgang kan festivalen afsløre Klangforum Wien som hovednavn på dette års KLANG festival! 


Det anerkendte østrigske ensemble Klangforum Wien kommer til Danmark for første gang og giver to eksklusive koncerter under KLANG festival 2016. Begge koncerter foregår på festivalscenen på Teater Republique d. 13. juni, og her vil publikum kunne høre værker af bl.a. Juliana Hodkinson (UK), Beat Furrer (AU) og Bernhard Lang (AU) samt en uropførelse af Ylva Lund Bergner (SE). Senere samme aften vil Klangforum Wien opføre værker af Mathias Spahlinger (1944-), som er en af de mest betydningsfulde komponister i Tyskland, især kendt for sin kompromisløshed. Aftenens sene koncert er også en del af KLANGs tilbagevendende koncept 'Old School', der præsenterer ny musik af ældre dato - Old School-værker der er med til at sætte nutidens værker i perspektiv!
 

Klangforum Wien er et af Europas absolut førende ensembler. Det blev oprettet af Beat Furrer i 1985 som et skoleensemble, men er i dag en kæmpe institution, der jævnligt laver koncerter, oftest for fulde huse i deres hjemby, Wien, og oftest med Østrigs forbundskansler på publikumsrækkerne. Klangforum Wien har uropført omkring 500 værker, indspillet mere end 70 CD'er og optrådt i nogle af verdens førende koncert- og operahuse. Ensemblet består af 24 musikere fra 10 forskellige lande. De har ikke en officiel chefdirigent og køres på kollektive principper, hvor stort set alle beslutninger træffes i plenum. Siden 1997 har Sylvain Cambreling fungeret som Klangforum Wiens 1. gæstedirigent.

 

INFO:

Klangforum Wien
13. juni 2016 kl. 20.00
Program: Værker af Juliana Hodkinson (UK) og Bernhard Lang (AU), Beat Furrer (AU) og Ylva Lund Bergner (SE).
 

Klangforum Wien - Old School
13. juni 2016 kl. 21.30
Program: Værker af Mathias Spahlinger

Begge koncerter foregår på Festivalscenen på Teater Republique, Østerfælled Torv 37, 2100 Kbh. Ø