KLANG 2019 - datoer og jubilæum

18/3 2019

KLANG-Festival 2019 afslører festivaldatoer samt festivalens store jubilæumsfejring

KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største, internationale festival for samtidsmusik. Siden 2009 har KLANG været en fast bastion i dansk kulturliv. I 2019 fejrer KLANG 10-års jubilæum med mere end 40 koncerter og events for voksne og børn i hovedstaden. KLANG 2019 finder sted 30. maj-10. juni.

Fuldt festivalprogram og info om billetter offentliggøres 1. april på klang.dk
 

Jubilæumsfejring 4. juni

10 år med KLANG-festival skal naturligvis fejres! – og det bliver det den 4. juni 2019, hvor KLANG i samarbejde med bl.a. Den Sorte Diamant (Det Kgl. Bibliotek), FDFs skib Skibladner II, Livgardens Musikkorps, Athelas Sinfonietta og Esbjerg Ensemble omdanner området og havnen omkring Det Kgl. Bibliotek til en festivalplads med masser af musik, fest og fællesskab.

 

Program

Jubilæumsfejring

 

4. juni 17.00-19.30 Søren Kierkegaards Pl.

Skibsmusik, Den Kgl. Livgarde og fejring af samtidens musik

FDFs skib Skibladner II lægger til kaj ved Søren Kierkegaards Plads. KLANG-festival har bestilt et unikt kunst- og performanceværk af komponist James Black (DK/GB) som for en dag omdanner skibets gamle trædæk til en levende kunstinstallation og musikscene.

Den Kongelige Livgardes Musikkorps er et af Danmarks mest ikoniske ensembler. Komponisterne Hugi Gudmundsson, Ole Buck og Rasmus Zwicky skriver korte marchinspirerede værker til lejligheden.

 

4. juni 20.00-22.00 Den Sorte Diamant

Jubilæumskoncert med Athelas Sinfonietta og Esbjerg Ensemble

Kl. 20.00 åbner vi dørene for et af festivalens højdepunkter, når de to førende danske ensembler Athelas Sinfonietta og Esbjerg Ensemble mødes til en fejring af samtidens musik i Den Sorte Diamant. Koncerten er under kyndig ledelse af dirigent Pierre-André Valade

Koncertprogram

Bent Sørensen - Tunnels de Lumiére

Loic Destremau: Nyt Værk UROPFØRELSE

Li-Yings Wu: Ritornelle

Bára Gísladóttir: Nyt Værk UROPFØRELSE

Rune Glerup – Piano Concerto

KLANG-Festival 2019 finder sted 30. maj – 10. juni med koncerter og forestillinger på bl.a. Den Sorte Diamant, Koncertkirken, Alice og Cinemateket. Fuldt program og køb af billetter offentliggøres på klang.dk 1. apri 2019.

For mere info kontakt venligst festivalleder Regin Petersen på regin@klang.dk eller PR-ansvarlig Lise Bendixen på lise@klang.dk

Facebook @cphavantgardemusicfestival / Instagram @klang_festival

 

Program