KLANG er klar med program 2016

 

For 8. gang byder KLANG velkommen til Danmarks største, internationale festival for samtidsmusik og avantgarde i København. Vi er stolte af at kunne præsentere et program, som er større og mere spændende end nogensinde før. I løbet af otte intense festivaldage byder KLANG indenfor til over 20 koncerter med internationale topnavne indenfor samtidsmusik og avantgarde.

 

KLANG præsenterer bl.a. åbningskoncert med Athelas Sinfonietta Copenhagen (DK) med uropførelser af Kristian Rymkier (DK) og Niels Rosing-Schow (DK). Pulsing Pipes for tre pulsejet-motorer og sækkepibe i området mellem Rigshospitalet og Frimurerlogen i Fælledparken af komponisten og instrumentbyggeren Lars Kynde (DK) og kunstnerkollektivet Illutron (DK).

Topensembler som Klangforum Wien (A), Distractfold Ensemble (GB) og Uusinta Ensemble (FI). Steve Reichs (USA) legendariske Music for 18 musicians opført af det danske topensemble EKKOZONE samt Bent Sørensens (DK) Rosenbad med bl.a. Stenhammer Kvartetten, Esbjerg Ensemble og Copenhagen Phil/Tivoli Symfoniorkester i Tivoli Koncertsal!

Fejring af Pelle Gudmundsen-Holmgreen med den danske førsteopførelse af hans strygekvartetter nr. 12, 13 og 14, der tilsammen danner værket All In One: De tre unikke strygekvartetter Mivos Quartet (USA), Alba String Quartet (DK) og Nordic String Quartet (DK) afslutter KLANG 2016 fredag d. 17. juni!

 

Se hele programmet på klang.dk/festivalprogram/2016