KLANG 2019 - fuldt festivalprogram ofentliggjort

9/4 2019

KLANG 2019 - fuldt festivalprogram ofentliggjort

... festivalprogrammet kan ses på klang.dk

I år fejrer KLANG - Copenhagen Avantgarde Music Festival 10 år jubilæum på behørig vis: Med kompromisløs kammermusik i verdensklasse, absurd opera og late night kuriosa, musik for børn og unge og meget mere. KLANG er Danmarks største internationale festival for samtidsmusik og løber i år fra 30. maj til 10. juni.

"KLANG har nu i ti år arbejdet målrettet for samtidsmusikken. De mange års engagement med både den danske og internationale scene har givet os mulighed for at samle en masse erfaringer. Vi har nu en forståelse for miljøet som kommer den danske musik til gavn og er med til at brande København som samtidsmusikkens hovedstad," fortæller Christian Winther Christensen, KLANGs kunstneriske leder.

Årets jubilæumsfestival præsenterer bl.a. urpremiere på Jexper Holmens opera De mørkeblå lillakvinder i villakvarterende, børne- og familiefestivalen KLANG i KUBE, Ensemble Mosaik, comeback-premiere på Kaj Aunes A lecture on supersonic hyperstring theory, KLANG i ALICE med samtidsmusik og inspirationer fra Mellemøsten, og meget andet.

D. 4. juni har vi en særlig Jubilæumsdag med gratis oplevelser på pladsen ved Den Sorte Diamant: Livgarden opfører nyskrevet marchmusik, og komponist James Black – vinder af sidste års Pelle-pris – lægger til med et sejlskib fuld af eksperimental- og performancekunst. Indenfor i Diamaten slår Athelas Sinfonietta og Esbjerg Ensemble sig helt ekstraordinært sammen til ét stort jubilæumsorkester. Denne store besætning giver ensemblerne mulighed for at opføre moderne mesterværker som sjældent er mulige at opfører i Danmark.
Årets festival ser også tilbage til KLANGs rødder, bl.a. med en portrætkoncert af en af Danmarks største nulevende komponister Poul Ruders. Denne koncert finder sted d. 9/6 i Koncertkirken.

Læs mere

 

Fokus 2019

Kammermusik i verdensklasse ▍

Den eksperimenterende kammermusik har altid udgjort rygraden i KLANGs program. Det er her du kan opleve den
allernyeste og mest kompromisløse samtidsmusik fra Danmark og resten af verden.
I 2019 gæster over 30 danske og internationale ensembler og solister KLANG- festivalen. På programmet er navne som Mosaik Ensemble (D), Aksiom(NO), Rolf Hind (GB), Scenatet (DK) og mange flere. Kammermusik i verdensklasse finder sted i Koncertkirken på Nørrebro.


Gratis oplevelser til særlige lejligheder ▍

4. juni fejre vi 10-års jubilæum, bl.a. vil Den Kongelige Livgardes Musikkorps spille ny marchmusik på Søren Kierkegaards Plads.
5. juni byder Åben KLANG på små koncerter i Frederiksberg Kirke og Sognehus. – Samtidsmusikken er gratis... men der skal betales for whiskyen!
8. juni indtager KLANG spillestedet Alice og Union. Kulturer mødes i hyggelige omgivelser. Spis med når KLANG og Send Flere Krydderier inviterer til fællesspisning.


Opera og late-night-kuriosa ▍

Utryghed, mystik, hverdagskedsomhed, vold, barnegråd og sex spiller alt sammen en rolle i Jexper Holmen absurde opera. De mørkeblå lillakvinder i villakvartererne har urpremiere på KLANG 30. maj. og spiller i alt fire forestillinger i KoncertKirken.
Det intime spillested Literaturhaus lægger rammerne om en række senaftenskoncerter: små koncerter der på forskellig vis filosoferer over fremtiden!


Musik for børn og unge ▍

Alle har ret til store musikoplevelser! Med dette i baghovedet har vi skabt minifestivalen KLANG i KU.BE der finder sted i KU.BE på Frederiksberg. Oplev bl.a. musikteaterforestillingen Sommervækster for 6-10-årige mens du sender lillesøster til premiere på Figura Ensemblets nye børneforestilling Puslerier for 2-4-årige. Du kan også opleve en lang række musikskolelever og andre unge prøve kræfter med samtidens musik – som udøvere, komponister og instrumentbyggere!

 

Læs mere om KLANG fokus

 

Vi ses på KLANG-Festival

 

Program