KLANG 2018 afslører festivaldatoer samt årets åbningskoncert

7/3 2018

KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største og Skandinaviens næststørste, internationale festival for samtidsmusik, og fra den 29. maj til 8. juni 2018 afholdes festivalen for 10. år i træk i København.

Det er efterhånden blevet en tradition, at Athelas Sinfonietta Copenhagen åbner KLANG festival, og det gør de også i år med en stor anlagt åbningskoncert i Dronningesalen i Den Sorte Diamant - Det Kgl. Bibliotek den 29. maj.

Til koncerten vil Athelas uropføre et nyt værk af danske Morten Ladehoff, der før har ramt sit publikum med kantede, energiske værker med en ikke helt uvæsentlig humoristisk komponent.
Den brasilianske komponist Ricardo S. Eizirik har med sit værk ladet sig inspirere af den tyske filminstruktør Fritz Lang og hans epokegørende science fiction-film Metropolis.
Publikum vil også kunne opleve musik af tyske Sarah Nemtsov, der i en alder af 37 år allerede har en imponerende værkrække bag sig, der inkluderer adskillige sceneværker og en lang række ensembleværker.
Koncerten slutter af med en klassiker. Monadologie er titlen på en række værker af den østrigske komponist Bernhard Lang, der i sit arbejde er kendt for at blande samtidsmusik med bl.a. klassisk musik, jazz, rock, punk og elektronisk musik.


Program:


Morten Ladehoff: Automateria (Uropførelse)
Ricardo S. Eizirik: moloch machine, 1927 (Dansk premiere)
Sarah Nemtsov: Luftmacumba / Rio (Dansk premiere)
----
Bernhard Lang: Monadologie XI ”for Anton” – 2. Kammersymphonie (Dansk premiere)

 

Billetter kan købes via Billetlugen.dk

Program