KLANG 2017 er halvvejs igennem 12 fantastiske festivaldage

En uge er gået med fantastisk ny musik, og der er endnu mere i vente til dem, der ikke kan få nok! De sidste dage bliver sprængfyldt med samtidsmusik i al sin mangfoldighed.Foto: Niels Nygaard

 

Torsdag den 1. juni kl. 20.00, KoncertKirken, Blågårds Plads 6A, 2200 Kbh. N

Torsdag aften kl. 20.00 kan du opleve spændende musik i KoncertKirken. Første koncert er med det Berliner-baserede ensemble Sonar Quartett og Andreas Borregaard på akkordeon. Programmet præsenterer værker af Enno Poppe samt uropførelser af henholdsvis Li-Ying Wu, Nicolai Worsaae og Gordon Williamson (CAN).


Torsdag den 1. juni kl. 21.30, KoncertKirken, Blågårds Plads 6A, 2200 Kbh. N

Aftenens anden koncert er også med Andreas Borregaard og hans Solo-Act 2 med Jennifer Walshes nye værk Self-Care. Til værket har Borregaard bl.a. lært yoga.
SNYK og snak! med Torben Sangild slutter aftenen af.
 


Foto: Piotr Bialoglowicz

 

Fredag den 2. juni kl. 20.00, KoncertKirken, Blågårds Plads 6A, 2200 Kbh. N

PERCURAMA Percussion Ensemble indtager KoncertKirken og fylder scenen op med slagtøj. Ensemblet opfører Iannis Xenakis’ monumentale slagtøjsværk Pléïades, der varer omkring 45 minutter og giver publikum en mulighed for at hengive sig totalt til en strøm af markante og komplicerede rytmiske forløb. Pléïades er – for lytteren, og måske også de udøvende musikere - en tilstand mere end det er en traditionelt musikalsk koncert/lyttesituation.
 

Fredag den 2. juni kl. 21.30, KoncertKirken, Blågårds Plads 6A, 2200 Kbh. N

Kl. 21.30 kan publikum opleve Ricardo Descalzo (ES) på piano og Frédéric Le Bel på elektronik, når de præsenterer et generøst program af ny musik for klaver blandet med lidt ældre værker. De danske værker er Simon Steen-Andersens metaværk eller knopskudsværk Next to Beside Besides og Bent Lorentzens Fem lette stykker.
På programmet er også et nyt værk for klaver og elektronik af Frédéric Le Bels, Manuel Rodríguez Valenzuelas (ES) Det sunkne Klaver for præpareret klaver og elektronik og Moritz Eggerts værk Jerusalem.
 

 

Lørdag den 3. juni kl. 17.00, Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, 1219 Kbh. K

Der er gratis koncert i Den Sorte Diamant, når det tyske center for kunst og medieteknologi i Karlsruhe ZKM præsenterer værker ”oversat” til Den Sorte Diamants 12-kanals højttaleranlæg. Fælles for begge komponister er, at de arbejder med Konkret Musik, musik der er bygget på optagelser af reallyde, der så er bearbejdet elektronisk.


Lørdag den 3. juni kl. 20.30, KoncertKirken, Blågårds Plads 6A, 2200 Kbh. N

SCENATETs specialitet er at være med til at udfordre vores koncertsans og give os mere eller andet, end vi normalt regner med. Alle værkerne ved koncerten er teatralske, performative, konceptuelle på den ene eller den anden måde. Der vil ske ting for os som publikum, der ikke ville ske ved en ”gammeldags” ny musik-koncert, hvor vi kunne læne os tilbage og til nøde mene noget bagefter. På programmet er bl.a. to uropførelser af henholdsvis Simon Løffler, der ikke er bange for at lade publikum være med i musikken eller at give os mulighed for at opleve musikken med alle sanser, og Kristin Bolstad, der inddrager rum, improvisation og teatrets virkemidler.

Herefter er der SNYK og snak!, hvor pladeselskabet DACAPO og KLANG inviterer til reception og cd-release på Songs of  Doubt. Et album med musik af Niels Rønsholdt.
 

Lørdag den 3. juni kl. 22.00, KoncertKirken, Blågårds Plads 6A, 2200 Kbh. N

Kl. 22.00 kan publikum opleve tredje og sidste koncert af Andreas Borregaards koncertserie Solo-Act. Med Niels Rønsholdts værk Until Nothing Left for accordion solo, performing accordionist, objects and audience kan vi være ret sikre på, at vi ikke bliver ladt helt i fred. Publikum kommer til at opleve, udfordres, sanse ud over det sædvanlige.
 


Foto: Axel Schütt

 

Søndag den 4. juni fra kl. 12.00, KU.BE (Cafeen), Dirch Passers Allé 4, 2000 Frb.

Pinsedag står i de unges tegn. KLANG er rykket ud i KU.BE, hvor der hele dagen vil være koncerter for børn og voksne.

Kl. 12.00 spiller Duo Accordiomania med akkordionstuderende fra Køge MGK. Koncerten varer ca. 30 min. og foregår i cafeen.

Kl. 13.00: Athelas for børn | Ligeti og Kurtag med de store ører. Højtlæsningskoncert for børn i alderen 6-10. Koncerten spilles af Athelas Blæserkvintet og varer ca. 35 min. Sted: Biblioteket

Kl. 15.00: Athelas for børn | Ligeti og Kurtag med de store ører. Højtlæsningskoncert for børn i alderen 6-10. Koncerten spilles af Athelas Blæserkvintet og varer ca. 35 min. Sted: Biblioteket

Kl. 16.00: Koncert med Frederiksberg Musikhøjskoles Bersærk og Birgit Løkke. For store børn og voksne. Musikskoleelever uropfører værk af komponisten Birgit Løkke. Varighed: ca. 35 min. Sted: Performance-salen

Kl. 17.00: Mette Nielsen debuterer fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium med koncerten Sange når aftenklokken ringer. Århus Sinfonietta, Usmifka-koret og elever fra Rudersdal Musikskole | Portrætkoncert af Mette Nielsen. For store børn og voksne. Varighed: ca. 60 min. Sted: ZEN

Der er fri entré til alle arrangementerne med undtagelse af portrætkoncerten af Mette Nielsen. Grundet begrænsede pladser skal billetter til gratiskoncerterne reserveres. Se mere via billetlinket nederst på siden.

Mandag den 5. juni kl. 20.00, KoncertKirken, Blågårds Plads 6A, 2200 Kbh. N

Koncert med Ars Nova Copenhagen. På programmet er musik fra før den klassiske funktionsharmonik tog over. Og musik fra efter den var rejst videre. Gammelt og nyt, der belyser hinanden over århundrederne.
 

Mandag den 5. juni kl. 21.00, KoncertKirken, Blågårds Plads 6A, 2200 Kbh. N

Kl. 21.00 er der SNYK og snak! med Ivar Frounberg, professor emeritus fra Musikkhøjskolen i Oslo, der møder komponisterne bag Nordlyd. 
 

Mandag den 5. juni kl. 21.30, KoncertKirken, Blågårds Plads 6A, 2200 Kbh. N

Kl. 21.30 uropfører berliner-baseret Adapter Ensemble værker af tre, unge komponister, der har skrevet værker til anden del af KLANG Festivals projekt Nordlyd: Nordlyd II: Af en asylants dagbog. Alle tre komponister er født i et land og bor i et andet. De er blevet bedt om at skrive musik om identitet, Norden, at-være-hjemme-uden-at-være-hjemme m.m.


Mandag den 5. juni kl. 22.30, KoncertKirken, Blågårds Plads 6A, 2200 Kbh. N

Kl. 22.30 runder KLANG 2017 festivalen af med første uddeling af Pelle-prisen! KLANG og Wilhelm Hansen hylder årets komponist. Med prisen hylder vi i Pelle Gudmundsen-Holmgreens ånd, en ung kunstner, som tør være på tværs af de tidens angivne normer. Pelle Gudmundsen-Holmgreen gik bort den 27. juni 2016, 83 år gammel. Han var en af Danmark mest betydningsfulde komponister og var mere end nogen anden, toneangivende for den nye unge generation af komponister. Han var en rebelsk kunstner, som især henimod slutningen af sit liv opnåede stor succes.

 

 

Køb din dagsbillet her.