Dag 8: Nordlyd, Norrbotten Neo, Pelleprisen og Monrad&Helms

5/6 2018

Nordlyd / Paneldebat kl. 19:00 i Koncertkirkens gårdhave

Hvad vil det sige at være komponist i norden? Hvilke hvilkår arbejder de under og hvordan kan forholdene for musikken forbedres? Det er nogle af de spørgsmål der diskutteres når komponister fra de nordiske lande besøger KLANG-festival.

Nordlyd er et treårigt nordisk samarbejdsprojekt om skabelse af nyt nordisk koncertrepertoire, netværk og udforskning af nordens identitet(-er). Nordlyd påbegyndtes i 2016 og afsluttes i 2018.

 

Nordlyd / Norrbotten Neo (S) kl. 20:00 i Koncertkirken

De nordiske sprogs klang, vores modersmål, har været fokus i denne tredje del af projektet NORDLYD. Projektet består i denne omgang af tre ny-bestilte værker med sproget som fokus.

Norrbotten Neo har på ti år markeret sig om et af Sveriges mest interessante ensembler for ny musik. Med base i Nordsverige er ensemblet på syv musikere med til at bestille og opføre værker af svenske og internationale komponister.

 

Komponistpris / Pelleprisen kl. 21:30 i KoncertKirken

I 2018 uddeler vi for anden gang Pelle-prisen til en ung komponist. Med prisen hylder vi i Pelle Gudmundsen-Holmgreens ånd, en ung kunstner, som tør være på tværs af de tidens angivne normer.

 

Monrad&Helms kl. 22:00 i KoncertKirken

Efter releasen af deres fremadskuende og på mange måder banebrydende album Advanced Avantgarde tidligere på foråret åbner Monrad og Helms nu dimensionsportalen for et nyt værk af ubegrænsede relativistiske koordinater.

Oplev to uropførelser under aftenens koncert.

Program