Christian Winther Christensen:
Det glæder jeg mig til på KLANG

22/5 2019

KLANG-festivalen 2019 byder på 50 koncerter over 12 dage, 30. maj – 10. juni. Christian Winther Christensen, den flegmatiske mand med lagkagen på årets billede og KLANGs kunstneriske leder, har valgt tre oplevelser han glæder sig særligt til.

Båd og uniformer
Der er sindssygt mange gode koncerter på KLANG-festivalen, men det er klart at jeg glæder mig til vores 10 års jubilæumsfejring tirsdag den 4. juni. KLANG er jo et uomgåeligt nationalklenodie;-), derfor indkalder vi til folkefest foran den Sorte Diamant, med Livgarden og hele pibetøjet, og komponisten James Black lægger til med sin båd og sit nye værk POSY (a pagent). Den store hovedkoncert om aftenen er helt speciel. Athelas og Esbjerg Ensemble slår sig sammen - noget de kun har gjort en enkelt gang før for ti år siden – for at opfører nogle fantastiske værker som ellers ikke spilles i Danmark, fordi der ikke er nogle ensembler med den store besætning.

Ensemble Mosaik – verdensklasse fra Berlin
KLANG-festivalen er vant til at præsentere kendte navne inden for samtidsmusikken – og i år er det det store internationale navn Ensemble Mosaik. De er det førende ensemble for samtidsmusik i Berlin og efterhåndenden også i verden.  
Ensemble Mosaik er altid i front med det eksperimenterende, tænker koncertformatet igennem som et helt flow, og arbejder med udspekulerede værker, hvor det konceptuelle og det gode kompositoriske håndværk går hånd i hånd. De er også en helt unik gruppe, som har spillet sammen siden midt i 90’erne, og der er stærk sjæl og varme, der brænder igennem i alt hvad de laver. 

Rolf Hind i fri dressur
Rolf Hind er en stor klavervirtuos, med en formidabel fornemmelse for samtidsmusikken. Denne koncert viser bredden i hans talent som både pianist og komponist. Den bringer ham også for første gang sammen med komponisten Martin Stauning, og det er blevet et spændende symbiotisk samarbejde – Rolf uropfører Martins nye værk og Martin krediterer ved at medvirke på scenen i et af Rolfs egen værker. Personligt glæder jeg mig også helt vildt til Miriama Youngs værk Grey Ghost. Men det vil jeg ikke sige så meget om - det skal opleves.

Program