30. maj kl. 19.30: Athelas og Aavaat (GL) i Tivoli

Under ledelse af den franske mesterdirigent Pierre-André Valade og i stort format med 27 musikere indtager Athelas Sinfonietta Tivolis Koncertsal med en koncert i avantgardens tegn. To markante værker fra 1960’erne af György Ligeti og Per Nørgård kobles med to uropførelser af Niels Rønsholdt og James Black.

 


Læs KLANGs interview med kunsterisk leder af Athelas Jesper Lützhøft her.


Koncerten starter med György Ligetis Ramifications. Her kan du høre en lille teaser fra værket for 12 solo strygere - den ene halvdel stemt en kvart tone over den anden.

 

Per Nørgård Rejse ind i den gyldne skærm er et hovedværk indenfor den ny musik. Athelas har været i arkiverne og fundet et par gode citater omkring værket, dets tilblivelse og de principper, der ligger bag.


Athelas og Klang har taget initiativ til at bestille et søsterværk til Per Nørgårds Rejse ind i den gyldne skærm. Athelas har mødt Niels Rønsholdt til en samtale om hans nye værk.


Athelas og Klang har traditionen tro givet en ung komponist muligheden for at skrive et værk for sinfonietta til festivalkoncerten - I år James Black.

James Black debuterer fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2018, og Athelas har mødt ham til en samtale om hans nye værk RAUS, og om man som ung komponist forholder sig til musiktraditionen, når man gerne vil lave en kombination af frie og gennemkomponerede elementer, performance og traditionel musik.

 

Athelas og Aavaat (GL) i Tivoli
Tirsdag den 30. maj kl. 19:30, Tivolis Koncertsal, Vesterbrogade 3, 1630 Kbh. V


Billetter til koncerten købes via Tivoli Box Office eller via nettet. Køb din billet her.