Joanna Bailie (f. 1973)

Født i London, bosiddende i Berlin, studerede komposition hos Richard Barrett og elektronisk musik ved Det Kgl. Konservatorium i Holland. Arbejder med at blande auditive og visuelle udtryk, bruger reallydsoptagelser og laver installationer. Hun er sammen med Matthew Sholomowitz stifter af Ensemble Plus-Minus. Hendes værker er blevet opført ved de fleste større musikfestivaler, og 2010 var hun gæste-kurator for SPOR Festival i Aarhus.

Frédéric Le Bel (f. 1985)

Født i Canada og uddannet i Paris og Montreal, derudover har han deltaget i en række internationale mesterklasser hos bl.a. Beat Furrer og Georg Friedrich Haas. Bels værker er bl.a. blevet opført ved Cheltenham Music Festival og Time of Music Festival i Finland og hans energiske musik er blevet opført af bl.a. Klangforum Wien, Curious Chamber Players og Cecilia String Quartet.

James Black (f. 1990)

Engelsk saxofonist og komponist, bosiddende i Danmark. Studerede komposition hos Robert Saxton og Phillip Cooke i UK inden han flyttede til Danmark og påbegyndte kompositionsstuder på DKDM hos Hans Abrahamsen, Jeppe Just Christensen, Niels Rosing-Schow og Bent Sørensen. Black skal debutere fra solistklassen i foråret 2018, men har allerede nu en række opførelser bag sig på danske musikfestivaler.

Kristin Bolstad (f. 1981)

Norsk komponist, sanger og improvisator. Hun er bl.a. uddannet ved Universitetet i Oslo og ved Norges Musikkhøgskole. Bolstads musik er ofte knyttet til rummet den skal opføres i, den er konceptuel og inkorporerer gerne improvisation. Hendes musik er blevet opført ved koncerter og festivaler i Europa og i USA og Canada. Bolstad optræder som sanger med en række forskellige ensembler og har også solo-projektet VokalCollage.

Ludger Brümmer (f. 1958)

Studerede på universitetet i Bochum og har studeret komposition hos Nicolaus A. Huber og Dirk Reith. Brümmer arbejder mestendels med elektroakustisk musik, med lydens bevægelser i rummet og multimediale værktøjer, live-elektronik og akusmatik. Han har desuden arbejdet en del med koreografer og skrevet musik til dans. Han er leder af Instituttet for Musik og Akustik ved ZKM i Karlsruhe.

John Cage (1912-92)

Amerikansk komponist og musikfilosof, der med baggrund i kompositionsundervisning fra bl.a. Arnold Schönberg og Henry Cowell var banebrydende med tanker om tilfældighed i musikken, aleatorik. Cage var inspireret af østlig filosofi, benyttede den kinesiske I Ching i sine kompositioner, og satte spørgsmål til vores gængse opfattelse af hvad musik er. Han var også blandt de første komponister til at skrive for præpareret klaver og han spillede, sammen med sin partner koreografen Merce Cunningham, en stor rolle for den moderne dans i det 20. århundrede.

Laurence Crane (f. 1961)

Studerede på Nottingham University og studerede komposition hos bl.a. Nigel Osborne. Crane har arbejdet tæt sammen med ensemblet Apartment House, der også har indspillet hans værker. Crane benytter ganske enkle musikalske byggeklodser, og sætter dem under mikroskop. I 2013 udtalte han om sin musik: ”... my aim is to find a fresh beauty in these objects by placing them in new structural and formal contexts…”

Guillaume Dufay (c. 1397-1474)

Fransk-flamsk komponist, der var en af renæssancens betydeligste komponister, først og fremmest af kirkemusik, men en del sekulære værker fra hans hånd kendes også. han var en overgangsfigur fra den sene middelalders stil til den tidlige renæssance.

Kaj Duncan David (f. 1988)

Engelsk komponist uddannet ved Goldsmiths College, University of London, Det jyske Musikkonservatorium – hos Simon Steen-Andersen – og fra 2014 hos Manos Tsangaris og Franz Martin Olbrisch ved Hochschule für Musik i Dresden. Davids værker er blevet opført ved festivaler som MaerzMusik i Berlin, Ultima i Oslo, Feriekurserne i Darmstadt og NextFest i Canada. Han arbejder ofte med elektronik, laver installationer og har bl.a. samarbejdet med ensemblerne Mimitabu, Curious Chamber Players, Ensemble Recherche og komponistkollektivet Bastard Assignments. David arbejder med elektronik, lys og video i en del af sine værker.

Moritz Eggert (f. 1965)

Tysk komponist, gennemførte klaver og kompositionsstudier ved Hochschule für Musik und Darstellende Künste i Frankfurt am Main hos bl.a. Hans-Ulrich Engelmann. Har komponeret i alle genrer: opera, ballet, orkesterværker, kammermusik, vokalmusik og elektronmusik. Fungerer også som underviser bl.a. på Eastman School of Music i USA. Eggerts værker er blevet opført af en række internationale ensembler og orkestre. Og så har han komponeret et Fodboldoratorium bestilt til VM 2006.

Brian Eno (f. 1948)

Legendarisk engelsk komponist og producer. Eno regnes som en af opfinderne af ambient musik og en stor del af hans værker falder inden for den kategori (bl.a. albummet Music for Airports (Ambient 1) fra 1970’erne). Men hans arbejde som producer og medskaber for fx. Roxy Music, David Bowie, Robert Fripp, David Byrne og mange flere har været med til at etablere ham som en superstjerne inden for rockverdenen.

Cenk Ergün (f. 1978)

Født i Tyrkiet bosiddende i New York, uddannet bl.a. på Eastman School of Music. Ergün både komponerer og improviserer selv på computer, hans musik er blevet opført af ensembler som Jack Quartet, Alarm Will Sound og So Percussion, og hans værker har kunnet høres i en række prominente koncertsale og festivaler i både USA og Europa. New Music Box har beskrevet hans musik som ”Psychedelically meditative”.

Daniel Fladmose (f. 1989)

Dansk komponist, der i disse år tager sin kandidatgrad i komposition ved DKDM og modtager undervisning af bl.a. Niels Rosing-Schow og Jeppe Just Christensen. Fladmose har senest fået uropført værker ved bl.a. PULSAR Festival 2017.

Morton Feldman (1926-87)

Amerikansk komponist. Studerede komposition hos Wallingford Riegger og Stefan Wolpe, var gode venner med John Cage og de inspirerede hinanden gensidigt til at træde ud af konventionernes skygge og eksperimentere med bl.a. grafisk notation. I løbet af 1970’erne begyndte Feldmans værker, der altid var stille, insisterende, hviskende og milde, at vokse i varighed, en tendens, der toppede med, at han komponerede sin berømte fem timer lange strygekvartet nr. 2. fra 1983.

Erin Gee (f. 1974)

Prisvindende amerikansk komponist og vokalist, uddannet i USA og Østrig. Gee har komponeret en lang serie af værker med titlen Mouthpieces, der består af musik for at fra en enkelt stemme (hendes egen) til operaer, vokalensembler, kammermusik mm.

Bará Gísladóttir (f. 1989)

Islandsk komponist og kontrabassist, bosiddende i København, hvor hun studerer på DKDM under bl.a. Niels Rosing-Schow og Jeppe Just Christensen. Gísladóttir er medstifter af komponistkollektivet Errata og spiller bl.a i ensemblerne Elja og Skark. I 2015 udkom hendes debutalbum Different Rooftops. Hendes musik har været opført på en række nordiske musikfstivaler

Rune Glerup (f. 1981)

Dansk komponist uddannet ved DKDM hos bl.a. Bent Sørensen og Niels Rosing-Schow. Har en større produktion af kammermusik bag sig, hvoraf en del er opført af internationale ensembler som fx. London Sinfonietta, Ensemble Intercontemporain og Quatuor Diotima, samt af hjemlig Athelas Sinfonietta Copehagen. I 2016 uropførte DRSO Glerups Symfoni.

Pelle Gudmundsen-Holmgreen (1932-2016)

Dansk komponist. Skabte sin egen udtryksform præget af gentagelser og letgenkendelige figurer, inspireret af absurd teater, naturen, dagliglivets klange og støj, barok- og renæssancemusik, pygmæsang, jazz og meget mere. Pelle Gudmundsen-Holmgreen var i 2014 hovednavn på en festival i London med London Sinfonietta og fik i begyndelsen af 2015 uropført sin første opera Sol går op, Sol går ned på Takkelloftet i Operaen i København. Gudmundsen-Holmgreens musik var længe en elsket og velkendt hemmelighed i Danmark, men i de senere år har der været internationalt fokus på en del af hans værker bl.a. fra USA, hvor Kronos Kvartetten og koret The Crossing har bestilt og uropført værker af ham.

Andrew Hamilton (f. 1977)

Irsk komponist uddannet hos bl.a. Kevin Volans og Louis Andriessen. Han har samarbejdet med en række billedkunstnere om installationer, der bl.a. har kunnet opleves i Berlin, hans værker har været opført af en lang række internationale ensembler som fx. Orkest de Volharding, Crash Ensemble og Neue Vocalsolisten Stuttgart.

Matias Vestergård Hansen (f. 1989)

Dansk pianist og komponist, der har studeret komposition på DKDM. Komponisten beskriver selv sin musik således på KomponistBasen: ”Min musik er dybt forankret i en kærlighed til romantikkens usikre, farlige og længselsfulde klangverden, og er bygget op omkring en streng formmæssig følge af stemninger og billeder.”

Sofia Jernberg (f. 1983)

Svensk komponist og sangerinde, født i Ethiopien. Med-leder af jazzoktetten Paavo, som hun også komponerer til, aktiv som improvisator og udforsker stemmens instrumentelle potentiale i egne og andres værker. Jernberg har optrådt i musik af bl.a. Schönberg, Sciarrino og Thorvaldsdottir, samt fået kompositionsbesitllinger fra en række ensembler. Hun bor for tiden i Norge.

Finnur Karlsson (f. 1988)

Islandsk komponist bosiddende i København. Studerede bl.a.  på DKDM hos Niels Rosing-Schow og Hans Abrahamsen, og han er nu ved at færdiggøre Solistklassen samme sted. Karlsson er en del af komponistkollektivet Errata, og han værker har været opført i bl.a. Norden og USA.

David Lang (f. 1957)

Amerikansk komponist bosiddende i New York. Medstifter af det snart legendariske musiker- og komponistkollektiv Bang On A Can sammen med Julia Wolfe og Michael Gordon. Blandt Langs mest ekndte værker er The Little Match Girl Passion bygget på H.C. Andersens eventyr Den lille pige med svovlstikkerne. Lang har komponeret og får opført musik i alle genrer fra soloværker til orkesterværker og operaer.

Morten Ladehoff (f. 1978)

Dansk organist og komponist, der har studeret ved Det jyske Musikkonservatorium og som har fået undervisning i komposition af bl.a. Bent Sørensen, Karl Aage Rasmussen og Rolf Wallin. Udover studierne i Danmark har Ladehoff også studeret i Stuttgart. Ladehoffs værker er bl.a. blevet spillet af Ensemble Plus Minus, Lydenskab og Ensemble Ernst, og den har været opført på en række festivaler deriblandt Nordic Music Days og Ultima.

György Ligeti (1923-2006)

En af det 20. århundredes største komponister, der efter flugten fra sit hjemland Ungarn i 1956, boede og arbejdede mestendels i Tyskland. Ligetis orkesterværker Apparitions og Atmosphères fra årene omkring 1960 med deres tætte klnge og brug af mikropolyfoni, gjorde ham til et af de fremmeste navne i den europæiske avantgarde. Men avantgarde som sådan interesserede ham ikke, og hans komplekse klangverden blev spejlet i en fantasi, der voksede af barndommens billed-og drømmeverden, af det absurde og af en ubændig nysgerrighed over for bl.a. afrikanske rytmer, poesi og meget mere som alt sammen inspirerede hans musik frem til årene før hans død. Blandt hovedværkerne er operaen Le Grand Macabre. Ligeti har været en inspiration for flere generationer af komponister efter ham.

Bent Lorentzen (f. 1935)

Dansk komponist med en række musikdramatiske værker og operaer bag sig. Bent Lorentzen fik undervisning af bl.a. Knud Jeppesen, Vagn holmboe og Finn Høffding, og var i mange år en yderst aktiv figur i det danske musikliv, som underviser, med en række betroede poster og altså ikke mindst som meget aktiv komponist med flere hundrede værker i sit katalog. Lorentzen var også en pioner indenfor elektronmusikken i Danmark op gennem 1960’erne.

Simon Løffler (f. 1981)

Studerede komposition på Det kongelige danske Musikkonservatorium, Hochschule für Musik Hanns Eisler i Berlin og Det jyske Musikkonservatorium, hos bl.a. Bent Sørensen, Niels Rosing-Schow, Simon Steen-Andersen og Wolfgang Heiniiger. Medstifter af komponistkollektivet Dygong. Performerens, musikernes og publikums nærvær kommer ofte i centrum i Løfflers altid utraditionelle og sansende værker. Løfflers værker opføres ved musikfestivaler over hele Europa.

Birgit Løkke (f. 1967)

Dansk percussionist og komponist, der for tiden blander musik, kunst og naturvidenskab i det store projekt Cell, hvor hun udforsker lyden af celler. Hun har også udgivetalbummet Forbidden Forest efter tre måneders besøg i de øde canadiske skove, hun har spillet slagtøj i Savage Rose, har en lang række samarbejdsprojekter bag sig med andre kunstnere om musikforestillinger til børn, installationer og performances. Der ud over har hun arbejdet med på en del filmprojekter.

Allan Gravgaard Madsen (f. 1984)

Begyndte allerede som 20-årig private studier hos Niels Rønsholdt, og fortsatte hos Rønsholdt i 2008, hvor han begyndte at studere komposition på Det jyske Musikkonservatorium, og hvor han også har modtaget undervisning af Simon Steen-Andersen og Joanna Bailie. Hans værker er opført af en række danske og internationale ensembler som Ensemble Recherche og Jack Quartet, samt af bl.a. Scenatet, Esbjerg Ensemble og Århus Sinfonietta. Han komponerede orkesterværket Beinta sammen med Anna Katrin Øssursdottir Egilstrød. Gravgaard Madsen debuterer fra solistklassen ved to koncert d. 26. og 27. maj 2017, hvoraf den ene finder sted på KLANG Festival.

Cassandra Miller (f. 1976)

Canadisk komponist bosiddende i Nordengland. Miller uddannet på University of Victoria og på Det kongelige konservatorium i Haag i Holland, hvor hun bl.a. blev undervist af Richard Ayres og Yannis Kyriakides. Hendes værker har været opført i Europa, Amerika og Canada. Blandt de musikere hun har samarbejdet med er dirigenten Ilan Volkov, Quatuor Bozzoni og pianisten Philip Thomas.

Meredith Monk (f. 1942)

Amerikansk komponist, danser, sanger, instruktør mm. En af USA’s mest markante stemmer, både som sanger og komponist, der i mange år har arbejdet i krydsfeltet mellem performance, dans, opera og ”extended vocal techniques”. Monk har modtaget en række priser og hædersbevisninger gennem årene og hendes værker er udkommet på bl.a. pladeselskabet ECM. Hun har været leder af forskellige ensembler gennem årene, bl.a. The House og Meredith Monk & Vocal Ensemble.

Jean Mouton (ca. 1459-1522)

Fransk renæssancekomponist berømt for sin rolle som underviser og for sine egne værker, som både blev opført ved europæiske hoffer og ved pavehoffet.

Mathias Monrad Møller (f. 1988)

Dansk/tysk sanger og komponist født i Odense og opvokset i Slesvig-Holsten. Studerede komposition hos Gerhard Müller-Hornbach, Ernst-August Klötzke og Martin Schüttler ved Hochschule für Musik und Darstellende Kunst i Frankfurt/Main. Blandt Monrad Møllers værker findes flere serier, fx. Guilty Pleasures (Songs for Instruments and/or Midisamples) og The death of the classical instrument series. Mathias Monrad Møller optrådte sammen med Aarhus Symfoniorkester ved AUT’s 50-års jubilæumskoncert i 2016 med værket Speech for the 50th anniversary of Aarhus Unge Tonekunstnere.

Rei Munakata (f. 1976)

Japansk dirigent om komponist, bosiddende i Sverige. Leder af Curious Chamber Players og fast gæstedirigent hos en række ny musikensembler. Han har skrevet en rækker kammermusikværker og inddrager også elektronik og hverdagsobjekter i sin musik og laver også lydinstallationer.

Mette Nielsen (f. 1985)

Uddannet komponist ved Det kongelige danske musikkonservatorium i 2013. Nielsen fortæller selv: “Jeg arbejder med det åbne og det tilfældige sat over for det kontrollerede. Og med det klangligt unisone og flerstemmige, det næsten unisone og det heterofone. De tilfældige møder i musikken, der bliver mere intense, fordi de ikke er forudbestemte.” Nielsens værker er blevet opført af bl.a. Athelas Sinfonietta Copenhagen, Ensemble Intercontemporain, Aalborg Symfoniorkester, og ReDo String Quartet. Studerer nu i solistklassen ved Det jyske Musikkonservatorium hos Niels Rønsholdt og debuterer ved KLANG Festival 2017.

Robert Normandeau (f. 1955)

Canadisk komponist, der skriver akusmatisk musik, musik der kommer ud af højttalere og laver gerne, hvad han kalder en ”biograf for øret”. Normandeau underviser i elektroakustisk komposition på Université de Montréal, og han har modtaget en lang række priser for sine værker.

Per Nørgård (f. 1932)

Markant komponist, der har sat kraftigt præg på dansk musikliv med sine værker gennem mere end 50 år. Nørgård har arbejdet med uendelighedsrækken, som han fandt i 1960’erne, med hierakiske principper, med komplekse rytmer og mikrotonalitet. Alt sammen i et ofte velklingende og karakteristisk nørgårdsk klangunivers. Nørgård modtog i 2014 Marie José Kravis Prize for Composition af New Yorker Filharmonikerne, og i 2016 Ernst von Siemens Musikpreis i München.

Amal Omran (f. 1968)

Syrisk skuespiller og instruktør, uddannet fra Academy of Dramatic Arts i Damaskus. har medvirket i en lang række teaterforestillinger og film og har optrådt over det meste af verden.

Østen Mikal Ore (f. 1967)

Norsk komponist og underviser bosiddende i Danmark, uddannet i komposition hos bl.a. Bent Sørensen og Karl Aage Rasmussen. Ore har komponeret en række ensembleværker og har ofte arbejdet med projekter for børn om ny musik. Hans prisbelønnede værk Velodrom blev uropført ved Nordic Music Days i Reykjavik i 2011 og er senere blevet opført i Danmark af 100 musiskole og MGK-studerende.

Lasse Schwanenflügel Piasecki (f. 1981)

Har i sine værker arbejdet med tid: clicktracks og flydende tempi og i de senere år med visuelle elementer og installationer. Er uddannet hos Bent Sørensen, Hans Abrahamsen og Simon Steen-Andersen. Sårbarhed og uimponerethed går hånd i hånd i Piaseckis værker, fx. i hans klarinetkoncert Gemmer mig for Rosetta, der blev præmieret af Statens kunstfond i 2014.

Enno Poppe (f. 1969)

Tysk dirigent og komponist uddannet i Berlin og ved ZKM i Karlsruhe. Poppe har komponeret i alle genrer og hans musik bliver opført af en række førende ensembler, som fx. Ensemble Modern, London Sinfonietta, Ensemble 2e2m, Neue Vokalsolisten Stuttgart og mange flere. Blandt hans sceniske værker er IQ fra 2012 og Arbeit, Nahrung, Wohnung (2008). Poppe er fast dirigent for ensemble mosaik og har også undervist i komposition.

Steve Reich (f. 1936)

Banebrydende amerikansk komponist, der med base i hjembyen New York var en af de toneangivende komponister i Minimalismen i 1960’erne. Reichs arbejde med faseforskydning og loops fra midten af 1960’erne i værker som ”It’s Gonna Rain” og ”Piano Phase” blev en milepæl i det 20. århundredes musikhistorie. Værker som fx. Tehillim, Electric Counterpoint, Music for 18 Musicians, Drumming og Clapping Music er blevet ”klassikere” og er jævnligt at finde på koncertprogrammer hos de fleste ny musik-ensembler og solister verden over. Reich har også komponeret musik til scene og video.

Terry Riley (f. 1935)

Legendarisk, amerikansk komponist og organist, der var nært knyttet til det musikalske miljø i midten af 60’erne i New York, hvorfra minimalismen tog sit udspring. Hans værk In C fra 1964 og albummet A Rainbow in Curved Air fra 1969 er milepæle i det 20. århundredes musikhistorie. Riley er bl.a. inspireret af klassisk indisk musik og af jazz. Riley har et nært samarbejde med Kronos Kvartetten, der har indspillet hans strygekvartetter.

Niels Rønsholdt (f. 1978)

Niels Rønsholdt er en af sin generations stærkt profilerede komponister. Rønsholdt engagerer sig i sine værker som performer og sanger og har arbejdet som lyd- og installationskunstner bl.a. i samarbejde med Signe Klejs. Rønsholdt har bl.a. studeret
komposition hos Bent Sørensen, Karl Aage Rasmussen i Danmark og Helmuth Oehring i Tyskland. I 2016 udkom hans roste værk Me Quitte på dacapo, hvor han selv er en af de to sangsolister. Operaen Blik for Blik havde premiere tidligere på året 2017.

Franz Schubert (1797-1828)

Østrigsk komponist, mest kendt for sine klaverakkompagnerede sange, hvoraf han skrev omkring 600. Der ud over komponerede han nogle af den klassiske musiks mest kendte kammermusikværker, deriblandt strygekvartetten Døden og Pigen, strygekvintetten og en række klaversonater. Blandt hans ni symfonier er Den Ufuldendte, d. 8., den mest spillede.

Howard Skempton (f. 1947)

Engelsk komponist og pianist, der i slutningen af 1960’erne var med til at grundlægge The Scratch Orchestra, og fik ligeledes i 1960’erne undervisning i komposition af et af de andre oprindelige Scratch-medlemmer: Cornelius Cardew. Skempton forlod Scratch i begyndelsen af 1970’erne, og har siden komponeret, opført egne værker og underviser i komposition på Birmingham Conservatoire. Skempton fokuserer i sin musik på den enkelte klangs kvalitet, og selvom han er en eksperimenterende komponist, er der ofte fokus på melodik i hans værker.

Marta Sniady (f. 1986)

Polsk komponist, studerede komposition i Lodz under Bronislaw Kazimierz Przybylski og elektronmusik under Krzysztof Knittel. I 2016 påbegyndte hun studier hos Simon Steen-Andersen og Niels Rønsholdt ved Det jyske Musikkonservatorium. Hun har fået opført en række værker i Polen, Frankrig og Tyskland og hun står bag en række video-installationsværker i samarbejde med Maciej Walczak og Margaret Moneta.

Martin Stauning (f. 1982)

Dansk komponist, uddannet på Det kongelige danske Musikkonservatorium. Formand for den danske gren af Ung Nordisk Musik 2012-14. Martin Stauning har komponeret musik inden for mange genrer bl.a. kammermusik, værker for større ensembler, lydinstallationer og performance. Fik i marts 2016 uropført orkesterværket Verdorrte Räume. Modtog i 2015 Axel Borup-Jørgensen Komponistpris. Staunings debutkoncert fra solistklassen på DKDM fandt sted i efteråret 2016.

Simon Steen-Andersen (f. 1976)

Dansk komponist bosiddende i Berlin, der underviser i komposition på Det jyske Musikkonservatorium. Har studeret hos Karl Aage Rasmussen, Mathias Spahlinger, Gabriel Valverde og Bent Sørensen. Steen-Andersen arbejder også som performer af egne værker, og hans musikalske verden er altid udvidet til at inddrage billede, elektronik, benspænd og bevægelse. Senest har hans opera Buenos Aires og ikke mindst hans Klaverkoncert vakt international opsigt. Steen-Andersen har modtaget en række priser og hans musik opføres ved alle centrale ny musik festivaler.

Eric Sutherland

Amerikansk komponist, der har studeret i Seattle hos Samuel Jones og på Manhattan School of Music under bl.a. Richard Danielpour og Nils Vigeland, og som i disse år studerer hos Simon Steen-Andersen og Niels Rønsholdt på Det jyske Musikkonservatorium. Sutherland komponerer bl.a. musik til film, trailers og reklamer, men også til scenen og koncertsalen.

Gert Sørensen (f. 1960)

Dansk slagtøjsspiller og komponist. Gert Sørensen, der også er ansat i DRSymfoniorkestret, markerede sig i mange år som en skarp og enestående fortolker af nyskrevne værker, men nøjedes ikke med at spille virtuost på sine instrumenter, men begyndte også at producere cd’er, koncentrere sig om lyden af det han spillede i nært samarbejde med de komponister, der skrev musik til ham. Fra inspirerende og i flere tilfælde medkomponerende musiker har Gert Sørensen nu også komponeret til forestillinger og lyddesignet cd’er.

Line Tjørnhøj (f. 1960)

Dansk komponist, studerede komposition hos Simon Steen-Andersen på Det jyske Musikkonservatorium, hvor hun påbegyndte studiet i en forholdsvis sen alder, efter en tid, hvor hun var i lære som sømand og senere arbejdede som sygeplejerske. Tjørnhøj arbejder gerne med stemmen, og har bl.a. komponeret gadeoperaen Tusk, og i foråret 2017 har hendes opera Shanghai premiere i Skövde i Sverige. Operaen, der opføres af et blandet hold af professionelle og amatør performers er en bestilling fra bl.a. Operaen i Göteborg.

Manuel Rodríguez Valenzuela

Spansk komponist, der bl.a er uddannet i Barcelona og Helsinki og som debuterede fra Det jyske Musikkonservatorium. Valenzuelas musik bliver opført af ensembler som Distractfold, Avanti! Kammerorkester og Ensemble Intercontemporain. Hans musik er fuld af overraskende instrumenter (forstærkede skrivemaskiner og player pianos, fx.), men han har også komponeret mere traditionelle orkester og ensembleværker.

Jennifer Walshe (f. 1974)

Irsk komponist, uddannet i Dublin, hos bl.a. Kevin Volans og ved Northwestern University i Chicago. Walshe optræder ofte selv om vokalist i egne værker og som improvisator. hendes værker bliver opført over hele verden og hun har skabt opsigt bl.a. med operaen XXX_LIVE_NUDE_GIRLS!!! for barbiedukker og ensemble. Walshe inddrager gerne video, rekvisitter og sig selv i sine værker. Markant er også det grundigt gennemførte kunstprojekt Grúpat, hvor Walshe fortæller en fiktiv historie om avantgardekunst i Irland, ved at skabe tolv forskellige alter ego’er.

Nicolai Worsaae (f. 1980)

Nicolai Worsaae er uddannet i komposition fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han studerede hos Niels Rosing-Schow, Bent Sørensen, Hans Abrahamsen og Hans Peter Stubbe-Teglbjærg, og hvor hans debutkoncert fandt sted i 2010. Ydermere har han studeret hos Beat Furrer i Graz. Nicolai Worsaae er medstifter af komponist- og performancekollektivet Dygong. Worsaaes musik er ekspressiv og dynamisk, og han benytter sig såvel af den klassiske musiks instrumentarium som elektronik. Arditti Kvartetten, Oslo Sinfonietta og Athelas Ensemblet er blot nogle af de ensembler, der har opført musik af Nicolai Worsaae. Blandt hans værker kan nævnes ”Du hast gesagt”, ”Zugendlos” ”Emphatische Ellipse” og ”Wesenheit ab Wesenheit”.

Gordon Williamson (f. 1974)

Canadisk komponist, bosiddende i Tyskland. Williamson har studeret komposition på Hohschule für Musik, Theater und Medien i Hannover, på DKDM og på Indiana University Bloomington hos bl.a. Johannes Schöllhorn, Bent Sørensen, Hans Abrahamsen og David Dzubay. Han underviser i komposition i Hannover, og har komponeret en række værker for ensembler, kor og orkester.

Li-Ying Wu (f. 1978)

Komponist født i Taipei, Taiwan, bosiddende i Danmark. Li-Ying Wu tog en MA i Fine Arts fra National Taiwan Normal University, men efter at have mødt musik af danske komponister fortsatte hun sine kompositionsstudier i København hos bl.a. Bent Sørensen, Niels Rosing-Schow og Hans Abrahamsen. Studierne fortsatte i Aarhus ved DIEM. Hun er Composer in residence hos Aarhus Sinfonietta. Li-Ying Wus musik balancerer elegant mellem og rummer generøst musikken fra østen og vesten.

John Zorn (f. 1953)

Amerikansk komponist, saxofonst, multimusiker, producer og meget mere. En af New York downtown music’s mest flittige musikere og komponister, og hans værker og albums strækker sig over mange genrer og musikalske felter. Fra koncertsale, til film, værtshuse, eksperimenterende små scener og store festivaler, John Zorns musik hører til alle steder.

Rasmus Zwicki (f. 1979)

Dansk komponist, uddannet i komposition i Odense, på det nuværende Syddansk Musikkonservatorium. Zwicki har ud over sine kompositioner arbejdet på DR’s P2, er underviser på Det jyske Musikkonservatorium, har skrevet libretto og undervisningsmateriale, har arbejdet med børn og musik og meget mere. Zwickis værker er undersøgende og undrende, og ser ofte på den situation musikken optræder i. Dramatisk, reflekterende, mild og skræmmende på hver sin tid, sådan er Zwickis musik, der også gerne blander elektronik, performance mm ind i helheden.