Ensemble Adapter

Islandsk-tysk ensemble der består af medlemmerne Kristjana Helgadóttir, fløjte, Ingólfur Vilhjálmsson, klarinet, Gunnhildur Einarsdóttir, harpe og Matthias Engler, slagtøj. Denne faste kerne af musikere kan suppleres så ensemblet bliver op til 10 musikere. Repertoiret er ny kompositionsmusik og ensemblet har uropført en lang række værker.

www.ensemble-adapter.de

Ars Nova Copenhagen

Dansk vokalensemble, der allerede fra begyndelsen i 1979 etablerede sig som et ensemble af internationalt tilsnit, med et nyskabende og forfriskende musikalsk blik på både den helt gamle og den nye musik. Disse to yderpunkter har været kernen i korets repertoire lige siden. Chefdirigenterne Bo Holten og Tamas Vetö kom begge før vokalensemblets nuværende dirigent, den engelske dirigent Paul Hillier, der kom til i 2003

www.arsnova.dk

Athelas Sinfonietta Copenhagen

Danmarks førende sinfonietta specialiseret i ny musik. Grundlagt i 1990. Athelas har indspillet en lang række værker af danske komponister på cd, og har gennem årene været et fast holdepunkt på især Københavns ny musik-scene. Athelas spiller også til opera, senest til Brittens Rape of Lucretia og til Hugi Gudmundssons Hamlet in Absentia. Kunstnerisk leder er Jesper Lützhøft.

www.athelas.dk

Copenhagen Piano Quartet

Som navnet antyder, en dansk klaverkvartet, der spiller det klassiske repertoire for besætningen, samt en række nykomponerede værker. Kvartetten, der blev grundlagt i 2010, består af Benedikte Damgaard, violin, Kristina Fialova, bratsch, Adam Stadnicki, cello og Neel Teilmann, klaver.

www.copenhagenpianoquartet.com

Esbjerg Ensemble

Landsdelsensemble, stiftet i 1967, som et af de første professionelle kammerensembler i Danmark. Ensemblet giver koncerter for børn, klassiske kammerkoncerter og laver workshops med helt unge komponister. Der ud over har ensemblet et nært, mangeårigt samarbejde med en række af de etablerede danske komponister, som fx. Poul Ruders og Hans Abrahamsen. Ensemblet består af 10 musikere, der alle er internationale profiler, og er ledet af Katrine Ganer Skaug.

www.esbjergensemble.com

Holland House

Dansk selvejende produktionsselskab med en række spektakulære operaer og musikteaterforestillinger bag sig. Stiftet i 1988 af Jakob Schokking og Ane Mette Ruge. Blandt Holland House’s operaproduktioner kan nævnes Per Nørgårds Nuit des hommes og Rolf Wallins Manifest, men en lang række af deres forestillinger lander et sted mellem musikteater, teater med musik og uden og decideret opera og lader sig kun med besvær kategorisere. Jakob Schokking har modtaget en række hædersbevisninger for sit virke som instruktør.

www.hollandhouse.dk

Jack Quartet

Amerikansk strygekvartet, der udelukkende arbejder med nyere musik og nulevende komponister, og som regnes som absolut førende på dette felt. Kvartetten består af violinisterne Christopher Otto og Austin Wulliman, bratschisten John Pickford Richards og cellisten Jay Campbell. Kvartetten lægger vægt på et nært samarbejde med de komponister de opfører musik af, og arbejder også som undervisere på en række uddannelsesinstitutioner i USA.

www.jackquartet.com

Lydenskab

Dansk ensemble bestående af guitarist Thea Vesti Pedersen, cellist Sofia Lind Pedersen, pianist Eskild Skovbakke Winding samt fløjtenist Karolina Leedo. Disse fire musikere er grundkernen i ensemblet, der efter behov udvides med flere musikere. ”Lydenskab formidler den klassiske musik i nye rammer, bryder koncertsalen op og skaber anderledes koncertoplevelser” således præsenterer ensemblet sig på deres hjemmeside, og Lydenskab lægger stor vægt på at formidle den musik, de spiller og at nå nye publikumsgrupper. Ensemblet blev stiftet i 2011.

www.lydenskab.dk

Percurama Percussion Ensemble

Dansk slagtøjsensemble, der har DKDM’s professor Gert Mortensen som sit centrum og som alt efter behov optræder i større eller mindre formationer. Ensemblet turnerer i hele verden, og arbejder sammen med komponister om at spille ny musik, men dyrker også alt fra koncerter på landbrugsmaskiner til børnekoncerter og musikteater.

Plus-Minus Ensemble

Londonbaseret ensemble, der blev stiftet i 2003 af komponisterne Joanna Bailie og Matthew Shlomowitz og som primært spiller helt ny musik, der i koncertprogrammerne bliver balanceret med hovedværker fra moderne klassiske repertoire. Ensemblet opfører gerne konceptuelle værker, performancebaserede værker, musik med elektroniske elementer mm. Plus Minus har gennem årene optrådt ved ny musik festivaller over det meste af Europa.

www.plusminusensemble.com

SCENATET

Dansk ensemble for ny musik, der siden begyndelsen i 2008 har markeret sig som et af landets mest nyskabende og nysgerrige ensembler. Med fokus på performance, koncepter, rum og event i lang højere grad end den traditionelle koncertoplevelse, skaber SCENATET unikke musikalske performances præget af værker og omgivelser. Anne Berit Asp Christensen er kunstnerisk leder.

www.scenatet.dk

Sonar Quartett

Berlinsk strygekvartet dannet i 2006, bestående af violinisterne Susanne Zapf og Wojciech Garbowski, bratschisten Nikolaus Schlirf og cellisten Cosima Gerhardt. Sonar Quartett har optrådt i Fjernøsten og i det meste af Europa og koncentrerer sig fuldstændig om den nyeste musik. Kvartetten har sine egen koncertrække ”Berlin im Quadrat” og afholder desuden mere spontane ”Sonar Sessions”, hvor de afprøver musik og formater.

www.sonarquartett.de

UmeDuo

Svensk duo bestående af Karolina Öhman på cello og Erika Öhman på slagtøj. De to søstre arbejder på at udvide repertoiret for cello og slagtøj ved at bestille og uropføre værker. De optræder på festivaler over det meste af verden og især i Sverige, hvor Karolina Öhman også er medlem af Curious Chamber Players.

Århus Sinfonietta

Førende dansk ensemble for opførelser af ny musik. Dannet i 1990 af musikere fra bl.a. Aarhus Symfoniorkester. Århus Sinfonietta har gennem årene uropført en lang række værker af danske komponister og har også indspillet en lang række cd’er med ny dansk musik.

www.sinfonietta.dk/wordpress/