Athelas Sinfonietta Copenhagen

Danmarks førende sinfonietta specialiseret i ny musik. Grundlagt i 1990. Athelas har indspillet en lang række værker af danske komponister på cd, og har gennem årene været et fast holdepunkt på især Københavns ny musik-scene. Mads Eske Brammer er konstitueret ensemblechef.

www.athelas.dk

Defunensemble

Finsk ensemble grundlagt i 2009, der fokuserer på at opføre elektroakustiske værker. På ensemblets repertoire er dels klassikere inden for den elektroakustiske genre og dels en række værker, som ensemblet selv har bestilt. Komponisten Sami Klemola er ensemblets koordinator, og de har allerede en række koncerter i udlandet på deres koncertkalender 2014.

www.defunensemble.fi

DissonArt Ensemble

”The DissonArt Ensemble is on an ongoing search for listeners who understand music as an adventurous quest and not as a passive emotional response.” Sådan skriver det græske ny musik ensemble på deres hjemmeside. DissonArt blev grundlagt i 2005 og spiller udelukkende musik fra det 20. og 21. århundrede med særligt fokus på nutidig græsk musik.
Deres medvirken ved KLANG er støttet af Onassis Cultural Centre - Athens.

www.dissonart.gr

Trio con Brio Copenhagen

Den danske klavertrio har engagementer over det meste af verden, og har spillet det klassiske klavertriorepertoire i fx. Wigmore Hall i London, Carnegie Hall i New York og Konzerthaus i Berlin. Ud over de klassiske værker spiller Trio con Brio nye værker især af danske komponister, og har således uropført værker af bl.a. Per Nørgård, Bent Sørensen og Hans Abrahamsen.
Deres medvirken ved KLANG er støttet af Dansk Musiker Forbund.

www.trioconbrio.dk

FIGURA Ensemble

I mere end 20 år har FIGURA Ensemble formidlet ny musik, som ofte er komponeret og skabt sammen med ensemblet. Medlemmerne tæller ikke udelukkende musikere, men også en komponist (Peter Bruun), en digter (Ursula Andkjær Olsen) og en arkitekt (Filippa Berglund). Forestillingerne Miki Alone og senest Alverden God Nat (2014) er eksempler på det nære samarbejde. FIGURA laver bl.a. også en række workshops med skolebørn under overskriften Små Komponister. I forbindelse med dette års festival tager FIGURA og Nicolai Worsaae på besøg på en række københavnske skoler for at formidle ny musik og lære eleverne at komponere deres egen musik.
Deres medvirken ved KLANG er støttet af Østerbro Lokaludvalg samt Dansk Komponist Forenings Produktionspulje og KODA’s nationale midler

www.figura.dk

Mivos Quartet

Ny musik, samarbejde med komponister, samarbejder med kunstnere fra andre kunstarter og musikalske genrer, alternative koncertsteder og pædagogiske projekter er alt sammen en del af Mivos Quartets utrættelige arbejde med at spille og formidle nutidens musik. Den amerikanske strygekvartet har optrådt på en række amerikanske og europæiske festivaler, og de opfører værker både af etablerede navne som Rihm, Lachenmann og Glass og af yngre komponister som Barden, Wollschleger og lydkunstneren Sam Pluta for blot at nævne nogle få. Medlemmerne i Mivos Quartet er: Olivia De Prato og Joshua Modney, violiner, Victor Lowrie, bratsch og Mariel Roberts, cello.

www.mivosquartet.com

DR UnderholdningsOrkestret

Et orkester med mere end 70 år på bagen, der spiller slotskoncerter, internationalt anmelderrost Mozart og musik fra det 20. og 21. århundrede. DR UnderholdningsOrkestret er et fleksibelt ensemble, der under chefdirigent Adam Fischer har fået internationalt ry for sine Mozart-fortolkninger.

www.dr.dk

SCENATET

Dansk ensemble for ny musik, der siden begyndelsen i 2008 har markeret sig som et af landets mest nyskabende og nysgerrige ensembler. Med fokus på performance, koncepter, rum og event i lang højere grad end den traditionelle koncertoplevelse, skaber SCENATET unikke musikalske performances præget af værker og omgivelser. Anne Berit Asp Christensen er kunstnerisk leder.

www.scenatet.dk