Mesterværk af Grisey... med flere!

ENSEMBLE TEMPORUM

Koncertkirken

4/11 2020, 20:00

Blågårds Pl. 6A
2200 København

Billetter

Gérard Grisey er en af de mest betydningsfulde komponister i det sene 20. århundrede i Frankrig. At få muligheden for at høre hans kammermusikalske hovedværk Vortex Temporum er en gave, som man ikke skal lade gå fra sig. Med inspiration fra et musikalsk citat fra Ravels Daphnis og Chloé udvikler Grisey en 45 minutter lang klangekspedition, hvor vildskab, indadvendthed og alt derimellem bliver til lyde og musikalske åbenbaringer, der beriger vores ører. Lene Granagers Kvartett fra 2006 bevæger sig fra en stille og klangtæt begyndelse udad i cirkler af kvarttoner og dynamiske stigninger til et ekspressivt, stædigt klimaks, der er befolket af små stigende figurer. Jon Øivind Ness’ sekstet Nithkræft er oprindelig komponeret til Ensemble Temporum og dets pianist Sanae Yoshida, der arbejdede på et projekt med et mikrotonalt klaver, og som har bestilt en række værker til projektet.

*Har du lyst til at opleve flere koncerter på årets KLANG-Festival? - så læs mere om årets “Rabatbillet” på http://klang.dk/2020/billetter/.

(Du kan også købe billetter med rabat hvis du er studerende.)

Pga. coronakrisen finder KLANG i år sted 30/10-8/11 og kan opleves på en række spillesteder i hovedstadsområdet. Læs seneste opdateringer om hvordan KLANG-Festivalen passer på dig under de nuværende coronarestrikstioner på klang.dk


Program

Gerard Grisey: Vortex Temporum (1994–96)
Jon Øivind Ness: Nithkræft (2018)
Lene Grenager: Kvartett (2005)

 

Koncerten er støttet af Norsk Kulturråd og Music Norway

 


Medvirkende

Ensemble TemporumProgram