Foto: Thor Brødreskift

10 års jubilæumskoncert med ekspertensembler

JUBILÆUM / Athelas Sinfonietta & Esbjerg Ensemble

Den Sorte Diamant

4/6 2019, 20:00

Søren Kierkegaards Plads 1
1221 København K

Billetter

Athelas Sinfonietta & Esbjerg Ensemble

 

To af landets førende ensembler for ny musik har slået sig sammen til denne aftens jubilæumskoncert i Den Sorte Diamant. Med Pierre André Valade som dirigent uropfører de to værker og opfører tre lidt ældre værker. Alle fem værker er komponeret indenfor det 10-år, hvor festivalen har eksisteret.

Bent Sørensens værk hedder Tunnels de Lumiére, tunneler af lys. Det er et blandt mange af Sørensens værker, der kredser om lys, lys og skygge, tusmørke og alle andre tænkelige former for lysvirkninger.

Rune Glerup har i mange værker arbejdet med objekter i klang. En art lyd-byggeklodser, der belyser og farver hinanden. Det gælder også klaverkoncerten, hvor man, på trods af de gentagne og ind imellem kontrasterende klangobjekter, fornemmer et fremadskridende udtryk, der efterhånden bliver mindre kantet, mindre kategorisk.

I Li-Ying Wus værk er der også gentagne objekter eller afdelinger. En ritornel er en tredelt dans, og sammen med den væver der sig i Wus værk inspirationen fra Galapagos-albatrossens parringsdans.

De to uropførelser på programmet er af den dansk/franske komponist Loïc Destremeau og af islandske Bára Gísladóttir. Begge komponister har base i København. Loïc Destremeau skriver om sit nye værk: "Baggrunden for værket tager udgangspunkt i en tanke om en kammerinstrumental ytring om musikkens egen præmis, herkomst og eksistens. Dette med afsæt i et materialelag bestående af ekstra-musikalske elementer med referencer udadtil overfor dets modsætning; super-musikalske elementer, der peger indad mod musikkens egen rodfæstning og udtryk."


Gísladóttirs værk og satser har følgende titler:

Music to accompany your sweet splatter dreams 

     i. rushing down a steep steadily shrinking footpath on a 1995 green Nissan King Cab 

     ii. extreme long shot: blood spatters on Snowy Mountain 

     iii. the plastic wrapped corpse of your mother in burgundy crocodile leather wooden heeled cowboy boots

Velkommen til jubilæumskoncerten – vær med til at fejre KLANG Festival, musikken, ensemblerne og ikke mindst komponisterne.

Jubilæumsfejring

KLANG–Festival har 10-års jubilæum i 2019. Fra begyndelsen i 2009 til denne festival er slut d. 10. juni 2019 er der blevet opført og uropført en uoverskuelig stor mængde af ny, nyere og moderne klassisk musik. Selve jubilæumsdagen er d. 4. juni og det meste af dagen vil der i og omkring Den Sorte Diamant være koncerter, med kunstnere fra mange forskellige sider af dansk musikliv. Alle sammen med til at fejre KLANG, musikken, komponisterne og de 10 år der er gået siden første festival. Og selvfølgelig skal der også skåles på de 10 kommende KLANG-år.


Program

Bent Sørensen: Tunnels de Lumiére (2012)
Loic Destremau: Nyt Værk UROPFØRELSE
Li-Yings Wu: Ritournelle Rondo alla L’albatro vermicolato (2018)
Bára Gísladóttir: Nyt Værk UROPFØRELSE
Rune Glerup: Piano Concerto (2009-10)


Medvirkende

Pierre-André Valade

Athelas Sinfonietta

Esbjerg Ensemble

Jonas OlssonProgram