Foto: Anja Limbrunner

Gratis oplevelseskoncert

ÅBEN KLANG / Ensemble Experimental og to ungdomskor

Frederiksberg Kirke

5/6 2019, 19:30

Frederiksberg Allé 71
1820 Frederiksberg

Gratis entre

Ensemble Experimental og Frb. Pigekor

SWR Experimentalstudio er et 50 år gammelt studie, som blev grundlagt i den tyske radiostation i Stuttgart  for at realisere den nye komponistgenerations projekter. Iblandt dem var Stockhausen, Nono og Cage. Siden dengang har studiet fået sit eget ensemble, som kommer til Åben Klang for at optræde med Frederiksberg Pigekor og Fredrikstad Barnekor.

Eksperimentalstudiets nuværende leder er komponisten Detlef Heusinger og med sig bringer han fire værker, der er komponeret for ensemblets spektakulære besætning, der inkluderer theremin, el-guitar, cello, slagtøj og synthesizer.

Ud over værkerne af Heusinger opføres Harveys Ricercare una melodia, hvor celloen leder efter en melodi i en musik, hvor motiverne jager hinanden som i en kanon.

Programmets uropførelse er skrevet til SWR Experimentalstudios ensemble af Li-Ying Wu. Wu har i sine seneste værker på forskellig vis forsøgt at kommentere fænomener, vi oplever i vores hverdag. Hun fortæller: ”I The Truth Will Set You Free vil budskaber blive forvrænget, forvansket, forenklet og forstærket - også kaldet manipulation, propaganda, populisme og “fake news”. Musikken vil derfor – i hvert fald i starten - være voldsom, kraftig, forvrænget og støjende, men forhåbentlig vil sandheden efterhånden materialisere sig og være åbenbar, også for lytteren.”

 

Åben KLANG

Åben KLANG er en minifestival i festivalen. En festival-maggiterning. Den femte juni er der mulighed for at få et virkelig bredt musikalsk program serveret i overskuelige størrelser. Det er en aften med tre koncerter og whiskysmagning, hvor musikken bliver spillet af lokale og internationale navne, og hvor de fleste værker er helt spritnye. Der er kommer til at være hele fem uropførelser i løbet af aftenen. Ligesom i 2018 foregår Åben Klang i Frederiksberg Kirke og i Frederiksberg Menighedshus.


Program

Detlef Heusinger: Zeitreise Z
Detlef Heusinger: 4 crossroads
Jonathan Harvey: Ricercare una melodia
Li-Ying Wu: The truth will set you free  WORLD PREMIERE
Detlef Heusinger: Zeitreise Z1
Detlef Heusinger: Matthäus 344b

Live-electronic realization:
SWR Experimentalstudio

Lukas Nowok, sound direction
Maurice Oeser, sound direction
Constantin Popp, sound direction

Ensemble Experimental:
Carolina Eyck, Theremin (guest musician)
Esther Saladin, Violoncello
Jürgen Ruck, guitar
Rei Nakamura, piano/synthesizer
Olaf Tzschoppe, percussion

Detlef Heusinger, conductor

 

Koncerten præsenteres i samarbejde med Frederiksberg Kirke og er støttet af Frederiksberg Kommune.


Medvirkende

Ensemble Experimental

Frederiksberg Pigekor

Fredrikstad BarnekorProgram